Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Άμεσες Ενισχύσεις

Ειδική ενίσχυση σε βουβαλοτρόφους, ίσως και για ντόπιες φυλές

Την ειδική ενίσχυση των βουβαλοτρόφων προανήγγειλε η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραμπατζή, ανοίγοντας έτσι το δρόμο και για άλλους εκτροφείς ντόπιων φυλών οι οποίοι δυσκολεύονται ιδιαίτερα αυτό τον καιρό να διαθέσουν την παραγωγή τους λόγω της διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. Το Agronews από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, είχε μεταφέρει τα αιτήματα του κλάδου να συμπεριληφθεί στα μέτρα ανακούφισης των πληττόμενων κλάδων.

vouvalia-kerkini-3_iefimerida

Πέτρος Γκόγκος

1010
2

Οι ανακοινώσεις της υφυπουργού για τους βουβαλοτρόφους της Μακεδονίας έρχονται μετά από τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, οι οποίοι με αδιάσειστα στοιχεία κατέδειξαν τη ραγδαία μείωση των πωλήσεων μετά τα μέτρα για την πανδημία. Ανάλογα επιχειρήματα αναπτύσσουν πάντως και άλλοι εκπρόσωποι ντόπιων φυλών οι οποίοι εδώ και χρόνια διαθέτουν την παραγωγή κρέατος σε εστιατόρια με τα οποία έχουν σταθερή συνεργασία και αυτό τον καιρό παραμένουν κλειστά.  

Η ανακοίνωση της κυρίας Αραμπατζή έχει ως ακολούθως:
«Η βουβαλοτροφία έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση και περιλαμβάνεται στους τομείς του Aγροδιατροφικού Tομέα, που πρόκειται να στηριχθούν», προανήγγειλε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, σε τηλεδιάσκεψη που είχε με εκπροσώπους αυτού του καινοτόμου κλάδου της ελληνικής κτηνοτροφίας. 
Στην τηλεδιάσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία η ζήτηση για το βουβαλίσιο κρέας έχει υποχωρήσει αισθητά το τελευταίο δίμηνο λόγω κυρίως του «λουκέτου» στην εστίαση και τον τουρισμό, των περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία καθώς και τη μείωση της καταναλωτικής δαπάνης στην αγορά ντελικατέσεν τροφίμων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι σφαγές το πρώτο τετράμηνο του 2020 ανήλθαν σε μόλις 121 ζώα έναντι 538 το 2019 (σύνολο έτους) και 738 το 2018 (σύνολο έτους).

«Είναι δέσμευση της Κυβέρνησης κανείς αγρότης, κτηνοτρόφος και αλιέας που έχει πληγεί -αποδεδειγμένα- από την κρίση του κορωνοϊού να μην μείνει χωρίς τη στήριξη του κράτους», επαναβεβαίωσε η κ. Αραμπατζή και τόνισε ότι το Υπουργείο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη βουβαλοτροφία όπως και σε κάθε άλλο κλάδο υψηλής προστιθέμενης αξίας του Αγροδιατροφικού Τομέα στο σχεδιασμό των προτεραιοτήτων του για την «επόμενη ημέρα» μετά την κρίση στον Πρωτογενή Τομέα.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Γιώργος Στρατάκος, ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, κ. Τρύφων Γιαντσίδης, ο Καθηγητής Ζωικής Παραγωγής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, κ. Αριστοτέλης Λυμπερόπουλος, ο Ζωοτέχνης του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Βουβαλοτρόφων Ελλάδας, κ. Δημήτρης Πατούσης και ο Γεωπόνος – Ζωοτέχνης του Κέντρου Ζωϊκών Γενετικών Πόρων, κ. Δημήτρης Ρουστέμης. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

06-05-2020 11:26 maria

η συνδεδεμένη ενίσχυση για τα βοοειδοι που πηγε?

Απάντηση

06-05-2020 08:24Panos

Αδιάσειστα στοιχεία ! Όταν το 80% τον βουβαλοτροφων είναι από Σέρρες. Για αιγοπροβατοτροφους πανελλαδικά περιμένουμε .....

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία