BACK TO
TOP
Θεσμικά

Μέχρι 22 Ιουλίου διορθώσεις για σφάλματα στη δήλωση ΟΣΔΕ 2020

Μέχρι τις 22 Ιουλίου καλούνται οι αγρότες να προχωρήσουν σε διορθώσεις πιθανών σφαλµάτων στην ενιαία αίτηση ενίσχυσης του 2020. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, «η διαδικασία της αποσφαλµάτωσης είναι συνεχής γι’ αυτό παρακαλούνται οι αγρότες να ενηµερώνουν τακτικά για σφάλµατα που πιθανόν να προκύψουν και διόρθωση αυτών έως και τις 22 Ιουλίου».

6_8

169
0

Για διόρθωση της αίτησης, τα βήµατα είναι τα εξής:

α) Μετατρέπετε την αίτηση από οριστική σε πρόχειρη από το πλήκτρο «Μεταβολή είδους εγγραφής»

β) Διορθώνετε την αίτηση που είναι πλέον σε πρόχειρη µορφή

γ) Οριστικοποιείτε πάλι την αίτηση.

Στην ΑΑΔΕ αρχείο µε προσυµπληρωµένους κωδικούς 037-038 για έκπτωση φόρου

Σχετικά µε τη χορήγηση βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ και τον έλεγχο για την απόδοση της ιδιότητας του επαγγελµατία αγρότη ή του επαγγελµατία αγρότη νεοεισερχόµενου, οι ενδιαφερόµενοι δύνανται να προσκοµίζουν ως αποδεικτικά ασφάλισης τους από τον ΕΦΚΑ, εκτός της ασφαλιστικής ενηµερότητας ή της βεβαίωσης ασφάλισης οποιοδήποτε ηλεκτρονικό έγγραφο µπορεί να εκτυπωθεί από την ψηφιακή εφαρµογή του e-ΕΦΚΑ που αποδεικνύει την ιδιότητα του ασφαλισµένου, το χρονικό διάστηµα ασφάλισης και την ηµεροµηνία έναρξης ασφάλισης.

Αυτό ξεκαθαρίζει διευκρινιστική εγκύκλιος σχετικά µε τη χορήγηση βεβαιώσεων από το Μ.Α.Α.Ε. που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία αποσαφηνίζονται όροι και τα δικαιολογητικά ώστε να αποδοθεί η προβλεπόµενη έκπτωση φόρου στους κατ’ επάγγελµα αγρότες.

Επιπλέον σηµειώνεται ότι έχει διαβιβαστεί στην ΑΑΔΕ αρχείο µε τους επαγγελµατίες αγρότες, προκειµένου να προσυµπληρωθούν οι κωδικοί 037-038 στο έντυπο Ε1, ώστε κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήµατος φορολογικού έτους 2019, να αποδοθεί η προβλεπόµενη έκπτωση φόρου. Στο αρχείο των επαγγελµατιών αγροτών που έχει αποσταλεί στην Α.Α.Δ.Ε. συµπεριλαµβάνεται και η κατηγορία των συνταξιούχων Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην Ο.Γ.Α.), οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις του επαγγελµατία αγρότη, σύµφωνα µε την υπ’ αριθ. 329/78917/2018 (B’ 2090) ΚΥΑ.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 11 Ιουλίου  μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές