BACK TO
TOP
Θεσμικά

Οργή συνεταιριστών για το στήσιμο Λιβανού, νέος πανικός με το ΟΣΔΕ

Κάκιστη εντύπωση έχει προκαλέσει στις τάξεις των συνεταιρισμών το «στήσιμο» από την πλευρά του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού, σε προγραμματισμένο ραντεβού για το μεσημέρι της Τρίτης 30 Μαρτίου.

_5425_Field_Work_detail_5_master_2

Γιάννης Πανάγος

51
2

Οι αντιδράσεις γίνονται ακόμα εντονότερες αν ληφθεί υπόψη ότι η ακύρωση του ραντεβού έγινε την τελευταία στιγμή και ενώ τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ), είχαν ταξιδέψει αρκτετές ώρες για να βρίσκονται στην ώρα τους στην Αθήνα. Το θέμα παίρνει ευρύτερες διαστάσεις, καθώς οι δικαιολογίες για την ακύρωση του ραντεβού δεν δείχνουν ιδιαίτερα πειστικές και έχουν να κάνουν με «κάποια υποχρέωση», προφανώς λίγου χρόνου, στη Βουλή.

 Αρκεί να αναφερθεί ότι και μετά την ενημέρωση περί ακύρωσης, οι συνεταιριστές περίμεναν αρκετές ώρες στα γραφεία της ΕΘΕΑΣ (πρώην ΠΑΣΕΓΕΣ) προκειμένου να μάθουν αν το ραντεβού μετατίθεται ή ματαιώνεται οριστικά. Τελικά η ενημέρωση θέλει τη γραμματεία του υπουργού να τους ενημερώνει (χωρίς πολλές εξηγήσεις) ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 8 Απριλίου.

 Να αναφερθεί ότι μεταξύ των καλεσμένων στη συνάντηση ήταν οι συνεταιριστές, μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολίας, Νίκος Προκοβάκης, Ανδρέας Δημητρίου, Θωμάς Κουτσουπιάς, Θανάσης Σωτηρόπουλος, Χρήστος Γιαννακάκης και άλλοι.

 Το παρασκήνιο πάντως λέει ότι η ματαίωση της προγραμματισμένης συνάντησης έχει να κάνει με τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα στην υπόθεση του ΟΣΔΕ και ειδικότερα με την προσφυγή που κατατέθηκε στην αρμόδια Αρχή  Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και η οποία προκάλεσε την απόφαση που θέλει να:

«αναστέλλει την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου ή την ανάθεση με οποιαδήποτε άλλη διαδικασία μέρους ή του συνόλου των υπηρεσιών που δημοπρατήθηκαν με τη με αριθμό 7759/2020 διακήρυξη του ΟΠΕΚΕΠΕ…».

 

Επισήμως βέβαια δεν έγινε κάποια νύξη επί του θέματος, ωστόσο, οι συνεταιριστές ερμηνεύουν την επιλογή του υπουργού κάτι σαν «στρατιωτικό καψώνι» που στέλνει μήνυμα υποταγής στα κελεύσματα της πολιτικής ηγεσίας.

 Αντίστοιχα, από την πλευρά των «θερμότερων» εκ των συνεταιριστών η στάση του υπουργού εκλαμβάνεται και ως προσβολή προς τον συνεταιριστικό θεσμό και μάλιστα την ώρα που είναι «νωπές» η υποσχέσεις για ολόπλευρη στήριξη της νέας οργάνωσης που ακούει στο όνομα της ΕΘΕΑΣ και είναι δημιούργημα του νέου νόμου 4673/2020 για τους συνεταιρισμούς. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

31-03-2021 09:39Eleni

Μας δουλεύουν... Ψιλο γαζί.. Μην ανοίξετε καθόλου για την ενεργοποίηση... Αφήστε το για του χρόνου... Άσχετοι όλοι σας από το υπουργείο μέχρι οπεκεπε έλεος παίζουν με τους αγροτοκτηνοτροφους..

Απάντηση

30-03-2021 21:43Γιάννης..

Με εκείνη την κορονοενισχηση που έλεγε ότι θα δώσει στους βαμβακοπαραγωγούς τι έγινε τελικά? Ρε μας παίζει όπως θέλει ο Λίβανος, και ο κάθε Λίβανος..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές