BACK TO
TOP
Θεσμικά

Με πριμ κριθάρι και μαλακό σιτάρι, με 12 ευρώ συνδεδεμένη αιγοπροβάτων

Την προσθήκη του κριθαριού και του µαλακού σιταριού στις συνδεδεµένες ενισχύσεις, συν ένα 2ευρω στην τιµή αναφοράς των αιγοπροβάτων -από τα 10 ευρώ που είναι σήµερα στα 12- περιλαµβάνει ο φάκελος του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ που έχει πάρει το δρόµο προς τις ευρωπαϊκές αρχές.

11φρφρ

8
6

Σύµφωνα µε το ρεπορτάζ, εκτός από τις «παλιές» συνδεδεµένες τελικά θα ενταχθούν στο καθεστώς και τα µαλακό σιτάρι µε το κριθάρι, όπως προέβλεπε η αρχική πρόταση των συµβούλων για τη νέα ΚΑΠ. Οι τιµές αναφοράς για τα δύο αυτά προϊόντα είναι 8 ευρώ το στρέµµα. Στο αιγοπρόβειο τώρα, η αύξηση στην τιµή αναφοράς στα 12 ευρώ το κεφάλι έχει να κάνει µε την αύξηση του προϋπολογισµού της συγκεκριµένης συνδεδεµένης, την οποία είχε ανακοινώσει προ ολίγων ηµερών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός. Αλλαγές θα έχουµε και στα βοοειδή, όπου η συνδεδεµένη χωρίζεται σε τρία µέρη ως εξής:

Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Α (32 ευρώ το κεφάλι):.

Επιδότηση σε θηλυκά βοοειδή ηλικίας 18 µηνών έως 12 ετών που έχουν γεννήσει στο έτος ενίσχυσης. Το µέτρο αυτό έχει προσανατολισµό την παραγωγή κρέατος, αξιοποιώντας το εγχώριο αναπαραγωγικό δυναµικό και θα αποτελέσει σηµαντικό κίνητρο για διατήρηση των εγχώριων γεννήσεων σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Β (160 ευρώ το κεφάλι):

Επιδότηση σε βοοειδή (αρσενικά και θηλυκά) που κυρίως γεννιούνται και εκτρέφονται στη χώρα µας και προωθούνται για σφαγή. Το µέγιστο όριο ηλικίας σφαγής για τα µοσχάρια είναι οι 12 µήνες. Προϋπόθεση είναι τα ζώα να διατηρούνται στη µονάδα τουλάχιστον 5 µήνες πριν τη σφαγή.

Συνδεδεµένη Ενίσχυση Βοείου – Μέτρο Γ (200 ευρώ το κεφάλι):

Επιδότηση σε βοοειδή (αρσενικά και θηλυκά) που προέρχονται είτε από εγχώρια παραγωγή ή και (κυρίως) από άλλα κράτη-µέλη της ΕΕ ή και εισάγονται από τρίτες χώρες, µε σκοπό την εκτροφή για πάχυνση και σφαγή, σε ηλικία τουλάχιστον 14 µηνών και έως 20 µηνών, για την παραγωγή σφαγίων µεγάλου βάρους. Προϋπόθεση είναι τα ζώα να διατηρούνται στη µονάδα τουλάχιστον 5 µήνες πριν τη σφαγή.

Σχόλια (6)
Προσθήκη σχολίου

03-01-2022 21:48Παναγιώτης

..

Απάντηση

03-01-2022 21:41Παναγιώτης

Ρε μουνακια για τους παχιντες 200 που θα φέρουν μοσχαρια από έξω, και των τζιομπανο Έλληνα. 192? Η το πολύ 230€.. τι λε ρε? οι παχιντες 150 € και πολλά είναι...

Απάντηση

03-01-2022 20:20Γιώργος Κεφαλάς

Για άλλη μια φορά, στο ίδιο έργο θεατές οι Έλληνες κτηνοτρόφοι. Η παρουσίαση της πρότασης για τρεις κατηγορίες συνδεδεμένης ενίσχυσης στα βοοειδή, δείχνει ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του ΥΠΑΑΤ και αυτοί που τους συμβουλεύουν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα και με τις αποφάσεις που λαμβάνουν, όχι μόνο δεν εξυπηρετούν την εθνική ανάγκη για ανάπτυξη στην κτηνοτροφία, αλλά δημιουργούν συνθήκες οπισθοδρομησης και διάλυσης του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου. Καλά θα κάνουν λοιπόν να ακούσουν την εγχώρια κτηνοτροφία και να μην ενισχύσουν εμμέσως πλην σαφώς την βοοτροφία των εταίρων μας - ανταγωνιστών μας όμως της μεγάλης κτηνοτροφικά χώρας της Ε. Ε. Πριν να είναι πολύ αργά ας αναθεωρήσουν προς την κατεύθυνση ενίσχυσης του εγχώριου ζωικού κεφαλαίου λ

Απάντηση

03-01-2022 16:55Κωστας

Η ηλιθιωτητα ξεπερναει τα ορια, σκεφτομαι να τα πουλησω τα προβατα και να καμω εμποριο μπας και βγαλω ψωμι να ζησω

Απάντηση

03-01-2022 15:50Κωστας Κεφαλαςα

Αυτος που προωθει αυτες τις προτασεις ειναι η' ηλιθιος η' απατεωνας.

Απάντηση

03-01-2022 10:29Ιωαννης τσιτσιλιδης

Άρε κοπρίτες παλι επιδοτείται την εισαγωγή μοσχαριών αντί να στηρίζεται την ελληνική παραγωγή εκτροφή πχ οι εισαγωγείς θα φέρνουν μοσχάρια από έξω ηλικίας 5 η 6 μηνών θα βαπτίζονται σε ένα πεντάμηνο ελληνικά μιας και κριτήριο είναι η παραμονή εντός ελληνικής φάρμας πέντε μήνες θα παίρνει και την επιδότηση ο εισαγωγέας έμπορος κτλ και εμείς με τα ελληνικά μας ζώα θα παρακαλάμε τα τοπικά χασαπακια μπας και μας αγοράσουν τα ζώα μας δεξιά κυβέρνηση μια ζωή τα ίδια χωρίς να υποστηρίζω και τους αριστερούς κοπρίτες

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές