BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Με ΦΕΚ σε ισχύ ο περιορισμός βιντζότρατας

Σε ισχύ τίθεται ο περιορισμός του αλιευτικού εργαλείου βιντζότρατας, καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για τα «πρόσθετα εθνικά διαχειριστικά μέτρα για την αλιεία με το εργαλείο γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα, ετήσιας ισχύος».

alieia-varkes

Μαρία Γιουρουκέλη

639
4

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) προσθέτει 11 περιοχές, αυξάνοντας το μήκος της ακτογραμμής, στο οποίο απαγορεύεται η αλιεία με το εργαλείο βιντζότρατα κατά 5% για ένα έτος και, έτσι, διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η βιωσιμότητα της παράκτιας αλιείας και των ιχθυοαποθεμάτων των θαλασσών μας.

Ακόμη όσοι χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο υποχρεούνται να εκφορτώνουν μόνο στα λιμάνια, που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη απόφαση. Από σήμερα και μετά από εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ, ξεκινά και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές.

Είναι η πρώτη από μια σειρά αποφάσεων, που θα εκδοθούν, προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να προστατεύσει τα ιχθυοαποθέματα της χώρας μας από τις πιέσεις που δέχονται.

Σχόλια (4)
Προσθήκη σχολίου

13-01-2019 13:11Theodoris

Οταν τις βλεπουμε λοιπον τι κανουμε;;; εδω πριν τρια χρονια περασε κανονικη τρατα απο τη περιοχη μετα της αγ. Γαληνης μεχρι τα σφακια ουτε μισο μιλι απο την ακτογραμμη και μας λετε τωρα τι εεεε σα δε ντρεπεστε ολοι οι μηδενος εξαιρουμενου. Εννοείται οτι περναμε τηλεφωνα τις αρμοδιες αρχες τοτε.

Απάντηση

13-01-2019 11:36Πιτ

Και τόσα χρόνια που έχει σταματήσει που είναι τα ψάρια?

Απάντηση

28-11-2018 06:52Τσιτερακης Κώστας

Κάντε κάτι επιτέλους να γεμίσει πάλη η θάλασσα ψαρι

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία