Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Άμεσες Ενισχύσεις

Για παράκτιους αλιείς άνοιξε το πουγγί των de minimis o Βορίδης

Από τους παράκτιους αλιείς αρχίζουν οι ειδικές ενισχύσεις κλάδων του πρωτογενούς τομέα από εθνικούς πόρους. Πόσο ύψους 15,3 εκατ. ευρώ προβλέπει η πρώτη απόφαση Βορίδη για την ενίσχυση της παράκτιας αλιείας η οποία έχει πληγεί από τις συνθήκες που δημιουργεί η επιδημία στη χώρα μας. 

12-voridis_0_0

Γιάννης Πανάγος

922
1

Δείτε αναλυτικά παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

Κατεπείγουσα επιστολή του ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδη στο Υπουργείο Οικονομικών για την ενίσχυση των παράκτιων αλιέων όλης της χώρας

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της αδιάλειπτης στήριξης των πληττόμενων κλάδων του πρωτογενούς τομέα από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών με την οποία ζητά την άμεση στήριξη των παράκτιων αλιέων όλης της χώρας μέσω της ενεργοποίησης του μηχανισμού ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis).

Το συνολικό ποσό της αιτούμενης ενίσχυσης ανέρχεται σε 15.300.000 ευρώ.

Η κίνηση αυτή του κ. Βορίδη έρχεται σε συνέχεια της συγκροτημένης προσπάθειας του Υπουργείου να ενισχύσει τους πληττόμενους κλάδους επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική του για έγκαιρη παρέμβαση όπου παρατηρούνται ασυμμετρίες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Απριλίου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχε συζητήσει ενδελεχώς, μέσω τηλεδιάσκεψης, τα προβλήματα που έχουν ανακύψει εξαιτίας της πανδημίας με εκπροσώπους των αλιέων και της υδατοκαλλιέργειας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

21-04-2020 00:58Ματθαίος

Δώστε στα αμπέλια de minimis... Ελάτε στα χωράφια να δείτε πως ζούμε και αφήστε τα γραφεία... Σας στήριξαμε αλλά περιμένουμε και εσείς να μας στηριξετε.. Δεν είμαστε δεδομένοι... εμείς δανειζομαστε για να βγάλουμε παραγωγή και μπαίνουμε μέσα από την κληματικη αλλαγή.. Ρωτήστε επιστήμονες γεωπόνους να δείτε τι άλλαξε στα αμπέλια από την κληματικη αλλαγή...

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία