BACK TO
TOP
Green reports

Τρεις λόγοι που ο ηλίανθος πάει νοτιότερα

Σταθερό εισόδηµα µέσω σύναψης συµβολαίων µε τις βιοµηχανίες βιοντίζελ, χαµηλό κόστος παραγωγής σε συνδυασµό µε τις περιορισµένες καλλιεργητικές απαιτήσεις, συν το µπόνους των 32 ευρώ το στρέµµα στο πλαίσιο του προγράµµατος της Απονιτροποίησης καθιστούν τον ηλίανθο «µαγνήτη» για τους καλλιεργητές.

Τρεις λόγοι που ο ηλίανθος πάει νοτιότερα

6
0

Μάλιστα το ενδιαφέρον των παραγωγών για την εν λόγω καλλιέργεια, που προβάλλει ως µια από τις πλέον αξιόπιστες επιλογές στο χάρτη των εαρινών, βαίνει αυξανόµενο, ξεφεύγοντας τον τελευταίο καιρό από τα στενά όρια της βόρειας Ελλάδας. 

Ειδικότερα, η σιγουριά των 25 λεπτών το κιλό που πληρώνουν τα τελευταία χρόνια και μάλιστα βάσει συμβολαίων οι εταιρείες παραγωγής βιοκαυσίμων για τον ηλίανθο, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των αποδόσεων από τη χρήση καλύτερων εισροών και υβριδίων, μαζί με τις ωφέλειες της αμειψισποράς επιτρέπουν στον ηλίανθο να διεκδικεί θέση στην πρώτη τριάδα μεταξύ των «μεγάλων καλλιεργειών».

Και µπορεί να κινείται σταθερά τα τελευταία χρόνια σε µια έκταση που προσεγγίζει τα 800.000 στρέµµατα, τα περισσότερα εκ των οποίων οριοθετούνται στην περιοχή του Έβρου, ωστόσο φαίνεται πως κατεβαίνει δυναµικά προς την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία.  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία