BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η 6η γενιά των Valtra S αποκαλύπτεται, στην Agritechnica η παγκόσμια παρουσίασή της

Με 280-420 ίππους, η σειρά S είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο τρακτέρ της Valtra, υποσχόμενο υψηλή ροπή σε χαμηλές στροφές από τον κινητήρα της AGCO Power και των 8,4 λίτρων. Με τη βοήθεια μάλιστα του κιβωτίου CVT τα τρακτέρ προσφέρουν μείωση των στροφών κατά 5% και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου έως και 10% σε σύγκριση με τον προκάτοχο.

valtra-s-series-germany-2023-img-0399-hires-scaled

Βασίλης Σοφός

2175
0

Η Valtra παρουσίασε την τελευταία γενιά της ναυαρχίδας των τρακτέρ υψηλής ιπποδύναμης S. Μετά από σημαντικές επενδύσεις στο εργοστάσιο στη Φινλανδία, η 6η γενιά της Σειράς S θα παράγεται πλέον στο Suolahti, με την εταιρεία να λέει ότι στο εξής ανοίγεται μια νέα εποχή για τη Σειρά S.



Εκτός από αρκετές βελτιώσεις στο σχεδιασμό και τα χαρακτηριστικά, ολόκληρη η σειρά S Series είναι τώρα διαθέσιμη με τις επιλογές προσαρμογής Valtra Unlimited, φυσικά. Η τελευταία Σειρά S δίνει μεγάλη έμφαση στην άνεση, την ορατότητα και την έξυπνη τεχνολογία.



Η νέα σχεδίαση, η βελτιωμένη πρόσβαση, η νέα ευρύχωρη καμπίνα, ο αυξημένος αριθμός φώτων (όλα είναι LED) και η μεγαλύτερη ευελιξία για όλες τις εργασίες είναι οι σημαντικές αλλαγές που φέρνουν τα μοντέλα. Το εργοστασιακό σύστημα TwinTrac για κίνηση με όπισθεν και το περιβάλλον χρήστη SmartTouch ήταν πάντα τα δημοφιλή χαρακτηριστικά στους οδηγούς της Σειράς S, ενώ μια σειρά επιλογών ανάρτησης για τον μπροστινό άξονα και την καμπίνα και η επιλογή Skyview της Valtra με το Valtra Unlimited απογειώνουν την άνεση και τις δυνατότητες.

Βελτιωμένη αποδοτικότητα και βιωσιμότητα με πλήρως εξοπλισμένη τεχνολογία έξυπνης γεωργίας

Η νέα σειρά S προσφέρει όλη την τεχνολογία που θα περίμεναν οι σύγχρονοι αγρότες. Η αυτόματη στροφή SmartTurn της Valtra ολοκληρώνει την αυτόνομη εμπειρία οδήγησης στο χωράφι με τέσσερα μοτίβα στροφής - Part Field Mode, U-Turn, Y-turn και K-turn, που επιτρέπουν στον οδηγό να δουλέψει το χωράφι με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.



«Η προσφορά μας στον τομέα της γεωργίας ακριβείας ανταποκρίνεται σήμερα στις περισσότερες απαιτήσεις των πελατών και το περιβάλλον SmartTouch καθιστά την τεχνολογία έξυπνης γεωργίας της Valtra μία από τις πιο εύκολες στην αγορά. Εργαζόμαστε πάνω σε νέα τεχνολογικά χαρακτηριστικά από τα οποία οι πελάτες της Valtra θα επωφεληθούν στο εγγύς μέλλον», σχολιάζει ο ειδικός μάρκετινγκ προϊόντων Johan Grotell. Ένα παράδειγμα είναι η βασισμένη στο Isobus διαχείριση εφαρμογών τρακτέρ (TIM) προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει στη σειρά S το 2025.



Η κατασκευάστρια τονίζει λέγοντας πως η σειρά S θα είναι ένα από τα πιο βιώσιμα τρακτέρ τόσο από άποψη παραγωγής όσο και από άποψη υποστήριξης των αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη. Τα δύο τρίτα των εξαρτημάτων των τρακτέρ Valtra προέρχονται από τη Φινλανδία και το εργοστάσιό τους λειτουργεί με 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Η Σειρά S είναι συμβατή με ανανεώσιμο πετρέλαιο και θα βγει από το εργοστάσιο με Neste My στο ρεζερβουάρ της. Παράλληλα, η τεχνολογία έξυπνης γεωργίας που προσφέρεται με τη σειρά S μειώνει τις εισροές και τον χρόνο αλλά και την κατανάλωση καυσίμου, καθιστώντας την εργασία των αγροτών πιο αποτελεσματική και βιώσιμη.

Πλήρως προσαρμοσμένο στις προδιαγραφές των πελατών με το Valtra Unlimited

Η εξατομίκευση από την υπηρεσία Valtra Unlimited γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, με πάνω από το ένα τρίτο όλων των τρακτέρ που φεύγουν από το εργοστάσιο της Valtra στο Suolahti να έχουν κάποια μορφή εξατομίκευσης Unlimited, όπως μάλιστα αναφέρει η ίδια η εταιρεία. Ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Valtra (EME), Mikko Lehikoinen, εξηγεί πώς αυτά ωφελούν ιδιαίτερα τους πελάτες υψηλής ιπποδύναμης: «Οι μεγάλες γεωργικές εκμεταλλεύσεις και οι εργολάβοι γεωργικών έργων, εξαρτώνται από την ύπαρξη των κατάλληλων λύσεων για την ανάληψη προηγμένων εργασιών έξυπνης γεωργίας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.



Το Valtra Unlimited είναι σε μοναδική θέση να προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεται κάθε επιχείρηση, για να καλλιεργεί πιο αποτελεσματικά, πιο εργονομικά και με αυξημένη ασφάλεια». Τα χαρακτηριστικά Valtra Unlimited θα είναι διαθέσιμα για όλα τα μοντέλα της 6ης γενιάς της σειράς S. Τα τρακτέρ διατίθενται με το δημοφιλές Κεντρικό Σύστημα Λίπανσης (CLS) της Unlimited και ένα υπερσύγχρονο ηχοσύστημα (συμπεριλαμβανομένων των Apple CarPlay, και Android Auto). Το δημοφιλές σύστημα κάμερας Unlimited VIEW έρχεται επίσης στη σειρά S Series. Αυτό το κ σύστημα χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες στο τρακτέρ, μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας και προηγμένους αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για να ανιχνεύονται αυτόματα αντικείμενα που κινούνται μπροστά από το τρακτέρ και να προειδοποιείται ο οδηγός για αυξημένη ασφάλεια στο χωράφι και στο δρόμο.

Στο Ανόβερο 12 με 18 Νοεμβρίου η παγκόσμια παρουσίαση της σειράς S

Οι πρώτες παραδόσεις στην Ευρώπη αναμένονται το καλοκαίρι, ενώ η Valtra θα παρουσιάσει τη σειρά S σε εκδηλώσεις πεδίου, σε όλο τον κόσμο, από τον Νοέμβριο του 2023. Στην έκθεση Agritechnica, στο Ανόβερο της Γερμανίας, μεταξύ 12 και 18 Νοεμβρίου, θα μπορέσουν οι επισκέπτες να δουν, μεταξύ άλλων μοντέλων, το νέο Valtra.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία