BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Από το 2023 δείχνει να τίθεται σε ισχύ η αναθεωρημένη ΚΑΠ

Ανησυχεί το δημοσιονομικό κενό, ελλείψει έγκαιρης συμφωνίας

2-Matthews

Μαρία Γιουρουκέλη

50
0

Όλο και πιο κοντά στο να γίνει πραγµατικότητα η πρόβλεψη για εκκίνηση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από το 2023, φέρνουν οι δηλώσεις αξιωµατούχων στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μάλιστα, στο ερώτηµα σχετικά µε το αν η νέα ΚΑΠ θα εφαρµοστεί έως το 2022 ή 2023, στελέχη της Επιτροπής Γεωργίας αναφέρουν πως η ηµεροµηνία «δεν είναι βέβαιη» και αυτό που ανησυχεί τώρα περισσότερο τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών είναι η αποφυγή δηµοσιονοµικού κενού για να τρέξουν οι άµεσες ενισχύσεις και τα προγράµµατα αγροτικής ανάπτυξης.

Εξάλλου, την προοπτική αυτή, δηλαδή των καθυστερήσεων στην ΚΑΠ, έχει επισηµάνει εξ αρχής ο διακεκριµένος αγροοικονοµολόγος από το πανεπιστήµιο Τρίνιτι στο ∆ουβλίνο, Άλαν Μάθιους, µε εκτενής αναλύσεις, που έχει φιλοξενήσει η Agrenda. Ανησυχία για το θέµα είχε εκφράσει και πριν τις εκλογές η σηµερινή υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Φωτεινή Αραµπατζή.

Παρότι, τα πάντα είναι ρευστά, εντούτοις υπό τις αρχικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα κράτη-µέλη πρέπει να καταθέσουν για έγκριση τα Στρατηγικά Σχέδια της ΚΑΠ µέχρι την 1η Ιανουαρίου 2020 ώστε να εγκριθούν σε διάστηµα 8 µηνών για να τρέξει η γραµµή χρηµατοδότησης από το...2021(;).

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Αυγούστου
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά