BACK TO
TOP
Τεχνολογία

To 6340 TERRUS CVT η νέα ναυαρχίδα της Steyr με 340 ίππους και κιβώτιο CVT

Η νέα σειρά Terrus CVT περιλαμβάνει τα μοντέλα 6290 Terrus CVT, 6315 Terrus CVT και 6340 Terrus CVT.

STEYR_6340_TERRUS_CVT_ON_THE_STREET_648960

Βασίλης Σοφός

2377
0

Ανταποκρινόμενη στη ζήτηση των αγροτών και των εργολάβων για μεγαλύτερη ισχύ και παραγωγικότητα, ώστε να ενισχυθεί η αποδοτικότητα σε μια εποχή αυξανόμενου κόστους εισροών, η Steyr Traktoren παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο-ναυαρχίδα στην κορυφή της γκάμας των τρακτέρ της. Το νέο 6340 Terrus CVT είναι η «κεφαλή» μιας αναβαθμισμένης σειράς τριών μοντέλων Terrus CVT και είναι πλέον όχι μόνο το μεγαλύτερο τρακτέρ της σειράς Steyr αλλά και το μεγαλύτερο τρακτέρ Steyr που έχει κατασκευαστεί ποτέ.



Το 6340 Terrus CVT, κατασκευασμένο στο St Valentin της Αυστρίας, υιοθετεί το νέο σύστημα αρίθμησης που εισήχθη σε όλες τις άλλες σειρές, στο οποίο οι τρεις τελευταίοι αριθμοί περιγράφουν τη διαθέσιμη μέγιστη ιπποδύναμη του τρακτέρ χωρίς ενίσχυση και όχι την ονομαστική ιπποδύναμη όπως προηγουμένως.



Η νέα σειρά Terrus CVT περιλαμβάνει τα 6290 Terrus CVT, 6315 Terrus CVT και 6340 Terrus CVT. Όλα κινούνται από έναν κινητήρα FPT NEF 6,7 l, ο οποίος, στο νέο 6340 Terrus CVT, παρέχει 9% περισσότερη ισχύ σε σύγκριση με το 6300 Terrus CVT που προηγουμένως ηγείτο της σειράς. Με το 6340 Terrus CVT, αυτοί οι 340 ίπποι είναι διαθέσιμοι σε όλες τις συνθήκες. Η μέγιστη ροπή είναι 1.398 Nm στις 1.400 στροφές ανά λεπτό. Παρά την πρόσθετη ισχύ του, το 6340 Terrus CVT - το οποίο ενσωματώνει ένα νέο εξωτερικό φίλτρο blow-by του κινητήρα που συμβάλλει στην ελαχιστοποίηση του χρόνου σέρβις- ζυγίζει το ίδιο με τα άλλα μοντέλα Terrus CVT, στα 11.530 κιλά χωρίς φορτίο, με συνολικό επιτρεπόμενο βάρος 16.800 κιλά.



Η μέγιστη ικανότητα του πίσω κοτσαδόρου είναι 11.058 κιλά, ενώ η τυπική/προαιρετική υδραυλική ροή είναι 165/220 λ./λ. Όλα τα μοντέλα Steyr Terrus CVT διατίθενται με τα πακέτα Evolution ή Excellence. Και τα δύο προσφέρουν ολοκληρωμένες προδιαγραφές, συμπεριλαμβανομένου του τερματικού Infomat 1200 με οθόνη αφής, ενώ το πακέτο Excellence προσθέτει πρόσθετα χαρακτηριστικά που κυμαίνονται από το Power Beyond έως τα ηχεία υψηλής ποιότητας. Η τυπική διαμόρφωση ISOBUS Class 3 μπορεί να αναβαθμιστεί σε Tractor Implement Management (TIM), το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο επικοινωνίας τρακτέρ-εργαλείου, που επιτρέπει τη μεταφορά δεδομένων από και προς το μηχάνημα για τη βελτίωση της παραγωγικότητας.



Το βελτιωμένο κιβώτιο ταχυτήτων Steyr CVT του νέου 6340 Terrus CVT διαθέτει αναβαθμίσεις σε ορισμένα βασικά στοιχεία, όπως η υδροστατική μονάδα, το λογισμικό ελέγχου, τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης κίνησης, το πίσω διαφορικό και το πίσω PTO. Αυτές οι βελτιώσεις έχουν γίνει για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των εξαρτημάτων χωρίς να διακυβεύεται η ανθεκτικότητα και η αξιοπιστία.

Tο σύστημα S-Brake της Steyr

Κάθε φορά που ο οδηγός ζητά μείωση της ταχύτητας, είτε μέσω του πολυχειριστηρίου είτε αφήνοντας το πεντάλ, εκτιμάται η δύναμη επιβράδυνσης που απαιτείται συγκρίνοντας την ταχύτητα-στόχο του οχήματος με την πραγματική ταχύτητα και προσαρμόζεται η δύναμη πέδησης που εφαρμόζεται με μέτρηση της ροπής εισόδου του κιβωτίου ταχυτήτων, με βάση τον αισθητήρα ροπής και τα δεδομένα της μονάδας ελέγχου κινητήρα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Steyr
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία