BACK TO
TOP
Profi

Τα Tρακτέρ της Χρονιάς 2022 και τα μηχανήματα που εντυπωσίασαν στην EIMA ξεδιπλώνονται στο profi

Τα βραβεία Τρακτέρ της Χρονιάς 2022 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τις πρώτες ημέρες, καθώς απονεμήθηκαν στις John Deere, New Holland και Reform για τις αντίστοιχες κατηγορίες που συμμετείχαν τρακτέρ τους.

1_146

9
0

Με την ηλεκτροκίνηση και τα ρομποτικά συστήματα να έχουν την τιμητική τους η έκθεση EIMA σηματοδότησε την επανεκκίνηση των μεγάλων διεθνών εκθέσεων αγροτικών μηχανημάτων μετά το «πάγωμα» της δραστηριότητας για όλο το 2020. Παρουσία δήλωσαν οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες του χώρου, ωστόσο οι απουσίες των Claas, AGCO (Fendt, Massey Ferguson) και John Deere επισκίασαν την προσπάθεια των Ιταλών διοργανωτών της έκθεσης. Φυσικά, τα βραβεία Τρακτέρ της Χρονιάς 2022 μονοπώλησαν το ενδιαφέρον τις πρώτες ημέρες, καθώς απονεμήθηκαν στις John Deere, New Holland και Reform για τις αντίστοιχες κατηγορίες που συμμετείχαν τρακτέρ τους.

Όσον αφορά ειδικότερα την ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η προσπάθεια της Antonio Carraro με το SRX Hybrid αλλά και της Landini με το Rex 4 Electra, όπως και στον τομέα των φορτωτών με το e-Worker της Merlot. Στα ρομποτικά συστήματα ενδιαφέρουν έχουν στοιχεία που παρουσιάστηκαν όπου το 44% αυτών παράγονται για τις ανάγκες των αροτραίων, το 35% για τις δενδροκαλλιέργειες και το 21% για τα κηπευτικά. Το 78% αυτών κινείται ηλεκτρικά και μόλις το 14% με ντίζελ. Το 8% είναι υβριδικά.

Τέλος, μόλις ένα 3% των ρομπότ είναι αυτόνομα τρακτέρ ενώ τα περισσότερα προορίζονται για τη μηχανική ζιζανιοκτονία και τη συγκομιδή. Να σημειωθεί πως η παγκόσμια αγορά γεωργικών μηχανημάτων παρουσιάζει θετική τάση τους τελευταίους μήνες, με σημαντικές αυξήσεις σε όλες τις κύριες χώρες όπως ανέφερε ο πρόεδρος της FederUnacoma, Alessandro Malavolti, από την Μπολόνια. Όμως προειδοποίησε πως τους επόμενους μήνες η αναπτυξιακή τάση είναι πιθανό να σταματήσει δραματικά λόγω των δυσκολιών στα logistics και του αυξανόμενου κόστους των πρώτων υλών.

«Η κρίση των πρώτων υλών είναι το αποτέλεσμα μιας ακριβούς κινεζικής πολιτικής στρατηγικής, έναντι της οποίας δεν είναι εύκολο να ληφθούν αντίμετρα. Η Κίνα μείωσε τις εξαγωγές της σε χάλυβα και σιδηρούχα υλικά για να ικανοποιήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη εγχώρια ζήτηση και ως εκ τούτου η τιμή αγοράς των προμηθειών για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων, τόσο στην Ιταλία όσο και στο εξωτερικό, έχει αυξηθεί δραματικά (σε ορισμένες περιπτώσεις τόσο πολύ ως 100%)» ανέφερε ο Malavolti.

H έκθεση EIMA θα επιστρέψει τον Νοέμβριο του 2022.

Δείτε όλο το φωτορεπορτάζ με αναλυτική περιγραφή για τα νέα μηχανήματα που παρουσιάστηκαν στην έκθεση EIMA στο profi που κυκλοφορεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου μαζί με την Agrenda

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • EIMA
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία