BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προβληματική η νέα έκδοση Κάρτας Αγρότη, εκκρεμούν αιτήσεις

Παραμένουν οι δυσκολίες που παρουσίαζει φέτος η διαδικασία ανανέωσης του πιστωτικού ορίου και αντίστοιχα η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη, παρά την θεωρητική συμφωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη με τους επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών, να προχωρήσουν οι επανεκδόσεις με βάση τα στοιχεία ΟΣΔΕ της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή του 2019.

kartaagrotii

Γιάννης Πανάγος

118
13

Το πρόβλημα δεν είναι στην άρνηση των τραπεζών να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα αλλά στις δυσκολίες που έχει ο υπηρεσιακός τους μηχανισμός να ανταποκριθεί στις αιτήσεις των αγροτών, δεδομένων των ειδικών εργασιακών συνθηκών που ακολουθούν οι τράπεζες, λόγω του κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις των αγροτών που έχουν υποβάλλει και φέτος (2020) δήλωση ΟΣΔΕ και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουν τα πολλά αιτήματα όλων των υπολοίπων που είναι χωρίς τη νέα δήλωση. Στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το γεγονός ότι ο όγκος των αιτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερος, η δουλειά έχει προχωρήσει αρκετά καλά, έχουν αντιμετωπισθεί από νωρίς οι έχοντες υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και προχωρούν ικανοποιητικά τα υπόλοιπα αιτήματα.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος αιτημάτων και η ενεργοποίηση των νέων καρτών δεν προχωράει με το ρυθμό που θα ανέμεναν οι αιτούντες.

Το ζήτημα είναι ότι η Κάρτα του Αγρότη συνδέεται στις περισσότερες των περιπτώσεων με τη δυνατότητα των παραγωγών να προχωρούν τις προμήθειες των απαραίτητων αγροτικών εφοδίων τα οποία μάλιστα αυτό τον καιρό είναι πολλά.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης, τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων να δείχνουν μια κατανόηση στους συνεπείς παραγωγούς, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν στην ανανέωση των καρτών, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, με αποτέλεσμα οι «τριβές» μεταξύ αγροτών και καταστηματαρχών αγροεφοδίων να εντείνονται όσο παραμένει αυτή η εκκρεμότητα.

Όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Agronews, ένα από τα μεγάλα λάθη που έγιναν το τελευταίο διάστημα, είναι η διακοπή λειτουργίας της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ η οποία συνδέθηκε με την δυνατότητα ή μη των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) να δέχονται ή όχι κόσμο για τις φετινές δηλώσεις.

Η επιλογή έχει να κάνει προφανώς με την προσπάθεια του τεχνικού συμβούλου, ο οποίος εμπλέκεται ως γνωστόν και στη διαδικασία υποδοχής των δηλώσεων, να αποφύγει έξοδα συντήρησης του συστήματος και ταυτόχρονα να μην χάσει πελάτες από την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, από τους αγρότες που είχαν αυτή τη δυνατότητα. Η ζημιά που γίνεται στον κόσμο της παραγωγής είναι μεγάλη και φυσικά πολλαπλάσια του οφέλους που μπορεί να καρπούται ο εν λόγω τεχνικός σύμβουλος.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

31-03-2020 14:05giorgosg

ego ekana tin etisi kanonika kai aporiftike mou I pan an xrostao kai ipa ne tris mines dosis se danio autokinitou kai mou Ipan afros ine o logos mpori na mou pi kapios an ontos ftei afto

Απάντηση

29-03-2020 16:57Κοροναιος

Τα ίδια στο Μεσολογγι..6 του μήνα η αίτηση..δεν απαντάνε τηλέφωνο..έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αίτηση στην Πειραιώς και να αποσυρθουμε απο την Εθνική?

Απάντηση

29-03-2020 12:31Κώστας

Ψεύτες του κέρατα στη εθνική ή έχω κάνει αίτηση από τρεις Μαρτίου με οσδε του 2020 και ακόμα περιμένω τηλέφωνο. Εκτός αυτού δεν απαντάς πουθενά 2742038044 στο κιατο...

Απάντηση

29-03-2020 04:49Papatrexas

Στην εθνικη ειναι ψευτες,εκανα αιτηση στις 10 μαρτιου νομιζω με οσδε 2020.μετα απο 10 μερες περιπου που ρωτησα τον υπαλληλο μου ειπε θα σε παρω τηλ οταν εχω εγκριση,ερχονται υνεχεια εγκρισεις,κανενα προβλημα.ακομη με παιρνει.εσεις το πιστευετε οτι υπηρξε 1 εγκριση;ΜΕΓΑΛΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.

Απάντηση

28-03-2020 04:06Αντωνης

Ας δωσει το κρατος 800 ευρο στον καθε αγροτη για να μην χρειαζεται να τρεχει στην οποια τρεπεζα για ενεργοποιηση την καρτα του αγροτη και να μην γινεται τοσο ντορος στις τραπεζες με αιτησεις...

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

28-03-2020 02:16Κλεοπάτρα

Εγώ επικοινώνησα με την Πειραιώς και μου είπαν δεν δέχονται κόσμο ούτε με ραντεβού , μετά το τέλος τις καραντηνας λέει. Εσείς πως κάνατε τις αιτήσεις?

Απάντηση

27-03-2020 22:45Κοκαρίδας Δημήτριος

Εδώ ο κόσμος καίγεται και φταίει που έκλεισε το ΟΣΔΕ του 2020. Χωριά έχουν μπει σε καραντίνα ανά την επικράτεια, εργασίες στον αγρό γίνονται με δυσκολία ευτυχώς και λόγο καιρού. Για να μην πεινάσουμε πρέπει πρώτα να ζήσουμε. Η παραγωγική διαδικασία και η κανονικότητα της οικονομίας θυμίζει το ανέκδοτο της βαρείας οικονομίας της χώρας μας, που λένε ότι είναι ο τουρισμός. Όσο μένετε σε οικονομικά στοιχεία χάνετε την ουσία του προβλήματος και το οδηγείτε σε επικίνδυνα μη βιώσιμα, κυριολεκτικά, μονοπάτια. Αγαπητοί κύριοι το πρόβλημα είναι ότι σε μία διαδικασία ροής της οικονομίας βάζετε το προσωπικό όφελος και την συνήθεια πάνω από κινητήρια δύναμη όλων αυτών που είναι η ίδια η ζωή. Η ζωή μας θα επανέλθει σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, μόνο εάν ακούμε αυτούς που δίνουν την ζωή τους για να σώσουν την δική μας. Δυστυχώς είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στην ενεργοποίηση της κάρτας αγρότη είναι το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή έχει συνδεθεί με τις αγροτικές επιδοτήσεις του έτους μέσω του ΟΣΔΕ. Αντί λοιπόν αυτήν την κρίσιμη στιγμή να κάνετε την αυτοκριτική σας και να προτείνετε σε Υπουργείο και Τράπεζες λύσεις για το πρόβλημά σας το οικονομικό, κάθεστε λοιπόν και κάνετε πολιτική, μη σκεπτόμενοι την κοινωνική ομάδα εργαζομένων και πελατών.Εάν ανοίξει αυτή τη στιγμή η εφαρμογή για την υποδοχή δηλώσεων ΟΣΔΕ θα πυροδοτήσει μια υγειονομική βόμβα μεγατόνων ανά την επικράτεια. Παραθέτω τα εξής και όσοι ασχολείστε (παραγωγοί και υπάλληλοι) με το αντικείμενο γνωρίζεται ήδη πολύ καλά σε τι αναφέρομαι. Υπολογίζονται περί στις 600.000 δηλώσεις σε διάστημα έως τέλη Ιουνίου. Η ηλικιακή κατανομή αυτών είναι άνω των 60 ετών. Όπως αναφέρεται από τον ίδιο τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο παραγωγός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος της δήλωσής του. Δεν γίνεται λοιπόν να αρνηθούμε την ορθή υποβολή που σημαίνει κοντινή επαφή λόγω γεωχωρικού εντοπισμού αγροτεμαχίων. Μπείτε στην ουσία του προβλήματος. Με εκτίμηση

Απάντηση

27-03-2020 18:00Στελοις

Μια άπω τα ίδια 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Απάντηση

27-03-2020 15:27ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΑΝΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΑΓΡΟΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΤΙΠΟΤΑ

Απάντηση

27-03-2020 15:05tom

στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ εχω δωσει τα χαρτια εδω και 15 μερες (και το οσδε 2020} και ακομα τιποτα.μου λενε φταιει ο φορεας. τι θα γινει κυριε ΒΟΡΙΔΗ επιτελους?

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές