BACK TO
TOP
Θεσμικά

Πρόταση για 14ήμερο κλείσιμο ΚΥΔ λόγω Covid 19, για δηλώσεις ΟΣΔΕ

Την διακοπή για 14 τουλάχιστον ημέρες της λειτουργίας των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων ΟΣΔΕ, στο πλαίσιο των μέτρων που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας για αναχαίτιση του κορωνοϊού προτείνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ εμπλεκόμενοι στην σχετική διαδικασία.

kyd

39
0

Σχετική ανακοίνωση που υπογράφει, ο αγροοικονομολόγος Δρ. Γεώργιος Δημόκας, αναφέρει πως τα Κέντρα ΚΥΔ αποτελούν χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνω των 55 ετών) που δύναται να μολυνθούν από τον Κορωνοϊό – Covid-19, ενώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υποβάλλουν αιτήσεις περί τις 600.000 άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού θα πρέπει να μετακινηθεί για να υποβάλλει τη δήλωσή του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση για διακοπή της λειτουργίας των ΚΥΔ λόγω Covid-19

Καλημέρα,

σε συνέχεια τις από 03 Μαρτίου ερώτησης που πραγματοποιήσαμε προς τον Οργανισμό – ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) αποτελούν χώρο συγκέντρωσης ανθρώπων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνω των 55 ετών) που δύναται να μολυνθούν από τον Κορωνοϊό – Covid-19. Η χώρα μας ανήκει στις χώρες με μεγάλη επικινδυνότητα, καθώς μεγάλο μέρους του πληθυσμού τις ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγωγών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιούν τις αιτήσεις ανήκουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Υπενθυμίζουμε ενδεικτικά ότι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υποβάλλουν αιτήσεις περί τις 600.000 άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο κομμάτι του πληθυσμού θα πρέπει να μετακινηθεί για να υποβάλλει τη δήλωσή του.

Πρόκειται συνεπώς να βρεθεί σε κοινό χώρο με το προσωπικό των ΚΥΔ με άμεσο κίνδυνο τη πιθανότητα εξάπλωσης του Ιού - Covid-19. Το άνοιγμα της διαδικασίας φέτος πολύ νωρίτερα από κάθε φορά παρέχει τη δυνατότητα στον ΟΠΕΚΕΠΕ της διακοπής προσωρινά της λειτουργίας μέσω προτροπής τόσο προς τους πολίτες όσο και τα ΚΥΔ της χώρας.

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και σε συνέχεια των μέτρων που έλαβαν τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας, για το συγκεκριμένο πρωτοφανές Παγκόσμιο πρόβλημα της εξάπλωσης του Ιού - Covid-19, προτείνουμε στον Οργανισμό – ΟΠΕΚΕΠΕ τη διακοπή της διαδικασίας για χρονικό διάστημα δεκατεσσάρων ημερών (14) ώστε ο Οργανισμός να κινηθεί παράλληλα με τα μέτρα που έλαβε το Υπουργείο Υγείας για τη συγκεκριμένη κρίσιμη περίοδο ώστε να μην βρεθούμε στη δυσχερή θέση με τις αντίστοιχες συνέπειες που αντιμετωπίζει η γείτονα χώρα – Ιταλία.

Το ΥΠΑΑΤ δύναται να ενημερώσει τις άλλες χώρες της EU-27 ώστε να παραταθεί αν χρειαστεί φέτος η διαδικασία, καθώς πρόκειται για ένα Παγκόσμιο φαινόμενο και θα έχει σίγουρα τη θετική γνώμη όλων των μελών, όντας πρόβλημα που απασχολεί και τα υπόλοιπα Κράτη μέλη.

Η πρόταση μας είναι προληπτική μέτρο και γνωρίζουμε ότι πολλές φορές στη ζωή η πρόληψη δύναται να συμβάλλει αποφασιστικότερα από τη θεραπεία μίας νόσου.

 

Με Eκτίμηση

Dr. Γεώργιος Χρ. Δημόκας

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές