Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Θεσμικά

Τέλος τα πρόστιμα στους ιδιοκτήτες αγροτικών με νέα καλύμματα

Αλλάζει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά στα αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας σε διπλοκάμπινα ή μονοκάμπινα οχήματα, έπειτα από σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ford-Ranger-eu-2018_FORD_RANGER_RAPTOR_Shot22_LoadBedCover_04b-16x9-2160x1215_jpg_renditions_original

10397
32

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών διαπίστωσε το νομοθετικό κενό, με αποτέλεσμα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος να προχωρήσει στην αλλαγή και αποσαφήνιση της σχετικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, πλέον τα οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Με τη ρύθμιση αυτή, αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους, τονίζει το υπουργείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο πρόσφατο παρελθόν είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα επιβολής προστίμων ύψους 2.000 ευρώ σε αγρότες ιδιοκτήτες ελαφρών φορτηγών τύπου «pick-up», οι οποίοι δεν γνώριζαν πως η τοποθέτηση καλύμματος στο ύψος της καρότσας αποτελούσε στα μάτια του νόμου παράνομη τροποποίηση των χαρακτηριστικών του οχήματος.

Η σχετική ρύθμιση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχει ως εξής:

Ρύθμιση σχετικά με τα αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας ελαφρών φορτηγών τύπου «pick-up»

«Το πλαίσιο κανόνων σχετικά με τον χαρακτηρισμό ελαφρών φορτηγών (μεικτής μάζας κάτω των 3,5 τόνων) τύπου «pick-up», που φέρουν αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα καρότσας, ρυθμίζεται με εγκύκλιο του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Ειδικότερα, με αφορμή και τα σχετικά ερωτήματα πολιτών, σημειώνεται ότι οχήματα κατηγορίας Ν1 αμαξώματος ΒΕ (pick-up) που έχουν εγκατεστημένα καλύμματα από μη άκαμπτο υλικό, όπως αναδιπλούμενα ή συρόμενα καλύμματα (τύπου ρολό) στο ύψος της καρότσας, που σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει τα 10 εκατοστά από το αρχικό και τα οποία είναι κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή πλαστικό, χαρακτηρίζονται ως ανοιχτά.

Με αυτόν τον τρόπο αποσαφηνίζεται η δυνατότητα χρησιμοποίησης νέας τεχνολογίας καλυμμάτων, χωρίς να χρειάζεται αλλαγή τύπου αμάξης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες για την ασφαλέστερη μεταφορά των εμπορευμάτων τους».

 

 

Σχόλια (32)
Προσθήκη σχολίου

29-11-2022 03:09Pennypnmi

cheapest essay writers [url="https://buytopessays.com"]my essay writer[/url] help with writing college application essay

Απάντηση

27-11-2022 17:59Chelsaepnmi

extended essay help [url="https://buy-eessay-online.com"]custom essay writing service reviews[/url] need help to write an essay

Απάντηση

26-11-2022 08:36Nanicepnmi

buy essays online cheap [url="https://buyacademicessay.com"]cheap essay writer[/url] professional essay writing help

Απάντηση

24-11-2022 23:15Charitapnmi

cheap essay services [url="https://bestsessays.org"]essay about community service[/url] uc essay help

Απάντηση

23-11-2022 15:34Ashlenpnmi

medical school essay writing service [url="https://bestessaysden.com"]buy essay papers cheap[/url] cheap custom essay

Απάντηση

22-11-2022 06:38Merolapnmi

help writing essays [url="https://bestessayreviews.net"]best admission essay editing service[/url] essay about helping others

Απάντηση

20-11-2022 22:51Martypnmi

how to write my college essay [url="https://besteasyessays.org"]help with college essays[/url] what should i write my essay on

Απάντηση

19-11-2022 16:01Dorolisapnmi

civil service essay [url="https://bestcampusessays.com"]how to be a better essay writer[/url] college essay writer

Απάντηση

13-10-2022 18:57Easterpnmi

original essay writing service [url="https://writemyessaycheap24h.com"]custom essay[/url] buy essays cheap

Απάντηση

12-10-2022 03:54Vivienepnmi

essay proofreading services [url="https://ukessayservice.net"]help writing college essays[/url] custom essays toronto

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία