BACK TO
TOP
Κοινοβουλευτικά

Γεμάτη η ατζέντα της επόμενης μέρας για Μαξίμου – Βουλή

Από τον πυρετό της δίμηνης προεκλογικής εκστρατείας σε έναν πολιτικό καύσωνα υποχρεώσεων για τουλάχιστον ένα μήνα περνάει χωρίς ανάσα από αύριο η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, καθώς η ατζέντα είναι φορτωμένη με σημαντικές συνεδριάσεις εντός και εκτός συνόρων.

maksimou_siskepsi-1

110
0

Η λήψη εντολής σχηματισμού κυβέρνησης και η ορκωμοσία του πρωθυπουργού, ο σχηματισμός και η ορκωμοσία του νέου κυβερνητικού σχήματος και η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, σύμφωνα με πληροφορίες, (θα) είναι μια υπόθεση μόλις τριών ημερών:

Σήμερα ο πρόεδρος και της «φευγαλέας» Βουλής, Κ. Τασούλας, λαμβάνει από την υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών Καλλιόπη Σπανού –εκτός απροόπτου στις 9 π.μ.– τα συγκεντρωτικά τελικά αποτελέσματα των εκλογών και στη συνέχεια τα μεταφέρει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κ. Σακελλαροπούλου θα καλέσει τον κ. Μητσοτάκη για να τον διορίσει πρωθυπουργό (Σύνταγμα, άρθρο 37), η ορκωμοσία του οποίου αναμένεται για την ίδια ημέρα. Αύριο ορκίζονται οι νέοι υπουργοί, οι οποίοι θα παραλάβουν στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μία ημέρα μετά, από έναν μπλε φάκελο με τις πολιτικές προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου τους, που άμεσα ή μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να προωθήσουν, βάσει του προεκλογικού προγράμματος και των δεσμεύσεων του κόμματος.

Η αναμενόμενη, διάρκειας έως τριών ημερών, κοινοβουλευτική διαδικασία συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων και ψηφοφορίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Θα προηγηθεί, βεβαίως, το «άνοιγμα» της Βουλής για την ορκωμοσία των νέων βουλευτών τη Δευτέρα 3 Ιουλίου και η εκλογή προέδρου και νέου προεδρείου την αμέσως επόμενη μέρα.

Οι πρωθυπουργικές υποχρεώσεις, που έχουν βαρύνουσα εθνική σημασία, θα «τρέχουν» πριν και μετά: στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Kορυφής την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30 Ιουνίου και στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στις 11 και 12 Ιουλίου, στο περιθώριο της οποίας αναμένεται να γίνει και συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν.

Τέλος, επιστρέφοντας στα εντός συνόρων και ειδικότερα στα εντός Βουλής, αναμένονται τα τρία πρώτα νομοσχέδια που θα προωθηθούν προς ψήφιση και τα οποία αναμένεται να περιλαμβάνουν την επαναφορά των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο και (όπως δημοσιεύθηκε χθες στην «Κ») διατάξεις για την επικαιροποίηση της λειτουργίας του κράτους, μεταξύ άλλων και για την αξιολόγηση δομών, καθώς και θετικά μέτρα οικονομικής πολιτικής βάσει των προεκλογικών δεσμεύσεων. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία