Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Αν θα υπάρξει ενίσχυση στο βαμβάκι ρωτά τον Βορίδη ο Χαρακόπουλος

Σε ενδοκομματικό επίπεδο στους κύκλους της ΝΔ έχει φτάσει η συζήτηση γύρω από το ενδεχόμενο ενίσχυσης των βαμβακοπαραγωγών με μέτρο οικονομικής ανακούφισης στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

MAXIMOS

6
0

Με ερώτησή του ο βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος ζητά διευκρινήσεις σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης των παραγωγών. «Προτίθεστε να ενισχύσετε οικονομικά τη βαμβακοκαλλιέργεια ή οι φήμες αυτές διακινούνται για να συμπιεστεί η τιμή στον παραγωγό, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις για εναρμονισμένες πρακτικές; Υπάρχουν κερδοσκοπικά παιχνίδια στην αγορά βάμβακος και αν ναι πώς σκοπεύετε να τα πατάξετε;». Τα δυο αυτά ερωτήματα που «καίνε» αυτή την περίοδο τους βαμβακοπαραγωγούς θέτει ο βουλευτής Λαρίσης στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μαυρουδή Βορίδη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η βαμβακοκαλλιέργεια είναι ένας από τους δυναμικότερους κλάδους της αγροτικής παραγωγής στη χώρα και η οικονομική της σπουδαιότητα για τις περιοχές που καλλιεργείται είναι σημαντική. Ιδιαίτερα στη Θεσσαλία ολόκληρες αγροτικές περιοχές και χωριά βασίζονται στην καλλιέργεια του βαμβακιού και συνεπώς η πρόσοδος από την καλλιέργεια αποτελεί αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος.

Οι βαμβακοπαραγωγοί επισημαίνουν ότι η φετινή χρονιά δεν ήταν καλή. Όπως διευκρινίζουν, η τιμή του βαμβακιού που παρέδωσαν φέτος κυμαίνεται στα 41 με 42 λεπτά το κιλό και σε συνδυασμό με την μειωμένη μέση στρεμματική απόδοση, -ενδεχομένως απότοκο των καιρικών φαινομένων- συμπιέζει τα εισοδήματά τους»

Ο κυβερνητικός βουλευτής σημειώνει ότι «εσχάτως βλέπουν το φως της δημοσιότητας αντικρουόμενες πληροφορίες σχετικά με ενίσχυση των βαμβακοπαραγωγών από την πολιτεία, αλλά και για φημολογία περί ενίσχυσης που στόχο έχει κερδοσκοπικά παιχνίδια. Μάλιστα, σύμφωνα με ενημέρωση που επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου (εφημερίδα Ελευθερία, 07.12.2020) “το Υπουργείο κρατά χαμηλούς τόνους και αφήνει να εννοηθεί οι κινήσεις αυτές οφείλονται σε κερδοσκοπικά παιχνίδια παικτών της αγοράς, ώστε να καθησυχάσουν τους παραγωγούς αναφορικά με τις χαμηλές τιμές που απολαμβάνουν εμπορικά”».

Κατόπιν τούτων ο Μάξιμος Χαρακοπουλος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου καλεί τον αρμόδιο υπουργό να ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία