BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για την ολοκληρωμένη γκάμα 5 μοντέλων Steyr Absolut CVT

H Steyr παρουσιάζει την πλήρη γκάμα τρακτέρ της σειράς Absolut, με το μοντέλο Absolut 6280 CVT να παραμένει η ναυαρχίδα.

STEYR-6280-Absolut-CVT_GRASSLAND_644700-scaled_3

Βασίλης Σοφός

589
0

Λίγους μήνες μετά την προεπισκόπηση της νέας ναυαρχίδας του ελκυστήρα Absolut CVT που εισάγει πολλαπλά νέα χαρακτηριστικά, η STEYR® Traktoren κυκλοφόρησε μια πλήρη σειρά νέων μοντέλων Absolut CVT, την πιο σημαντική εξέλιξη της σειράς από το λανσάρισμά της. Πλήθος τεχνολογιών που έχουν δοκιμαστεί σε μεγαλύτερα μοντέλα Steyr φέρνει η πλήρης γκάμα πέντε νέων μοντέλων Absolut CVT.



Στη σειρά υπάρχουν τώρα μοντέλα από το 6200 έως το 6280, με τα τρία τελευταία νούμερα να αντιπροσωπεύουν τη μέγιστη ιπποδύναμη από τους εξακύλινδρους κινητήρες 6,7 λίτρων FPT NEF Stage V. Τα τρακτέρ αποδίδουν έως και 11% περισσότερη ισχύ σε όλη τη γκάμα, με μέγιστη ροπή 1.250 Nm στις 1.500 σ.α.λ. στο μεγαλύτερο μοντέλο. Να σημειωθεί ότι οι μεγαλύτεροι, ισχυρότεροι άξονες επιτρέπουν μικτό βάρος οχήματος έως και 15.000 κιλά.

Νέα καμπίνα: περισσότερος χώρος, λιγότερος θόρυβος, μεγαλύτερη άνεση

Στο επίκεντρο των αλλαγών βρίσκεται μια νέα καμπίνα, που είναι κατά 8% μεγαλύτερη εσωτερικά, δίνοντας στον χειριστή περισσότερο χώρο για να κινείται και επιπλέον χώρο για αποθήκευση.

Ο θόρυβος είναι μετρημένος στα 66 ντεσιμπέλ -στο αυτί του οδηγού του Absolut CVT-, αριθμός που έχει μειωθεί σχεδόν στο μισό. Το εσωτερικό διαθέτει κορυφαία υλικά σε όλο το μήκος του, μια οθόνη δεδομένων στην κολόνα Α με λογισμικό της Steyr, που προβάλλει ευανάγνωστα στοιχεία και σύμβολα, ενώ υπάρχει και ένα μεγάλο ψυγείο ενσωματωμένο κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού.



Με 11% περισσότεο γυαλί, η καλύτερη όραση οδηγεί σε μεγαλύτερη ασφάλεια και ευκολία στην εργασία, ενώ η οδήγηση βελτιώνεται από ένα νέο σύστημα ανάρτησης S-Comfort, που συντονίζει την απόσβεση του μπροστινού άξονα, της καμπίνας και του πίσω κοτσαδόρου για την ελαχιστοποίηση των κραδασμών. Αυτό συμπληρώνεται από ένα κάθισμα υψηλών προδιαγραφών με πλευρική ανάρτηση, ψύξη και θέρμανση, καθώς και μια άνω περιστρεφόμενη πλάτη.

Ένα νέο υποβραχιόνιο Multicontroller διαθέτει διαμορφώσιμα χειριστήρια και υδραυλικές βαλβίδες, έναν επιλογέα και μια νέα οθόνη αφής 12 ιντσών Infomat 1200 τύπου tablet, μέσω της οποίας μπορούν να ελέγχονται τα συμβατά με ISObus εργαλεία. Τα νέα μοντέλα Absolut CVT διαθέτουν επίσης τη δυνατότητα Tractor Implement Management (TIM), η οποία επιτρέπει σε ένα εργαλείο με PTO, όπως μια πρέσα, να ελέγχει αυτόματα την ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ, για μέγιστη ακρίβεια και αποδοτικότητα.

Αναβαθμίσεις και στο κιβώτιο CVT

Τα νέα μοντέλα περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσαρμογής της λειτουργίας του CVT, επιτρέποντας με αυτό το τρόπο την ανάκληση των ρυθμίσεων ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις των εργασιών, εξοικονομώντας χρόνο και διευκολύνοντας τη λειτουργία. Αυτή η λειτουργία, λέει η εταιρεία, αναπτύχθηκε για να βοηθήσει τη συμπεριφορά επιτάχυνσης/επιβράδυνσης, την απόκριση και την ευαισθησία των κινήσεων.

Ενισχυμένη συνδεσιμότητα

Το σύστημα τηλεματικής S-Fleet επιτρέπει την απομακρυσμένη παρακολούθηση και την αυτόματη μεταφορά δεδομένων και αρχείων, τα οποία στη συνέχεια είναι προσβάσιμα μέσω του υπολογιστή του αγροκτήματος από τη διαδικτυακή πύλη MySTEYR.com ή μέσω της εφαρμογής S-Fleet για κινητά τηλέφωνα. Παρακολουθείται επίσης η θέση και η απόδοση του μηχανήματος, ώστε, για παράδειγμα, να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες ανεφοδιασμού. Ακόμη και οι οδηγίες, όπως χάρτες πεδίου, αποστέλλονται στο τρακτέρ από μια έξυπνη συσκευή. Συνολικά, η συνδρομή απομακρυσμένης προσβασης για πέντε χρόνια παρέχεται στάνταρ.



Εάν ο ιδιοκτήτης το επιτρέπει, ο αντιπρόσωπος της Steyr μπορεί επίσης να παρακολουθεί τα τρακτέρ που είναι εξοπλισμένοι με το S-Fleet, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τυχόν πρώιμων προειδοποιητικών σημάτων για προβλήματα του μηχανήματος, και να παρέχει πρόσβαση σε απομακρυσμένο σέρβις μέσω της υποστήριξης S-Fleet Remote Support. Αυτό επιτρέπει επίσης στους αντιπροσώπους να αναβαθμίζουν το λογισμικό εξ αποστάσεως, εάν απαιτείται, και να παρέχουν υποστήριξη στον χειριστή στην καμπίνα μέσω του S-Fleet Remote View, με απευθείας σύνδεση στην οθόνη του Infomat 1200.

Πιο βολικό για «μεγάλες» ημέρες

Κάτι που ασφαλώς συνδράμει στην αυξημένη παραγωγικότητα είναι η χωρητικότητα του ρεζερβουάρ, που έχει αυξηθεί κατά 15%, ενώ στο τελευταίο ενσωματώνεται επίσης και χώρος για εργαλειοθήκη, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ακαταστασία στην καμπίνα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και μια ενσωματωμένη δεξαμενή πλύσης χεριών. Η επιλογή του ψηλότερου πίσω ελαστικού 2,05 μ. (710/70 R42) που εισήχθη στο Absolut 6280 CVT είναι τώρα διαθέσιμη και στα μοντέλα 6220 και 6240, παρέχοντας 15% μεγαλύτερο «πάτημα» για μεγαλύτερη πρόσφυση, πλεύση και ικανότητα μεταφοράς φορτίου.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία