BACK TO
TOP
Profi

Κορυφολόγηση για γραµµική δενδροκοµία από την SANIDAS

Η κορυφολόγηση είναι πολύ σηµαντική για την αύξηση της παραγωγής των δέντρων, για την οµοιόµορφη ανάπτυξη των βλαστών και για την βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής.

SRM-6-scaled

347
0

Το πότε είναι η κατάλληλη στιγµή για την κορυφολόγηση εξαρτάται από τον τελικό στόχο της εργασίας και χρησιµοποιείται µετά την έγκυρη γνώµη του ξεωπόνου. Το µηχάνηµα «Κορυφολογητής» της εταιρείας SANIDAS (τηλ. 23430/42522) κατασκευάστηκε για την µηχανοποίηση του κορυφολογήµατος στα δέντρα και κατασκευάζεται σε διάφορους τύπους:

• Με 2 µπάρες κοπής, οριζόντια και κάθετα, σε σταθερή κολώνα Τyp. SKO-XL 9+5 (κοπή: 275 x 155cm).

• Με 1 µπάρα κοπής, κάθετα, σε σταθερή κολώνα Typ. SKO (κοπή 185/245/275cm).

• Με 1 µπάρα κοπής, σε τηλεσκοπική κολώνα Typ. SKOT-M/D (κοπή 100/140/155/185).

Tο µήκος κοπής της κάθετης και οριζόντιας µπάρας ορίζεται κατά παραγγελία σύµφωνα µε τις ανάγκες. Για µεγαλύτερη εξειδίκευεξοπλίζεται µε µαχαίρια ή µε δίσκους. Η Κορυφολόγηση SANIDAS είναι βραβευµένη ως καινοτόµο προϊόν. Στην βασική κατασκευή της αποτελείται από µία κάθετη και µία οριζόντια µπάρα κοπής.

Τα εξιδεικευµένα µαχαίρια και οι δίσκοι κοπής, έχουν άριστη κοπτική ακµή, κατάλληλη για διάµετρο κλαδιού Φ3cm, για τα µαχαίρια και έως Φ6cm, για τους δίσκους. To κορυφολόγηµα γίνεται ξεκούραστο και η ισχυρή κοπτική ακµή των µαχαιριών και των δίσκων επιτρέπει στο µηχάνηµα να δουλεύει συνεχόµενα χωρίς να παρατηρείται «µπούκωµα» από έντονη βλάστηση στις µπάρες κοπής.

Όλα τα µοντέλα έχουν απόδοση 60-85 στρέµµατα σε 8ώρες µε συνιστώµενη ταχύτητα 4-6 km/h, οι αποδόσεις είναι κατά προσέγγιση εξαρτώνται σε µεγάλο βαθµό από τις συνθήκες. Όλες οι κινήσεις της Κορυφολόγησης και η περιστροφή των µαχαιριών/δίσκων γίνονται µε λάδια που προέρχονται είτε από τον ελκυστήρα µε απευθείας σύνδεση είτε από µία αυτόνοµη µονάδα/υδραυλική υποστήριξη, η οποία τοποθετείται στο πίσω µέρος του ελκυστήρα. Οι Κορυφολογήσεις συνοδεύονται µε βάση τρακτέρ και βάση αποθήκευσης.

Διαβάστε περισσότερα στο profi, που κυκλοφορεί το Σάββατο 4 Μαρτίου μαζί με την εφημερίδα Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία