BACK TO
TOP
Green reports

Σε κίνδυνο 80.000 φυτά - ζώα από την κλιματική αλλαγή

Περίπου το 50% των ζώων και φυτών που ζουν σε 35 χώρες με πλούσια βιοποικιλότητα κινδυνεύουν από εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Σε κίνδυνο 80.000 φυτά - ζώα από την κλιματική αλλαγή

5
0

«Πιο ζεστές μέρες, μεγαλύτεροι περίοδοι ξηρασίας και πιο σφοδρές καταιγίδες, γίνονται πλέον συνήθης κατάσταση και τα είδη ανά τον κόσμο βιώνουν τις επιπτώσεις», αναφέρει ο Nikhil Advani, επικεφαλής κλίματος και άγριας ζωής της WWF.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη από την περιβαλλοντική οργάνωση σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας και το Πανεπιστήμιο Τζέιμς Κουκ, εντόπισε σε 35 περιοχές με πλούσια βιοποικιλότητα – μεταξύ αυτών το τροπικό δάσος του Αμαζονίου, τα νησιά Γκαλαπάγκος, περιοχές στη νοτιοδυτική Αυστραλία και τη Μαδαγασκάρη – σχεδόν 80.000 φυτά και ζώα που μπορεί να εξαφανιστούν λόγω της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας.

Τα σημεία επιλέχθηκαν βάση της «μοναδικότητας και της ποικιλίας τους σε φυτά και ζώα, τονίζει η WWF.

«Τα συλλεγόμενα αποτελέσματα αποκαλύπτουν κάποιες εντυπωσιακές τάσεις. Δίνουν σημαντικά στοιχεία για την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων που θα επιβραδύνουν την κλιματική αλλαγή», σημειώνει η έκθεση, σύμφωνα με το CNNi.

Αν η θερμοκρασία αυξηθεί κατά 4.5 βαθμούς Κελσίου, ζώα, όπως οι αφρικάνικοι ελέφαντες, θα υποφέρουν από έλλειψη νερού, ενώ το 96% των εδαφών που χρησιμοποιούν οι τίγρεις της Ινδίας για να γεννήσουν θα βυθιστούν.

Όμως, αν η αύξηση της θερμοκρασίας περιοριστεί κάτω από τους δύο βαθμούς – όπως ορίζει η Συμφωνία των Παρισίων για το κλίμα – τότε ο αριθμός των ειδών που θα εξαφανιστούν μπορεί να περιοριστεί στο 25%.

«Αυτό δεν αφορά μόνο την εξαφάνιση συγκεκριμένων ειδών από συγκεκριμένα μέρη, αλλά για την ανάγκη μεγάλων αλλαγών στο οικοσύστημα που θα παρέχουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους», αναφέρει η WWF.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία