BACK TO
TOP
Φορολογικά

Συζήτηση για πιθανό κατώτατο όριο φορολογίας σε επαγγελματίες αγρότες

Παρά το γεγονός ότι οι κυβερνητική βούληση εκφράσθηκε με σαφήνεια στο τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο, εξαιρώντας τους αγρότες από ένα ελάχιστο ποσό φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο θεσπίσθηκε για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δημοσιεύματα με πρόσβαση στην επίσημη ενημέρωση, συνεχίζουν να καλλιεργούν το έδαφος για καθιέρωση αντίστοιχου ορίου και στους αγρότες.

T4EP_Gen1_005-5ecb75eb779740bf994590d8d238ebe1_2

Γιάννης Πανάγος

4333
28

Ανοίγει συζήτηση για πιθανό κατώτατο όριο φορολογίας σε επαγγελματίες αγρότες

Στη χειρότερη στιγμή ανοίγει η συζήτηση για πιθανό κατώτατο όριο φορολογίας σε επαγγελματίες αγρότες  


Το πιθανότερο είναι ότι ορισμένοι εκ των ιθυνόντων δεν αντιλαμβάνονται ότι οι αγρότες, ανεξαρτήτως όλων των άλλων, ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η ιδιαιτέρως σύνθετη (ειδικά τα τελευταία χρόνια) επιχειρηματική δραστηριότητα την οποία ασκούν οι αγρότες, είναι εξόχως εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και επηρεάζεται σοβαρά απ’ αυτές, αποτελεί πρόσθετο λόγο για τον οποίο δεν δύναται να εφαρμόζονται οριζόντιες ρυθμίσεις αυτού του είδους και κριτήρια φορολόγησης αυτής της μορφής.

Αντίθετα με ότι συζητείται στη δημόσια σφαίρα, αυτό που έχει σημασία, είναι η βελτίωση, χρόνο με το χρόνο, του θεσμικού πλαισίου και των συνθηκών εκείνων που θα διευκολύνουν την φορολόγηση των αγροτών επί πραγματικής βάσεως και θα διευκολύνουν αντίστοιχα την συγκρότηση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε ξεκάθαρα επιχειρηματική μορφή.  

Στον αστικό τύπο πάντως, υπάρχουν τις τελευταίες μέρες δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Οικονομικών μελετά το όλο θέμα και δεν αποκλείεται σε δεύτερη φάση να επιβάλει αυτό το ελάχιστο εισόδημα και σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτών. Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρεται, τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δείχνουν ότι και η συγκεκριμένη κατηγορία φορολογουμένων δηλώνει εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα, πολύ πιο κάτω από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Βεβαίως, λίγοι εκ των ιθυνόντων αντιλαμβάνονται σ’ αυτή τη φάση ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων βρίσκεται πλέον σε φάση τέλειας παρακμής και δύσκολα θα μπορούσαν να παρουσιάσουν καλύτερη εικόνα και από πλευράς εισοδημάτων.

Να αναφερθεί πάντως ότι το νέο σύστημα φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών και όχι των αγροτών, αφορά στα εισοδήματα που θα αποκτηθούν φέτος και θα δηλωθούν το 2024.

Κατά συνέπεια το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών πιέζει κατά κάποιο τρόπο τους επαγγελματίες το τελευταίο δίμηνο του έτους να εμφανίσουν από μόνοι τους τα πραγματικά εισοδήματα που εισπράττουν για να μην χρειαστεί να τους επιβληθεί φόρος βάσει του νέου τεκμαρτού προσδιορισμού και το βασικότερο για να μην μπουν στο διευρυμένο δείγμα ελέγχων που θα πραγματοποιήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Σχόλια (28)
Προσθήκη σχολίου

11-11-2023 12:35Γιωργος

Το χειροτερο ειδος ανθρωπου,ο ποτισμενος φανατισμενος νεοδημοκρατης σκυλιασμενος φασιστας.δεν παιρνει χαμπαρι ουτε απο οικονομικα θεματα,ουτε απο αγροτικα,ουτε απο θρησκευτικα.κλειδωμενο φτωχο αναπηρο αρρωστο μυαλο.προκαλει μεγαλη ζημια στην κοινωνια.σε τετοιους πονταρει ο βοθροτακης και τετοιοι τον ψηφιζουν.τους φτυνει,τους χεζει στα μουτρα κι εκεινοι ειναι τρισευτυχισμενοι για τον πρωθυπουργο τους,εναν παντελως βλαμμενο που χαιρεταει τις κουκλες στις βιτρινες και που παει να φυτεψει την ελια μαζι με το σακουλακι που περιβαλλει την μπαλα.τετοιοι ειστε και τετοιος σας αξιζει.μπεεεεεεεεεεεεεεε

Απάντηση

11-11-2023 07:01Γιωργος

Ερχεται πολυ βαρια τιμωρια απο τον ουρανο για τον βοθροτακη.ο χειροτερος πολιτικος.βρωμα σκετη.και μονο που εκλεισε τις εκκλησιες πριν 3 χρονια-που δεν το εχει κανει κανεις αυτο,ουτε ο αθεος τσιπρας-αρκει για να φαει βαρια τιμωρια απο Τον Θεο.θα πληρωσει πολυυυυ ακριβα την εκδουλευση στο διαβολο.συν τις τοσες ψυχες στα τεμπη που εχει κρεμασμενες στο λαιμο του το γουρουνι.συν τους πιλοτους της αεροποριας,συν τους πιλοτους των καναντερ,συν τους τοσους θρομβολιασμενους που πεφτουν κατω σαν τις μυγες.ο ανθρωπος ειναι αφορισμενος και καταραμενος και γι'αυτο σκορπαει θανατο.καποια στιγμη θα αρχισει να τρελαινεται απο τον αφορισμο που εχει υποστει.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

10-11-2023 15:05Ηλίας

Stavraetos είσαι μεγάλος μαλάκ#ς και κομματόσκυλο του Κούλη. Ουστ

Απάντηση

10-11-2023 09:36Stavraetos ΑΑ

Αυτός που βγαίνει ως stavraetos είναι ένας μουρλος ψυχακιας κλγρς. Χρησιμοποιεί διαφορά ονόματα βγαίνει κ ως νεοδημοκρατης ένας άρρωστος άνθρωπος που ξεφτιλίζει κ το σάιτ παναγο

Απάντηση

10-11-2023 06:13stayraetos

Με λένε σταυραετό είμαι κόμπλεξικος και είμαι και που@@@Σ γιος...

Απάντηση

10-11-2023 01:32Αλέκος

Και ότι σκεφτόμουν να αλλάξω επάγγελμα!

Απάντηση

09-11-2023 23:14Μακακας αγροτης

ΜΑΣ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙ ΠΡΩΤΑ Ο ΕΛΓΑΣ..ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΉΣΕΙΣ ΜΕΙΏΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΞΆΝΕΤΑΙ

Απάντηση

09-11-2023 22:55Stavraetos

Πανάγο είσαι λίγο άδικος με την κυβέρνηση το ξέρεις ότι υπάρχουν πολλά μαύρα εισοδήματα που κάποια στιγμή πρέπει να φορολογηθούν. Έχει δίκιο η κυβέρνηση.

Απάντηση

09-11-2023 22:50Stavraetos

Ας πληρώσουμε και κάτι παραπάνω δεν πειράζει αρκεί να κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Η Ελλάδα θα πάει μπροστά μόνο με τη ΝΔ είτε σας αρέσει είτε όχι. Ο Μητσοτάκης έχει μπροστά του πολλές τετραετίες και μετά αναλαμβάνουν τα παιδιά του... Τρία παιδιά έχει θα έχουμε πρωθυπουργός για εκατό χρόνια. Και μετά εγγόνια του Μητσοτάκη δισέγγονα και τρισέγγονα. Η Ελλάδα μας ανήκει όσοι δεν το θέλουν ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

09-11-2023 22:46Stavraetos

Όσοι δεν γουστάρουν ας πάνε Βενεζουέλα εδώ δεν είναι σοβιετία εδώ κουμάντο κάνουμε εμείς Μητσοτάκη μέχρι να σβήσει ο ήλιος και ας πληρώνουμε και παραπάνω φόρο κανένα πρόβλημα κατάλαβες καθυστερημένη Κατερίνα???

Απάντηση
Περισσότερα σχόλια
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία