BACK TO
TOP
Green reports

Αναξιοποίητες οι συνέργειες από ΑΠΕ στη γεωργία

Σημαντική η χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στον αγροτικό τομέα, λέει με νέα του έκθεση το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ, ωστόσο, όπως διαπιστώνει οι πιθανές συνέργειες μεταξύ της πολιτικής και των ταμείων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της βιώσιμης ανάπτυξης παραμένουν, εν πολλοίς, αναξιοποίητες.

Αναξιοποίητες οι συνέργειες από ΑΠΕ στη γεωργία

5
0

Η αύξηση της χρήσης ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι ουσιαστικής σημασίας για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της ΕΕ και της εξάρτησής της από τα ορυκτά καύσιμα και την εισαγόμενη ενέργεια, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της. Επιπλέον, η ανανεώσιμη ενέργεια μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βιώσιμη ανάπτυξη των αγροτικών περιοχών.

Στο πλαίσιο του ελέγχου μας διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν πιθανές συνεργίες μεταξύ της πολιτικής για την ανανεώσιμη ενέργεια και των ταμείων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά οι εν λόγω συνεργίες παραμένουν, εν πολλοίς, αναξιοποίητες. Στην πολιτική της ΕΕ για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές δεν ορίζονται σαφώς οι προϋποθέσεις για την επιτυχή σύνδεση της ανανεώσιμης ενέργειας με την αγροτική ανάπτυξη. Η χρηματοδότηση που διατίθεται ειδικά για την αγροτική ανάπτυξη μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των ενωσιακών και εθνικών στόχων για την ανανεώσιμη ενέργεια, αλλά τα κράτη μέλη δεν έδωσαν σε όλες τις περιπτώσεις προτεραιότητα σε εκείνα τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας τα οποία θα μπορούσαν να συμβάλουν στη βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη.

Ειδική έκθεση αριθ. 05/2018: Ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη: σημαντικές δυνατότητες συνεργιών που παραμένουν εν πολλοίς αναξιοποίητες.

Δείτε ολόκληρη του Ελεγκτικού

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία