Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Εξετάζεται η πεντατής ενίσχυση νεαρών αγροτών έως 35 χρονών

Τη θεσμοθέτηση νέας πριμοδότησης πενταετούς διάρκειας για αγρότες νεαρής ηλικίας και με πρόσθετα θεωρητικά προσόντα. Το όριο ηλικίας για την επιλογή των δικαιούχων καθορίζεται στα 35 έτη, µοντέλο που έχει ήδη υιοθετήσει η Ολλανδία.

Oriol_Agriculture_11-2018_NL_3

37
2

Το εν λόγω μέτρο βρίσκεται ανάµεσα στα σενάρια που εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την επόµενη ΚΑΠ, δηλαδή μετά το 2023. Αυτό σημαίνει ότι η συγκεκριµένη ενίσχυση από την ερχόµενη περίοδο θα είναι ετήσια και θα έχει τη µορφή πριµ. Θα δίνεται βάσει των επιλέξιµων εκτάσεων του νεαρού αγρότη, για έναν συγκεκριµένο αριθµό εκταρίων. ∆ηλαδή, αν το όριο είναι 100 στρέµµατα, ένας νεαρός αγρότης µε 200 στρέµµατα καλλιεργήσιμη έκταση θα λαµβάνει για µία 5ετία ένα ετήσιο πριµ για τα µισά στρέµµατα.

Επιπλέον, σηµειώνεται, πως είναι πολύ πιθανόν να εισαχθεί τη νέα περίοδο η υποχρέωση ο νεαρός αγρότης για να λαµβάνει το ετήσιο αυτό πριµ να είναι καταρτισµένος και µε συγκεκριµένα προσόντα (π.χ να έχει ολοκληρώσει πολυετή σχολεία του ΕΛΓΟ ∆ήµητρα ή ακόμα και να είναι απόφοιτος γεωπονικής-γεωτεχνικής σχολής). Τα παραπάνω δεν θα πρέπει να συγχέονται µε την γνωστή ενίσχυση «πρώτης εγκατάστασης» που παρέχεται µέσα από τις δράσεις του Προγράµµατος Αγροτικής Ανάπτυξης (Μέτρο 6.1).

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 27 Ιουνίου.
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

27-06-2020 18:32Δρακακης Γεωργιος

Ακου 200στρεμ.?ποσοι εχουν? Πρεπει να ειναι ανταγωνιστικοι οι δικοι μας. Πρεπει να στραφούν σε συγχρονα υδροπονικα βιολογικα θερμοκηπια. Εστω να τους πριμοδοτησουν για τα πρωτα 4 στρέμματα. Μονο λογω ηπιων χειμωνωνστην ελλαδα θα έχουν λιγότερο κοστοςαπο τους ολανδους Γερμανούς. Θα μπορουν να εξαγουνστην ευρωπη σπεσιαλ προϊόντα σε υψηλες τιμες κλπ

Απάντηση

26-06-2020 16:20Νίκος

Αν θέλετε πραγματικά να βοηθήσετε τους αγρότες να το δώσετε σέ όλους τους νέους αγρότες που είναι μέσα σέ αυτά τα κριτήρια αλλά όχι να έχουν βγάλει αυτές τις σχολές γιατί τότε θα το πάρουν μόνο ξέρετε ποιοί!!!!!!!!.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία