Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Ζημιές σε ζωικό αλλά και φυτικό κεφάλαιο στην Κρήτη από τον παγετό

Ζημίες τόσο στο φυτικό όσο και το ζωικό κεφάλαιο σημειώθηκαν στην Κρήτη από τα τρία απανωτά κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν το τελευταίο διάστημα την χώρα.

elia_xioni

22
0

Το θέμα σχετικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι παραγωγοί της Κρήτης έφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.

Ο κ. Κεγκέρογλου ζητά άμεσες ενέργειες για εκτίμηση και αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων της Κρήτης  για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:  

«Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα και συγκεκριμένα η έντονη χιονόπτωση και η εξέλιξη του φαινομένου σε παγετό, που εκδηλώθηκε σε διάφορες περιοχές της Κρήτης εχθές, είχε σαν αποτέλεσμα την πρόκληση μεγάλων ζημιών σε ζωικό αλλά και φυτικό κεφάλαιο (ελιές και άλλες καλλιέργειες).

Η ανησυχία των αγροτών και παραγωγών στις  περιοχές που επλήγησαν είναι έντονη, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς η παραγωγή τους.

Οι ελαιοπαραγωγοί, οι παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών και οι κτηνοτρόφοι, έχουν υποστεί μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους, αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, γι’ αυτό είναι επιτακτική η ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι εκτιμήσεις των ζημιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες πληρωμής των αποζημιώσεων.

Επειδή τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει τεράστιες ζημιές.

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

 

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η εκτίμηση των ζημιών και η αποζημίωση των παραγώγων (ελαιοπαραγωγών, κτηνοτρόφων και  άλλων παραγωγών) για τις ζημιές που υπέστησαν από τον πρόσφατο παγετό;».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία