BACK TO
TOP
Κοινή Αγροτική Πολιτική

Εγκρίθηκε το τελικό στρατηγικό σχέδιο για τη νέα ΚΑΠ 2023-2027

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διμερών επαφών και τεχνικών συναντήσεων του ΥΠΑΑΤ με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδίου της νέας ΚΑΠ 2023-2027, με την κύρωση της έγκρισης να γίνεται τις ερχόμενες ημέρες.

Photo_5_2

3926
0

Με την τελική έγκριση του σχεδίου αναμένεται να γίνουν γνωστές και οι τελικές αποφάσεις για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις (νέες προσθήκες καλαμπόκι, κριθάρι, μαλακό σιτάρι, καταργούνται σε ροδάκινα, σπαράγγια, ζαχαρότευτλα) αλλά και τις δράσεις για το νέο πρασίνισμα ώστε οι αγρότες που θα μπουν στις φθινοπωρινές σπορές να γνωρίζουν τις καλλιεργητικές φροντίδες που θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα αντίστοιχα πριμ που τους αντιστοιχούν.


Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου, οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν κατά την επίσκεψη του ελληνικού κλιμακίου στη Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες ήταν η οριστικοποίηση και των τελευταίων εκκρεμών ζητημάτων του εθνικού φακέλου, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία έγκρισής του.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε θετικό κλίμα και αποδείχθηκαν ιδιαίτερα παραγωγικές, επιβεβαιώνοντας την άριστη επικοινωνία και εξαιρετική συνεργασία των δύο πλευρών καθ’ όλη τη διάρκεια των εντατικών και απαιτητικών διαπραγματεύσεων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Πληρωμές Θεσμικά