BACK TO
TOP
Green reports

Νέο ρεκόρ παραγωγής αιολικής ενέργειας στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η αιολική ενέργεια στο Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγής το Σάββατο, αγγίζοντας για πρώτη φορά τα 14 γιγαβάτ παραγωγής, που αποτελούν σχεδόν το 37% της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Ξεκίνησε ξανά η διαβούλευση για τα αιολικά πάρκα στο βόρειο Αιγαίο

5
0

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, ο άνεμος ήταν υπεύθυνος για την παραγωγή 13,9 γιγαβάτ ισχύος, ή 36,9% της ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, αγγίζοντας τα 14 γιγαβάτ περίπου μία ώρα μετά. Αργότερα, η αίθουσα ελέγχου του εθνικού δικτύου μεταφοράς ενέργειας επιβεβαίωσε ότι τα 13,9 γιγαβάτ αποτελούν την υψηλότερη επίδοση αιολικής παραγωγής που έχει μετρηθεί ποτέ στη χώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 13,6 γιγαβάτ, το οποίο σημειώθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους.

 

Ενδεικτικά, το φυσικό αέριο ήταν υπεύθυνο για την παραγωγή 8,5 γιγαβάτ ή 23% της ηλεκτρικής ενέγειας, η πυρηνική ενέργεια προσέφερε 6,5 γιγαβάτ ή 17,3%, ο άνθρακας μόλις 4,7 γιγαβάτ ή 12,5% και η ηλιακή ενέργεια και η βιομάζα 1,5 γιγαβάτ ή 4,1%. Η υδροηλεκτρική ενέργεια είχε το μικρότερο μερίδιο στο ενεργειακό μείγμα, με 0,3 γιγαβάτ ή 0,9%.

 

Η δραματική αύξηση της αιολικής παραγωγής οφείλεται τόσο στις υψηλότερες ταχύτητες των ανέμων όσο και στο άλμα στην εγκατεστημένη ισχύ που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στη Βρετανία. Αρκετά μεγάλα υπεράκτια αιολικά πάρκα συνδέθηκαν στο δίκτυο, ενώ οι χερσαίες εγκαταστάσεις είχαν επίσης υψηλό ρυθμό ανάπτυξης.

 

Τα υπεράκτια και χερσαία αιολικά πάρκα της χώρας παρήγαγαν το 15% της βρετανικής ηλεκτρικής ενέργειας το 2017, σημειώνοντας εντυπωσιακή άνοδο από 10% το 2016, σύμφωνα με μια έκθεση του σταθμού παραγωγής ενέργειας άνθρακα Ντραξ, με στοιχεία από το εθνικό δίκτυο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία