Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Προβληματική η νέα έκδοση Κάρτας Αγρότη, εκκρεμούν αιτήσεις

Παραμένουν οι δυσκολίες που παρουσίαζει φέτος η διαδικασία ανανέωσης του πιστωτικού ορίου και αντίστοιχα η ενεργοποίηση της Κάρτας του Αγρότη, παρά την θεωρητική συμφωνία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη με τους επικεφαλής των εμπορικών τραπεζών, να προχωρήσουν οι επανεκδόσεις με βάση τα στοιχεία ΟΣΔΕ της προηγούμενης χρονιάς, δηλαδή του 2019.

kartaagrotii

Γιάννης Πανάγος

208
13

Το πρόβλημα δεν είναι στην άρνηση των τραπεζών να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα αλλά στις δυσκολίες που έχει ο υπηρεσιακός τους μηχανισμός να ανταποκριθεί στις αιτήσεις των αγροτών, δεδομένων των ειδικών εργασιακών συνθηκών που ακολουθούν οι τράπεζες, λόγω του κορωνοϊού.

Οι πληροφορίες θέλουν τις τράπεζες να αντιμετωπίζουν κατά προτεραιότητα τις αιτήσεις των αγροτών που έχουν υποβάλλει και φέτος (2020) δήλωση ΟΣΔΕ και στη συνέχεια να αντιμετωπίζουν τα πολλά αιτήματα όλων των υπολοίπων που είναι χωρίς τη νέα δήλωση. Στην Τράπεζα Πειραιώς παρά το γεγονός ότι ο όγκος των αιτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερος, η δουλειά έχει προχωρήσει αρκετά καλά, έχουν αντιμετωπισθεί από νωρίς οι έχοντες υποβάλει δήλωση ΟΣΔΕ και προχωρούν ικανοποιητικά τα υπόλοιπα αιτήματα.

Εκεί που φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι στην Εθνική Τράπεζα, στην οποία έχει συσσωρευθεί μεγάλος όγκος αιτημάτων και η ενεργοποίηση των νέων καρτών δεν προχωράει με το ρυθμό που θα ανέμεναν οι αιτούντες.

Το ζήτημα είναι ότι η Κάρτα του Αγρότη συνδέεται στις περισσότερες των περιπτώσεων με τη δυνατότητα των παραγωγών να προχωρούν τις προμήθειες των απαραίτητων αγροτικών εφοδίων τα οποία μάλιστα αυτό τον καιρό είναι πολλά.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης, τα καταστήματα αγροτικών εφοδίων να δείχνουν μια κατανόηση στους συνεπείς παραγωγούς, λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών που υπάρχουν στην ανανέωση των καρτών, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να συνεχισθεί για πολύ, με αποτέλεσμα οι «τριβές» μεταξύ αγροτών και καταστηματαρχών αγροεφοδίων να εντείνονται όσο παραμένει αυτή η εκκρεμότητα.

Όπως έχει γράψει εδώ και μέρες το Agronews, ένα από τα μεγάλα λάθη που έγιναν το τελευταίο διάστημα, είναι η διακοπή λειτουργίας της ηλεκτρονικής βάσης του ΟΣΔΕ η οποία συνδέθηκε με την δυνατότητα ή μη των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) να δέχονται ή όχι κόσμο για τις φετινές δηλώσεις.

Η επιλογή έχει να κάνει προφανώς με την προσπάθεια του τεχνικού συμβούλου, ο οποίος εμπλέκεται ως γνωστόν και στη διαδικασία υποδοχής των δηλώσεων, να αποφύγει έξοδα συντήρησης του συστήματος και ταυτόχρονα να μην χάσει πελάτες από την διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης, από τους αγρότες που είχαν αυτή τη δυνατότητα. Η ζημιά που γίνεται στον κόσμο της παραγωγής είναι μεγάλη και φυσικά πολλαπλάσια του οφέλους που μπορεί να καρπούται ο εν λόγω τεχνικός σύμβουλος.

Σχόλια (13)
Προσθήκη σχολίου

31-03-2020 14:05giorgosg

ego ekana tin etisi kanonika kai aporiftike mou I pan an xrostao kai ipa ne tris mines dosis se danio autokinitou kai mou Ipan afros ine o logos mpori na mou pi kapios an ontos ftei afto

Απάντηση

29-03-2020 16:57Κοροναιος

Τα ίδια στο Μεσολογγι..6 του μήνα η αίτηση..δεν απαντάνε τηλέφωνο..έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αίτηση στην Πειραιώς και να αποσυρθουμε απο την Εθνική?

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία