BACK TO
TOP
Θεσμικά

Χάθηκε πανηγυρικά η πρώτη δίκη του εργολάβου για το ΟΣΔΕ

Αποδεκτά έγιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει 11 συνεταιριστικές πύλες, ενάντια στην αυθαίρετη επιλογή του εργολάβου – συντονιστή του ΟΣΔΕ να αποκλείσει από τη διαδικασία παραλαβής των δηλώσεων συγκεκριμένα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων.

evelpidwn-708_0

Γιάννης Πανάγος

3
0

Οι πληροφορίες θέλουν τον δικαστή που δίκασε τη συγκεκριμένη υπόθεση στις 19 Απριλίου στην Ευελπίδων, να διατάσσει την «απελευθέρωση» της ηλεκτρονικής βάσης για όλα τα 11 ΚΥΔ που έκαναν την προσφυγή, πράγμα το οποίο θέτει πλέον επ’ αμφιβόλω και την αμοιβή  των 7 ευρώ ανά δήλωση που απαιτούσε και εισέπραττε μέχρι τώρα ο εν λόγω εργολάβος - συντονιστής  του ΟΣΔΕ.

Κάπως έτσι αρχίζει να ξηλώνεται σιγά – σιγά το κουβάρι της «εργολαβίας» που εδώ και χρόνια νέμονταν με απαράδεκτους  όρους μια μικρή ομάδα ιδιωτών, τη συνεπικουρία και κάποιων κατ’ επίφαση συνεταιριστών.  Σημειωτέον ότι αυτή ήταν η πρώτη, μιας σειράς δικών που πρόκειται να ακολουθήσουν για το συγκεκριμένο θέμα, μετά τις «λαθροχειρίες» που έχουν γίνει και στη διαχείριση της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ.    

Σε ρεπορτάζ πριν από τη συγκεκριμένη δίκη το Agronews έγραφε:

Για την Παρασκευή 19 Απριλίου έχει μετατεθεί το ενδιαφέρον της πρώτης φάσης του κύκλου επεισοδίων «Δίκες της Μόσχας» με εγκαλούμενους τους υπαίτιους της λεγόμενης… μηχανοπαρέας.

 

Ο δικαστής που κλήθηκε να δικάσει τα ασφαλιστικά μέτρα εννέα συνεταιρισμών και αντίστοιχων Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων εις βάρος των διοικούντων του ΟΠΕΚΕΠΕ και των συνδαιτυμόνων τους που έχουν αναλάβει εργολαβικά το ΟΣΔΕ, δήλωσε αναρμόδιος να εξετάσει το θέμα. Παρέπεμψε έτσι σε τακτική δικάσιμο ή οποία μάλιστα, πρωτοφανώς στα δικαστικά χρονικά, λόγω της σημασίας της όλης υπόθεσης ορίζεται για τρεις μέρες μετά, δηλαδή για την Παρασκευή 19 Απριλίου. 

Οι πληροφορίες θέλουν τους εγκαλούμενους να έχουν προσέλθει σύσσωμοι στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, δείχνοντας την ανησυχία τους για την έκβαση της υπόθεσης η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία για πολλές από τις επιδιώξεις τους το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, τα ασφαλιστικά μέτρα και η δικάσιμος της Παρασκευής δεν είναι παρά το «ορεκτικό» μιας σειράς από δίκες στις οποίες θα υποχρεωθούν να δώσουν το παρόν τους το επόμενο διάστημα, καθώς ακολουθεί η μήνυση που έχει κατατεθεί από τις συνεταιριστικές οργανώσεις, εις βάρος όσων έχουν την ευθύνη για τα κακώς κείμενα γύρω από το μέτωπο των δηλώσεων αλλά και για τη φαιδρή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων.         

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή της η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ αναφέρει τα εξής:

«Ύστατη προσπάθεια παραπληροφόρησης απ’ τους εκβιαστές του ΟΣΔΕ, που «θριαμβολογούν», επειδή δικάζονται την Παρασκευή!

«Κατά παρέκκλιση και κατ’ εξαίρεσιν» ο δικαστής αποφάσισε την άμεση εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης. Υπομονή: δυο και σήμερα!

 

Η επικράτηση   της  απλής λογικής   θα   αποδειχθεί μόνο με  την έκδοση  απόφασης   επί της   αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που  άσκησαν  ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών  τα  εννέα ΚΥΔ κατά  του ΟΠΕΚΕΠΕ, της  εταιρίας «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ»  και   της εταιρίας «NEUROBUBLIC AE  ΑΕ», η οποία θα εκδικασθεί κατ΄εξαίρεση και σε χρόνο ρεκόρ και συγκεκριμένα την Παρασκευή 19 Απριλίου  2019.

 

Συνεπώς, να μην βιάζονται οι εκβιαστές του ΟΣΔΕ   να  πανηγυρίσουν και να θριαμβολογήσουν προκαταβολικά, σε μία ύστατη  προσπάθεια  παραπληροφόρησης των αγροτών  για άλλη  μια  φορά,  ερμηνεύοντας  κατά  το  δοκούν  τη  σοβαρότητα   και  την υπευθυνότητα, με  την οποία ο  δικάσας,  το αίτημα  περί  χορήγησης  προσωρινής  διαταγής, Δικαστής  αντιμετώπισε   την υπόθεση, ορίζοντας  μάλιστα    δικάσιμο της αίτησης    των ασφαλιστικών μέτρων  εντός  χρονικού διαστήματος   μόλις τριών ημερών.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ΚΥΔ έχουν καταφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη αντιδρώντας στον ωμό και απροκάλυπτο εκβιασμό που δέχονται από τη γνωστή μηχανοπαρέα και τα τρωκτικά που έχουν παρεισφρήσει στον Οργανισμό Πληρωμών, έχοντας ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία, όπως το λογισμικό/σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο και χρησιμοποιούν κατά το δοκούν, ωσάν να είναι τσιφλίκι τους. Φυσικά ενεργούν με την ανοχή και συγκάλυψη δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι και θα δικαστούν μαζί τους, αφού παράλληλα με τα ασφαλιστικά μέτρα που εκδικάζονται την Παρασκευή, έχει κατατεθεί από ΚΥΔ και μήνυση κατά της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, του δήθεν «συντονιστή» και του αναδόχου.

 

Με δεδομένη τη σοβαρότητα της υπόθεσης οι αρμόδιες δικαστικές αρχές αποφάσισαν, χωρίς χάσιμο χρόνου, να εξεταστεί η ουσία. Ο λόγος πλέον είναι στη Δικαιοσύνη και αυτή θα αποφανθεί, δυστυχώς για ορισμένους πολύ πιο σύντομα απ’ ότι υπολόγιζαν. Πρόκειται για μια εξέλιξη που μόνο ικανοποίηση έφερε στα ΚΥΔ που έχουν προσφύγει. Και είναι πραγματικά απορίας άξιο το πώς κάποιοι πραιτοριανοί του όλου συστήματος, δεν δείχνουν να διαθέτουν μια οκά μυαλό να αντιληφθούν ότι η σημερινή εξέλιξη στρέφεται εναντίων τους! Ας βρουν τουλάχιστον μια οκά υπομονή.

 

Δημοσιογραφικά, λοιπόν, θα λέγαμε σε αυτούς που βιάζονται: Παρασκευή κοντή γιορτή. Και θα τους θυμίζαμε την παροιμία:  Μην κουνάς τα πόδια σου πριν ανεβείς στο γάιδαρο.»

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές