BACK TO
TOP
Θεσμικά

Δεν φεύγω, διώξε με, λέει ο Σημανδράκος, μετά τις πληρωμές

Την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΠΕΚΕΠΕ έχει ζητήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με αφορμή την κακή πληρωμή της βασικής ενίσχυσης που έγινε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Μάλιστα, μιλώντας στη Βουλή το απόγευμα της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, διευκρίνησε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πως σκοπεύει να στείλει σχετικό φάκελο στην εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Την ίδια ώρα, την πρόσληψη του μέσω ΑΣΕΠ φαίνεται να επικαλείται ο πρόεδρος του Οργανισμού, Βαγγέλης Σημανδράκος, ο οποίος μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν έδειχνε διατεθειμένος να παραιτηθεί.

SHMANDRAKOS_2_2

10236
45

Στη δικαιοσύνη παραπέμπει τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Αυγενάκης ζητώντας την παραίτησή της

Σε τηλεγράφημα από το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται πηγές του υπουργείου, αναφέρεται πως η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» ήταν τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρήθηκαν στις τελευταίες πληρωμές. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η απόφαση αυτή, έχει σχέση εκτός από τις δυσλειτουργίες στην τελευταία πληρωμή και με έγγραφα διοικητικών αρχών που έχουν εντοπίσει σοβαρά προβλήματα τα οποία εκθέτουν τον Οργανισμό - και κατ' επέκταση τη χώρα- εντός κι εκτός συνόρων.

Μάλιστα, σύμφωνα με άλλη τεκμηρίωση, η έκθεση της χώρας για την οποία μιλούν στο υπουργείο, γίνεται ενώπιον των ευρωπαϊκών αρχών «σε νομικό και οικονομικό επίπεδο». Βέβαια, αιχμές κατά της ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ είχε αφήσει στα μέαα Οκτωβρίου ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος  δήλωνε στο πλαίσιο επίσκεψής του στα γραφεία της ΕΑΣ Δράμας, ότι «δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν είναι κράτος αυτόνομο ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά ένας οργανισμός που εποπτεύεται από το ΥπΑΑΤ και πρέπει να λειτουργεί για το καλό των αγροτών και μόνο». 

Σχόλια (45)
Προσθήκη σχολίου

02-11-2023 20:06Ελενη

Για να κάνει ελέγχους και να κόβει πρόστιμα για ψίλου πήδημα μια χαρά την κάνει την δουλειά του ο οπεκεπε. Αν πάνε για έλεγχο ειδικά σε Θεσσαλούς φτυστε τους

Απάντηση

02-11-2023 20:04Δημος

Μας πνίξατε με τα έργα του ποδιού, αποζημειώσεις δεν βάλατε και τώρα μας πληρώνετε μισές επιδοτήσεις. Ντροπή στις μανάδες που σας μεγάλωσαν

Απάντηση

31-10-2023 19:37Ερμής

Παραιτησου ρε καραγκιόζη βρωμιάρη σκατοφατσα

Απάντηση

31-10-2023 18:26Έλλην

Μάλιστα φύγε δεν φεύγω διωξεμε παίζετε με της ζωές χιλιάδων αγρότων υπάρχει πρωθυπουργός σε αυτή την χώρα να τους στείλει στον αγύριστο όλους ξεφτίλες μας έχετε καταστρέψει με τους μισθούς σας έτσι παίζετε βολεμένοι όλοι οποίο κόμμα και να βγει αλλά φταίνε αυτοί που σας δίνουν το χέρι αντί να μην πω τι να κάνουν

Απάντηση

31-10-2023 15:18ΞΕΦΤΙΛΑ ΥΠΟΥΡΓΕ

Από τότε που έγινε Υπουργός ο χαρμοφάης με το μόνο που ασχολείται είναι η πελατία του και τα ρουσφέτια. Πήγε στη Θεσσαλία να καθαρίσει για τη ΝΔ. Πήγε και στην Κρήτη να βολέψει τους απατεώνες (Ξυλ...., Στρ...., Βρ....) που έχουν βοσκοτόπια μέχρι και στη Σαμοθράκη. Μητσοτάκη στείλε τον στην μανούλα του ΤΩΡΑ..... (θα το λάβεις καλύτερα το μήνυμα, γιατί φέτος τα τρακτέρ δεν τα γλυτώνετε έτσι όπως πάτε)

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

31-10-2023 14:22Μάριος

Όλοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ με ΑΣΕΠ έχετε μπει? Παραιτηθείτε βρε άσχετοι,κομματοσκυλα που μπήκατε και με ΑΣΕΠ!

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

31-10-2023 13:59ΑΓΡΌΤΗΣ

σημινδρακο δεν κάνεις ούτε για τσοπάνης...κοπρόσκυλα όλα είστε..μάζεψε την παρέας σου και δρόμο..

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

31-10-2023 13:09λ

τράβα να φυλάξεις γίδια σημανδρακο !!

Απάντηση

31-10-2023 08:56Αθανάσιος Λιολιοπουλος

Ε νισαφι πια δε πληρώθηκα και δε πληρώθηκα.... Να μάθετε να δουλεύετε ρε επαγγελματίες του καναμπε... Καλωσήρθατε στην πραγματικότητα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

31-10-2023 07:47Γεωργιος

Ρε πρόβατα πάτε ψηφίστε το 41τακατο που ψηφισατε και μπουκεστο το για τα καλά,

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Πληρωμές