BACK TO
TOP
Profi

Deutz-Fahr 5DF Platform εξοπλισμένα με τις τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες το 2024

Η εταιρεία αναβαθμίζει τα μοντέλα πλατφόρμας προσφέροντας πρόσθετα νέα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας για την αύξηση της ευελιξίας, της παραγωγικότητας και της άνεσης του χειριστή.

Series_5_DF_Plat_5115_DF_plat_Stage_V_Field_DSC_0093

Βασίλης Σοφός

131
1

Τα μοντέλα 5 DF platform MY24 προσφέρουν ένα πακέτο επιλογών που συνήθως υπάρχουν μόνο στις εκδόσεις υψηλών προδιαγραφών με καμπίνα. Εκτός από τις δυνατότητες πλήρους διαμόρφωσης των μηχανικών μερών, οι οποίες συνδυάζουν την απλότητα και την ευχρηστία με τις υψηλές επιδόσεις, το μοντέλο του 2024 προσφέρει μια σειρά νέων επιλογών: Τα μοντέλα διατίθενται με διάφορες επιλογές εξοπλισμού μετάδοσης, από ένα απλό πλήρως μηχανικό κιβώτιο 12+12 σχέσεων μέχρι το υπερσύγχρονο κιβώτιο 45+45 σχέσεων με PowerShuttle και HML Powershift 3 βημάτων.Η υψηλή δυνατότητα διαμόρφωσης της σειράς 5 DF platform επιβεβαιώνεται ακόμη και από την ευρεία γκάμα των διαθέσιμων μεγεθών ελαστικών, που προσδίδουν διαφορετικό πλάτος και ύψος στο τρακτέρ. Ανάλογα με το μέγεθος των ελαστικών, διατίθενται δύο ύψη πλατφόρμας για καλύτερη προσαρμογή στους τροχούς, διατηρώντας παράλληλα το ύψος του τρακτέρ όσο το δυνατόν χαμηλότερο (το ελάχιστο ύψος του λασπωτήρα είναι μόλις 1,18 μ.), καθιστώντας τα τρακτέρ 5 DF ιδανικά για εργασίες σε οπωρώνες εσπεριδοειδών, ακτινιδίων, αμπελώνες, ή άλλες δενδροκαλλιέργειες. Ανεξάρτητα από το μέγεθος, η πλατφόρμα αναρτάται πάντα σε 4 Hydro Silent-Blocks. Η Σειρά 5DF Platform προσφέρει επίσης εξαιρετική ασφάλεια στον χειριστή, με αναδιπλούμενο εμπρός roll bar, τέλεια κατανομή βάρους, ιδανική ισορροπία μεταξύ χαμηλού κέντρου βάρους και άριστης απόστασης από το έδαφος, καθώς και προηγμένες τεχνικές λύσεις, όπως δισκόφρενα και στους 4 τροχούς.

Οι νέοι κινητήρες FARMotion 35 και 45 μεγιστοποιούν την απόδοση των 5 DF Platform. Η συμπαγής διάταξη του συστήματος μετεπεξεργασίας καυσαερίων, το οποίο ενσωματώνεται έξυπνα στο όχημα, επέτρεψε τη διατήρηση των ίδιων εξωτερικών διαστάσεων που κατέστησαν την προηγούμενη γενιά τόσο δημοφιλή μεταξύ των αμπελουργών και των καλλιεργητών φρούτων σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τις νέες τεχνολογικές λύσεις που συνεισφέρουν στη συμμόρφωση με το πρότυπο εκπομπών ρύπων Stage V, η ισχύς και η ροπή έχουν επίσης αυξηθεί σε όλη γκάμα των κινητήρων. Οι κινητήρες FARMotion 35 και 45 μπορούν πλέον να λειτουργούν με εναλλακτικά καύσιμα, καθώς είναι επίσημα πιστοποιημένοι για χρήση HVO (υδρογονωμένο φυτικό έλαιο). Τα 5 DF Platform είναι επομένως έτοιμα να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της γεωργίας του αύριο, όπως η αύξηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας μέσω της μείωσης των εκπομπών του CO2 . Η αποδοτικότητα, η δυνατότητα διαμόρφωσης και η ευελιξία ήταν οι βασικοί στόχοι των μηχανικών της εταιρείας κατά την ανάπτυξη των κιβωτίων ταχυτήτων για τη σειρά 5 DF.Οι προσφερόμενες επιλογές διαμόρφωσης περιλαμβάνουν από μια έκδοση 4 ταχυτήτων με 3 διαφορικά και συγχρονισμένη ρεβέρσα, μέχρι μια έκδοση 5 ταχυτήτων με 3 διαφορικά και HML 3-Powershift για συνολικά 45+45 ταχύτητες. Ενώ όλες οι εκδόσεις μπορούν να αναπτύξουν μέγιστη ταχύτητα 40 χλμ./ώρα, οι εκδόσεις 5 ταχυτήτων διαθέτουν επίσης τη λειτουργία OverSpeed, η οποία επιτρέπει στο τρακτέρ να κινείται με τη μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο σε χαμηλότερες, πιο αποδοτικές στροφές κινητήρα. Όλες οι εκδόσεις είναι στάνταρ εξοπλισμένες με μία επιλογή «έρπειν» (creeper gear) για εργασία σε πολύ χαμηλές ταχύτητες εδάφους (από 187 μέτρα ανά ώρα) με τον κινητήρα στις μέγιστες στροφές του.

Προσφερόμενο με λειτουργίες 540 στροφών ανά λεπτό και 540 ECO, το PTO διατίθεται στάνταρ με πρακτικό μηχανικό συμπλέκτη, ενώ η αναλογική ηλεκτροϋδραυλική εμπλοκή είναι διαθέσιμη ως επιλογή. Επίσης προαιρετικά διατίθενται λειτουργίες 1000 σ.α.λ., προγράμματα ταχυτήτων οχήματος και εξαιρετικά πρακτικοί ταχυσύνδεσμοι για τους διαφόρους άξονες μετάδοσης ισχύος ώστε να αντικαθίστανται πανεύκολα. Η νέα Σειρά 5 DF Platform προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες διαμόρφωσης των υδραυλικών συστημάτων.Με το υδραυλικό σύστημα διπλής αντλίας έως και 68 λ./λ. μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάθε είδους παρελκόμενα. Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν επίσης στάνταρ ένα ξεχωριστό υδραυλικό κύκλωμα για το σύστημα διεύθυνσης και τα βοηθητικά προγράμματα για απόλυτα ομαλή κατευθυντικότητα και άριστη ευελιξία ακόμη και με τον κινητήρα στο ρελαντί και ενώ το ανυψωτικό βρίσκεται σε λειτουργία. Διατίθενται έως και 10 οπίσθιοι υδραυλικοί σύνδεσμοι με διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας και προαιρετικό ρυθμιστή ροής.

Όλες οι εκδόσεις είναι στάνταρ εξοπλισμένες με γραμμή ελεύθερης επιστροφής για αποτελεσματική εργασία με παρελκόμενα με υδραυλικά μοτέρ. Διατίθενται 4 πρόσθετοι υδραυλικοί σύνδεσμοι σε μεσαία θέση που επιτρέπουν την εύκολη σύνδεση των μπροστινών παρελκόμενων. Το πίσω ανυψωτικό έχει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης έως 3940 κιλά.

Για το μοντέλο του 2024, οι μηχανικοί της Deutz-Fahr μετέφεραν την τεχνολογία από το 5 DF cab στην έκδοση πλατφόρμας: ένα ηλεκτρονικό πίσω ανυψωτικό σύστημα διατίθεται τώρα προαιρετικά. Εκτός από μια ευρύτερη δυνατότητα ρύθμισης (ταχύτητα πτώσης, μέγιστο ύψος ανύψωσης), το ηλεκτρονικό πίσω ανυψωτικό είναι ακόμη πιο εύχρηστο χάρη σε ένα κουμπί ανύψωσης/καθόδου.Επιπλέον, το ηλεκτρονικό πίσω ανυψωτικό που είναι εγκατεστημένο στην πλατφόρμα 5 DF διαθέτει στάνταρ το σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Αυτό μειώνει το φορτίο λόγω κραδασμών, αυξάνοντας την άνεση και επιτρέποντας μικρότερη καταπόνηση των εξαρτημάτων του τρακτέρ κατά την οδήγηση στο δρόμο με τοποθετημένο εξοπλισμό. Ο μπροστινός άξονας διαθέτει μεγάλη μέγιστη γωνία διεύθυνσης για εξαιρετική ευελιξία και είναι στάνταρ εξοπλισμένος με υγρά δισκόφρενα για ανώτερη ενεργητική ασφάλεια σε όλες τις συνθήκες εργασίας.

Το μπλοκέ διαφορικό με δυνατότητα εμπλοκής 100% και το σύστημα 4WD ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Κάτι μοναδικό στην κατηγορία του: το 5 DF platform μπορεί να εξοπλιστεί με ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση, η οποία αυξάνει την άνεση και την ασφάλεια του χειριστή, χάρη στις λειτουργίες Adaptive-Damping, Active Self-Levelling, Anti-Dive και Anti-Roll. Η ανεξάρτητη ανάρτηση του μπροστινού άξονα διαθέτει επίσης κλείδωμα διαφορικού DTC, το οποίο, σε συνδυασμό με το Auto 4WD, εξασφαλίζει κορυφαία ικανότητα έλξης.Το 5 DF Platform MY24 διαθέτει επίσης τη σύνδεση CTM, η οποία ξεκλειδώνει όλες τις λειτουργίες διαχείρισης στόλου SDF, μεταφέροντας όλες τις πληροφορίες οδήγησης και τη θέση του ελκυστήρα σε πραγματικό χρόνο στο laptop ή το smartphone. Τα γεωργικά μηχανήματα των SAME & DEUTZ-FAHR κατασκευάζονται για να αποδίδουν αλλά και για να αντέχουν. Προσφέρουν την μέγιστη δυνατή ευελιξία με υψηλές παραγωγικές δυνατότητες που καλύπτουν στο έπακρο τις μεγάλες και μεσαίες γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες στο https://www.theocarakis-tractors.gr

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία