BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Παίρνουν πίσω από την ΠΑΣΕΓΕΣ το αγρόκτημα Θέρμης

Άλλο ένα χτύπημα και μάλιστα ιδιαίτερα δυνατό δέχεται η ΠΑΣΕΓΕΣ, καθώς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, παίρνει πίσω εγκαταστάσεις της οργάνωσης στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που της παραχώρησε παλιότερα το υπουργείο Γεωργίας, λόγω παραβάσεων που διαπιστώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια και οι οποίες περιγράφονται ξεκάθαρα στο πόρισμα των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν στην τριτοβάθμια.

Παίρνουν πίσω από την ΠΑΣΕΓΕΣ το αγρόκτημα Θέρμης

13
0

Όπως αναφέρεται στην απόφαση: «Ανακαλούμε την αριθ. 132469/19-12-1984 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας με  την οποία παραχωρήθηκε στην ΠΑΣΕΓΕΣ  δωρεάν  κατά  κυριότητα έκταση 56.695τ.μ. του αγροκτήματος Θέρμης Ν. Θεσσαλονίκης, λόγω ματαιώσεως του σκοπού αυτής και παραβάσεως του όρου υπό τον οποίο τελούσε».

Στην απόφαση επίσης τονίζεται πως «από  το  πόρισμα προκύπτει παραβίαση των όρων παραχώρησης που τέθηκαν με την προαναφερόμενη απόφαση  και  αλλαγή  του  σκοπού  παραχώρησης,  αφού  όπως  επισημαίνεται  τα τελευταία έτη δεν διενεργούνται στο κτιριακό συγκρότημα στη Θέρμη Θεσσαλονίκης κανενός είδους εκπαιδευτικά σεμινάρια ή εν γένει προγράμματα. Από το έτος 2007 τα εκπαιδευτικά κτίρια μισθώθηκαν στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.) και από το έτος 2010 στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το αρμόδιο υπουργείο, το επόμενο διάστημα ενδέχεται να ζητηθούν από την τριτοβάθμια και τα ποσά που εισέπραξε ως μισθώματα παράνομα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Αλέξανδρος Μπίκας

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία