BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ στη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου

Με νέο «αίμα», σε επίπεδο αντιπροσωπευτικότητας του πρωτογενούς τομέα, ενισχύεται η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Ελαιόλαδου, καθώς όλα δείχνουν πως θα υποδεχθεί στους κόλπους της την ΕΘΕΑΣ.

PINDOS231

Γιώργος Κοντονής

493
1

Συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ στη Διεπαγγελματική Ελαιολάδου δυναμώνει τη θέση αγροτών

Το τυπικό σκέλος του επικείμενου «αρραβώνα», που αναμένεται να τονώσει τη δυναμική της Διεπαγγελματικής Ελαιολάδου, συζητήθηκε, το απόγευμα της Πέμπτης 11 Ιανουαρίου, στη γενική συνέλευση του φορέα εκπροσώπησης του εγχώριου ελαιοκομικού τομέα.

Όπως ανέφερε στο Agronews ο αντιπρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Χρήστος Γιαννακάκης, τα υπόλοιπα μέλη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου ενημερώθηκαν για τις επαφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα και κλήθηκαν να αποδεχθούν την ένταξη της ΕΘΕΑΣ στο σχήμα, η οποία δρομολογείται έπειτα από σχετική πρόσκληση της Διεπαγγελματικής.

«Θα ακολουθήσει η τροποποίηση του καταστατικού, που θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί η συμμετοχή της ΕΘΕΑΣ, η οποία ως θεσμικός φορέας αντιπροσώπευσης των συνεταιρισμών της χώρας, θα έρθει να ενισχύσει την παρουσία του πρωτογενούς τομέα στη μετοχική σύνθεση της Διεπαγγελματικής Ελαιόλαδου», τονίζει ο Χρήστος Γιαννακάκης.

Είναι πρώτη φόρα που επιχειρεί κάτι παρόμοιο η ΕΘΕΑΣ, αλλά, από ό,τι φαίνεται, δεν θα είναι κι η τελευταία. Η διοίκηση της οργάνωσης, όπως σημειώνει ο αντιπρόεδρος της, έχει αποφασίσει και δεσμεύτηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι η ΕΘΕΑΣ θα ενισχύσει με τη συμμετοχή της όλες τις διεπαγγελματικές οργανώσεις που λειτουργούν στη χώρα, οπότε θα ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες ενέργειες.

«Η κίνηση μας αυτή από τη Διεπαγγελματική Ελαιόλαδου, σηματοδοτεί το γεγονός ότι, πλέον, η ΕΘΕΑΣ ενεργοποιείται και παίζει το ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκε. Στόχος μας είναι να ενδυναμώσουμε, με το κύρος αλλά και την παρουσία μας, τη λειτουργία των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, διότι πιστεύουμε ότι πρόκειται για έναν θεσμό, ο οποίος μπορεί να προσφέρει στον εγχώριο αγροτικό τομέα, στο συντονισμό της δράσης του, αλλά και στην ανάπτυξή του», αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνομιλητής μας.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-01-2024 21:44Ενας

Η εθεας δυνάμωσε τους κτηνοτρόφους τώρα τους αγρότες ερε δουλεμα που πέφτει

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία