BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Νερωμένες οι περιβαλλοντικές υποχρεώσεις νέας ΚΑΠ

Στο πλαίσιο μιας περαιτέρω επεξεργασίας από το Συμβούλιο της ΕΕ των νομικών κειμένων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής όπως αυτά παρουσιάστηκαν από την Κομισιόν, διαφαίνεται μια προσπάθεια εκ μέρους των υπουργών της ΕΕ, να χαλαρώσουν μέχρι έναν βαθμό τις περιβαλλοντικές απαιτήσεις που θα φέρει η επερχόμενη ΚΑΠ για μετά το 2021.

vorhogn

11
0

Τις προηγούμενες ημέρες διέρρευσαν στο διαδίκτυο κείμενα του Συμβουλίου Γεωργίας από την 5η Σεπτεμβρίου, (για τους αγγλομαθείς είναι διαθέσιμα εδώ) στα οποία γίνεται μια προσπάθεια να γίνουν πιο διαλλακτικές οι φιλοπεριβαλλοντικές φιλοδοξίες της ΕΕ για την επόμενη δεκαετία.

Ίσως το πιο σημαντικό είναι ότι η πολλαπλή συμμόρφωση αποδυναμώνεται. Το Συμβούλιο προτείνει αλλαγές στις λεγόμενες Καλές Γεωργοπεριβαλλοντικές Συνθήκες (GΑΕC), συμπεριλαμβανομένων ιδίως των GAEC 7 για την βελτίωση του εδάφους, της GAEC 8 για την αμειψισπορά και της GAEC 9 για την αγρο-οικολογική υποδομή.

Οι Νόμιμες Απαιτήσεις Διαχείρισης (SMR) έχουν διαγραφεί εν μέρει σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπλέον, προτεινόμενες αλλαγές του άρθρου 7 μειώνουν τις κοινές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες και τις μελλοντικές δυνατότητες. Οι αλλαγές στο άρθρο 12 εισάγουν πιθανές εξαιρέσεις. Το παράρτημα ΙΙΙ για την GAEC 1 σχετικά με τη διατήρηση μόνιμων λειμώνων ανοίγει τώρα τη δυνατότητα εξάπλωσης των προδιαγραφών μεταξύ των κρατών μελών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά