BACK TO
TOP
Οργανωτικά

Συσπείρωσε τους αγρότες η καταστολή, νέα μπλόκα πανελλαδικά

Πείσμωσε όπως φαίνεται τον αγροτικό κόσμο η ισχυρή κρατική καταστολή κατά την πρώτη ημέρα των μπλόκων στη Θεσσαλία, με περισσότερα τρακτέρ να καταφθάνουν στον Ε-65 στην Καρδίτσα, στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα, στον Αλμυρό Βόλου και στον Ζάρκο Τρικάλων, ενώ ενισχύεται και το μπλόκο των Γρεβενών. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, φαίνεται να υιοθετεί ακόμα ηπιότερο τόνο απέναντι στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Screenshot_2024-01-25_at_14_55_44_2

Πέτρος Γκόγκος

5835
14

Συσπείρωσε τους αγρότες η καταστολή, νέες εστίες μπλόκων πανελλαδικά

Νέο μπλόκο στήνεται και στη Νάουσα, ενώ αγρότες από την Επανομή έφτασαν με τα τρακτέρ τους το πρωί της Πέμπτης 25 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία της περιοχής και αναμένεται να πραγματοποιήσει πορεία με τρακτέρ έως τον κόμβο του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 26 του μήνα.

Προς το παρόν, οι υποστηρικτές των μπλόκων βρίσκονται σε διαδικασία καταμέτρησης δυνάμεων, ενώ αναμένουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. 

Μαλακώνει την στάση του ο Αυγενάκης

Ανοιχτή είναι η πόρτα του γραφείου αναφέρει σε τηλεοπτικές δηλώσεις του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, καλώντας σε διάλογο τους εκπροσώπους των μπλόκων, ενώ παράλληλα σχολιάζει τις εικόνες σκληρής καταστολής από τον Ε-65 λέγοντας πως «προκαλούν θλίψη» και πως «δεν θα επαναληφθούν»

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αυγενάκη

«Κατανοούμε πλήρως την αγωνία, την ανασφάλεια που οδηγεί πολλούς από τους αγρότες μας στους δρόμους. Οι εικόνες που είδαμε χτες μας θλίβουν όλους, δεν θέλουμε να επαναληφθούν.

Ξεκαθαρίζω για πολλοστή φορά ότι είμαστε πραγματικά ανοιχτοί σε διάλογο, δεν κρυφτήκαμε ποτέ, δεν αποποιηθήκαμε των ευθυνών μας, ούτε αποφύγαμε να ασχοληθούμε με θέματα που είναι για πολλά χρόνια στάσιμα. Είμαστε εδώ, είμαστε δίπλα τους. 

Η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό των αγροτών και δεν θα διστάσουμε και να συζητήσουμε και να συγκρουστούμε για να λύσουμε προβλήματα και να αποβάλλουμε άγχος, αγωνίες και ανασφάλεια από τους Έλληνες αγρότες. 

Οι γεωργοί, οι κτηνοτρόφοι, οι αλιείς, οι μελισσοκόμοι ξέρουν ότι η πόρτα του Υπουργείου είναι ανοιχτή να συζητήσουμε τα πάντα.

Μέσα από τον διάλογο λύνονται προβλήματα και στο τέλος της ημέρας, αυτό είναι το βασικό στοιχείο της Δημοκρατίας μας».

 Στο μεταξύ, αυξάνονται οι συσκέψεις και οι αποφάσεις για κινητοποιήσεις πανελλαδικά, με αγροτικούς συλλόγους να εκφράζουν την συμπαράστασή τους στους Θεσσαλούς αγρότες, ειδικά μετά την αστυνομική καταστολή που αντιμετώπισαν την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου σε Ε-65 όπου υπήρξε και τραυματισμός αγρότη, αλλά και στον Πλατύκαμπο, όπου έχουν συγκεντρωθεί περί τα 150 τρακτέρ και εκατοντάδες αγρότες. Στον Ε-65 αναμένεται να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Ειδικότερα, μετά τις χθεσινές κινητοποιήσεις οι αγρότες έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στα μπλόκα στην Καρδίτσα, ενώ θα επιχειρήσουν και πάλι να κλείσουν την Εθνική.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Καρδίτσας δέχτηκαν την επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Εθνική Οδό στον Ε-65. 


Οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους αγρότες από την Εθνική Οδό Ε65, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστα Τζέλα, να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο Άρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και να συλληφθούν δύο αγρότες αγρότες, οι οποίοι αφέθησαν αργότερα ελεύθεροι.

Μακεδονία

Ο Αγροτικός  Σύλλογος  Νάουσας «Μαρίνος  Αντύπας» καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ αγρότες της Καρδίτσας. «Στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της διασταύρωσης Νάουσας Πέμπτη 1 το μεσημέρι με τα τρακτέρ, και την Παρασκευή  11 το πρωί στη διαμαρτυρία στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

Το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, έβγαλαν από περίπου 50 τρακτέρ και οι αγρότες στη Χαλκηδόνα μπροστά στο δημαρχείο και στα Κουφάλια, κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα και θα παραμείνουν εκεί μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου όταν και σχεδιάζουν να κάνουν πορεία μέσα στους δρόμους των δύο κωμοπόλεων. Επίσης, γίνεται μια ζύμωση μήπως και καταφέρουν να κατεβάσουν μια δύναμη με τρακτέρ την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica.

Στην Ημαθία οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων, έβγαλαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου τα τρακτέρ τους στο χωριό Παλατίστια, ενώ την Τετάρτη οι αγρότες της Βέροιας προετοιμάζουν μαζική Γενική Συνέλευση. Παράλληλα, οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

 Σε ανακοίνωσή του, ο ΑΣ Ενότητας Πέλλας, αναφέρει:

«Καταδικάζουμε την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας που μάχονται για την επιβίωση τους. Με τους συναδέλφους αγρότες της Θεσσαλίας έχουμε κοινά προβλήματα όπως το υψηλό κόστος παραγωγής της χαμηλές τιμές στα προϊόντα τον άδικο κανονισμό του ΕΛΓΑ την απληρωσιά και λοιπά, αυτοί όμως έχουν να αντιμετωπίσουν και τα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες φονικές πλημμύρες στις οποίες αυτοί που έδωσαν τώρα εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους αγρότες δεν έκαναν τίποτα για να τους σώσουν. Σύντομα θα δείξουμε ότι είμαστε στο πλευρό τους στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας».

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας και ο Αγροτοκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αξιούπολης μετά από συσκέψεις των μελών τους και συναντήσεις με άλλους αγροτικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα, αποφάσισε να συμμετέχει στις Πανελλαδικές κινητοποιήσεις των αγροτών. Ξεκινούν με συγκέντρωση-διαμαρτυρία στο κτήριο της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, την Παρασκευή Ιανουαρίου.

Αιτωλοακαρνανία  

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, προχωρούν η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και Αγροτικοί Σύλλογοι. Μετά τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Νεοχώρι, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παναιτωλοακαρνανικής σύσκεψης αγροτών και κτηνοτρόφων, το Σάββατο 27 Γενάρη στις 8 μ.μ. στο Νεοχώρι (Παλαιό Δημαρχείο), με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας και των Συλλόγων Νεοχωρίου και Κατοχής.

 

Στερεά Ελλάδα

Την απαράδεκτη και απρόκλητη επίθεση της κυβέρνησης με ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ σε βάρος των αγροτών της Καρδίτσας, καταγγέλλει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Φθιώτιδας, καλώντας τους συναδέλφους της σε ολόκληρη τη χώρα να δώσουν δυναμική απάντηση με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  Καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Ομοσπονδίας και αγροτικών συλλόγων της Φθιώτιδας την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, στις 10 π.μ., στη Λαμία.

Ενίσχυση του μπλόκου στη Μεσσήνη

Στη Μεσσηνία ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, μετά τη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησε στον πρώην σταθμού του ΟΣΕ στην πόλη, αποφάσισε να κλιμακώσει τη δράση του με ενίσχυση του μπλόκου του που έχει στήσει στον ίδιο χώρο. Παράλληλα, κάλεσε να πραγματοποιηθούν περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, αλλά και συντονισμό και με άλλους συλλόγους για κοινή δράση.

«Θα διεκδικήσουμε την επιβίωση μας στον δρόμο! Καμία ανοχή! Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες να πλαισιώσουν τους συλλόγους τους να κατεβάσουν τρακτέρ σε όλα τα κεφαλοχώρια του νομού. Καλούμε εργατικά σωματεία εμπορικούς συλλόγους, συλλόγους εστίασης και άλλους φορείς να σταθούν στο πλευρό μας όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Διεκδικούμε την επιβίωση μας ώστε να υπάρχουμε αύριο στα χωράφια μας  με τα δίκαια αιτήματα μας, συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν δεκτά», επισήμανε στο κάλεσμά του.

Κρήτη

Σε κινητοποίηση στον κόμβο των Πεζών, την Κυριακή 28 Γενάρη στις 11 π.μ., καλεί τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αστερουσίων.

Το ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων για την καλύτερη οργάνωση της κινητοποίησης πραγματοποίησε σύσκεψη το απόγευμα της Δευτέρας 22 Γενάρη στο Τεφέλι του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων. Στη συζήτηση εκφράστηκε η συμφωνία με τα δίκαια αιτήματα που παλεύει ο Αγροτικός Σύλλογος και η διάθεση συμμετοχής στην κινητοποίηση. Παράλληλα ο ΑΣ προχωρά σε σύσκεψη στις 25/1/2024 στις 6.30 μ.μ., στα Πραιτώρια.

 

Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Μπλόκο με δακρυγόνα στους Θεσσαλούς αγρότες ενώ ο Αυγενάκης μιλά για σεβασμό

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν απέναντι τους οι Θεσσαλοί αγρότες στον κόμβο Πλατυκάμπου και στον Ε-65, με εκατοντάδες τρακτέρ να παίρνουν θέση αυτήν τη στιγμή στην άκρη του δρόμου, ενώ καθ’ οδόν βρίσκονται περισσότερες δυνάμεις από Φαλάνη και Φάρσαλα που κατευθύνονται προς τα δύο σημεία.
Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι υπήρξαν αναφορές για δακρυγόνα στον Ε-65, ενώ τα ΜΑΤ εμπόδισαν το μπλόκο του Πλατυκάμπου από μια ολιγόλεπτη συμβολική έξοδο επί της εθνικής οδού, τη στιγμή που χιλιάδες αγροτικού κόσμου στην Ευρώπη βρίσκεται επί ποδός, με τους Γερμανούς να έχουν φτάσει ανεμπόδιστα στην πύλη του Βραδεμβούργου.
Μάλιστα, το απόγευμα της Τετάρτης, οι αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να απομακρύνουν τους αγρότες από την Εθνική Οδό Ε65, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας Κώστα Τζέλα, να τραυματιστεί ελαφρά στο πόδι ο Άρης Πολυγένης, μέλος του ΔΣ της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) και να συλληφθεί ένας αγρότης.

Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις των μπλόκων στην Ελλάδα αναμένουν τις επόμενες ώρες και ημέρες περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, ενώ στο στόχαστρο βάζουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, για τις εμπρηστικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε το περασμένο Σάββατο από το Βερολίνο, όπου υποστήριξε πως οι Έλληνες παραγωγοί δεν έχουν κανένα λόγο να διαμαρτύρονται. Τα τελευταία 24ωρα ο υπουργός προσπαθεί να «στρογγυλέψει» την αρχική του τοποθέτηση, με τελευταία αναφορά το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, όπου στο πλαίσιο σύσκεψης των χωρών του Νότου για αγροτικά ζητήματα, έκανε λόγο για «σεβασμό και κατανόηση» στις κινητοποιήσεις.

Αναλυτικά η δηλώσεις του υπουργού Αυγενάκη:

«Στις κινητοποιήσεις στεκόμαστε με σεβασμό, συζητάμε, κατανοούμε τα προβλήματα, όμως την ίδια στιγμή υπάρχει μέριμνα και αντανακλαστικά και πραγματικό ενδιαφέρον. Eμείς θα επιμείνουμε στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει σε δυο επίπεδα, σε εθνικό και ευρωπαϊκό. Eίμαστε στο πλευρό των Ελλήνων αγροτών διότι ξέρουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα και κυρίως αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας. Είμαστε δίπλα τους από την πρώτη στιγμή».

Οι αγροτικοί σύλλογοι για την καταστολή στους αγρότες
Ο Αγροτικός  Σύλλογος  Νάουσας Μαρίνος Αντύπας καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι αγρότες της Καρδίτσας, οι οποίοι διαδήλωναν στην εθνική οδό, διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα ένας να τραυματιστεί και δύο να συλληφθούν.
"Στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της διασταύρωσης Νάουσας Πέμπτη 1 το μεσημέρι με τα τρακτέρ, και την
Παρασκευή  11 το πρωί στη διαμαρτυρία στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια" καταλήγει σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.

Βγαίνουν στους δρόμους σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Το πρωί της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου, έβγαλαν από περίπου 50 τρακτέρ και οι αγρότες στη Χαλκηδόνα μπροστά στο δημαρχείο και στα Κουφάλια, κατά μήκος του κεντρικού οδικού άξονα και θα παραμείνουν εκεί μέχρι την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου όταν και σχεδιάζουν να κάνουν πορεία μέσα στους δρόμους των δύο κωμοπόλεων. Επίσης, γίνεται μια ζύμωση μήπως και καταφέρουν να κατεβάσουν μια δύναμη με τρακτέρ την 1η Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Agrotica.

Στην Ημαθία οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων, έβγαλαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου τα τρακτέρ τους στο χωριό Παλατίστια, ενώ την Τετάρτη οι αγρότες της Βέροιας προετοιμάζουν μαζική Γενική Συνέλευση. Παράλληλα, οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προετοιμάζεται να στήσει μπλόκο την Πέμπτη, στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στο μεταξύ, με τα αγροτικά τους μηχανήματα παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες στην πλατεία Επανομής Θεσσαλονίκης, αλλά και στα Γρεβενά, όπου τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην Αντιπεριφέρεια.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας θα βγάλουν εντός της Τετάρτης τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.



Νωρίτερα το agronews έγραφε:  

Μπλόκα σε Πλατύκαμπο, Ε65 και Ριζόμυλο, καλεί σε διάλογο ο Αυγενάκης

Με τις μηχανές των τρακτέρ αναμμένες βρίσκονται στις πλατείες των χωριών εκατοντάδες αγρότες, έτοιμοι για την παράταξη στα σημεία της Εθνικής Οδού, τα οποία συμφωνήθηκαν έπειτα και από τις τελευταίες συσκέψεις αγροτικών συλλόγων που έγιναν τα προηγούμενα 24ωρα, με στόχο τον συντονισμό των μπλόκων που θα έχουν αναπτυχθεί ως τη μια το μεσημέρι της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου.

Οι τοποθετήσεις του υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη προ ολίγων ημερών, όταν χαρακτήρισε αναίτιες και υποκινούμενες τις επικείμενες κινητοποιήσεις φαίνεται να έχουν λειτουργήσει συσπειρωτικά υπέρ των δυνάμεων των μπλόκων, κάτι που εξηγεί και την επιλογή του υπουργού να χαμηλώσει τους τόνους καλώντας σε διάλογο τους αγρότες από το βήμα του συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

Οι αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων θα συγκεντρωθούν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 στη 1 μ.μ., οι αγρότες της Λάρισας στον κόμβο Πλατυκάμπου στις 12 μ., οι αγρότες της Μαγνησίας θα συγκεντρωθούν με τα αγροτικά τους στις 10.30 π.μ. στον Περιφερειακό Βόλου όπου θα συναντηθούν στις 11.30 π.μ. με τους αγρότες του μπλόκου Ριζόμυλου με σκοπό να στήσουν ένα ενιαίο μπλόκο. Στα Τρίκαλα, δεκάδες τρακτέρ βρίσκονται στην Εθνική Οδό Λάρισας - Τρικάλων στο ύψος του Ζάρκου.

Στο μεταξύ, τη στήριξη τους στα μπλόκα και τις κινητοποιήσεις που θα ξεκινήσουν την Τετάρτη δήλωσαν και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί Γαλήνης, Διλόφου, «Νέα Ένωση», «Θες Γη», Κιλελέρ, Κισσάβου, Νέων Καρυών, «Ορεινά», Πλατυκάμπου, «Προμηθέας» Νίκαιας, Ενιπέα του Νομού Λάρισας.

Βγαίνουν στους δρόμους σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία

Στην Ημαθία οι αγρότες που συσπειρώνονται στον Αγροτικό Σύλλογο Πιερίων, έβγαλαν την Τρίτη 23 Ιανουαρίου τα τρακτέρ τους στο χωριό Παλατίστια, ενώ την Τετάρτη οι αγρότες της Βέροιας προετοιμάζουν μαζική Γενική Συνέλευση. Παράλληλα, οι αγρότες της Πέλλας και της Ημαθίας προετοιμάζουν την κινητοποίηση που αποφάσισαν για την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 11 π.μ., στον ΕΛΓΑ της Βέροιας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» προετοιμάζεται να στήσει μπλόκο την Πέμπτη, στη διασταύρωση της Νάουσας.

Στο μεταξύ, με τα αγροτικά τους μηχανήματα παραμένουν στους δρόμους οι αγρότες στην πλατεία Επανομής Θεσσαλονίκης, αλλά και στα Γρεβενά, όπου τα τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα στην Αντιπεριφέρεια.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας θα βγάλουν εντός της Τετάρτης τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών.

Ενισχύεται το μπλόκο στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στη Μεσσήνη

Να κλιμακώσει τη δράση του, ενισχύοντας το μπλόκο που έχει στήσει στον πρώην σταθμό του ΟΣΕ στη Μεσσήνη με τρακτέρ και μηχανήματα, αποφάσισε ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, μετά τη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τρίτης.

Ακόμη αποφάσισε να πραγματοποιήσει περιοδείες και συσκέψεις στα χωριά, αλλά και να συντονίσει τη δράση του με άλλους Συλλόγους.





Νωρίτερα το Agronews έγραφε:


Τέσσερα μπλόκα στήνουν 24 Ιανουαρίου στην Θεσσαλία, πυκνώνουν τα συλλαλητήρια

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, με τους επικεφαλής των μπλόκων, εξερχόμενοι από τις τελευταίες συσκέψεις το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου, να ανακοινώνουν τέσσερα μπλόκα για τη Θεσσαλία, όσο παράλληλα συνεχίζονται οι ζυμώσεις για παράλληλες κινητοποιήσεις σε πόλεις ανά την Επικράτεια. 
Όλο και περισσότεροι αγρότες συσπειρώνονται εν τω μεταξύ, στις έντονες κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στο Βερολίνο, οι οποίες έχουν επισκιάσει την Πράσινη Εβδομάδα, με τον αναβρασμό να επεκτείνεται όπως φαίνεται και εκτός των συνόρων της χώρας. Συγκεκριμένα, στη Γαλλία, η Le Figaro γράφει τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου: «Αγρότες: Ο θυμός τους μεγαλώνει στη Γαλλία και την Ευρώπη - Οικολογικά πρότυπα, τιμή βενζίνης, ανταγωνισμός από τα Ουκρανικά προϊόντα… Η οργή του αγροτικού κόσμου εξαπλώνεται και ανησυχεί τους Ευρωπαίους ηγέτες».

Στην Ελλάδα φαίνεται πάντως πως οι διαθέσεις για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση είναι περιορισμένες, με τα τέσσερα μπλόκα που θα στηθούν από Αγροτικούς Συλλόγους της Θεσσαλίας την προσεχή Τετάρτη 24 Ιανουαρίου, να αποτελούν μια πρώτη και ουσιαστική καταμέτρηση δυνάμεων, έπειτα και από τις εμπρηστικές δηλώσεις Αυγενάκη περί «υποκινούμενων μπλόκων».

Στον Ε-65 η Καρδίτσα, επιστροφή στον Πλατύκαμπο

Μπλόκο θα στηθεί το πρωί της Τετάρτης στον Ε-65 από τους αγρότες της Καρδίτσας, ενώ με ενισχύσεις προσδοκούν ότι θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Πλατυκάμπου οι αγρότες από τα χωριά της Κάρλας, οι οποίοι αποχώρησαν το περασμένο Σάββατο από το σημείο, σε μια προσπάθεια ανασύνταξης.

Εμπρηστικές οι δηλώσεις Αυγενάκη

Οι αγρότες από τα Τρίκαλα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανθεσσαλικής, θα παραταχθούν στην Εθνική Οδό Λάρισας – Τρικάλων, ενώ στη θέση τους θα παραμείνουν οι αγρότες από το μπλόκο της Μαγνησίας, οι βρίσκονται στον Αλμυρό και οι οποίοι το απόγευμα της Κυριακής 21 Ιανουαρίου, προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της αερογέφυρας που βρίσκεται κοντά στο σημείο, σε μια πρώτη αντίδραση στις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, που εν ολίγοις θέλουν τους Έλληνες αγρότες να μην έχουν ουσιαστικό λόγο για διαμαρτυρίες. Στο ίδιο θέμα επανήλθε και τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου, με τον υπουργό να αναφέρει:

«Μέσα από τον διάλογο λύνεις προβλήματα», επανέλαβε ο ΥπΑΑΤ, ενώ αναφερόμενος σε ενδεχόμενες κινητοποιήσεις, τόνισε ότι έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση.

Πρόκειται για στελέχη που ζουν και θρέφονται από τις κινητοποιήσεις- κατά βάση του ΚΚΕ- με την συνεπικουρία των ελαχίστων δυνάμεων που διατηρούν στον χώρο αυτό το ΠΑΣΟΚ και κάποιοι ελάχιστοι του ΣΥΡΙΖΑ. Έκανε, επίσης, λόγο για «ασυνάρτητες κραυγές» καθώς από τη μια τίθενται αιτήματα, τη λύση των οποίων το ΥπΑΑΤ έχει δρομολογήσει, όπως είναι ο εκσυγχρονισμός του κανονισμού του ΕΛΓΑ και η διαφάνεια στη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη αιτήματα για χρονοδιαγράμματα στην καταβολή αποζημιώσεων στη Θεσσαλία που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Επίσης χρονοδιαγράμματα έχουν ανακοινωθεί και για τα ειδικά προγράμματα που αφορούν στις παρακάρλιες περιοχές και στο Μέτρο 5.2 για τους κτηνοτρόφους.

«Δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε και να απαντάμε σε ερωτήσεις αλλά φαίνεται ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα αιτημάτων», διαπίστωσε ο υπουργός, εξηγώντας ότι υπάρχουν αιτήματα για κατάργηση της ΚΑΠ που ενισχύει το εισόδημα των αγροτών κατά 2,8 δις ετησίων, τα οποία προέρχονται από συγκεκριμένο πολιτικό χώρου, που δεν συζητούνται καν. 

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός δήλωσε το περασμένο Σάββατο, πως «οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη, επισημαίνοντας ότι πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα».

Από 26 Ιανουαρίου στη Φθιώτιδα

Στη Φθιώτιδα οι αγρότες αποφάσισαν να βγουν  με τα τρακτέρ στους δρόμους την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου. Πρώτος στόχος είναι η ανάπτυξη μπλόκων στην περιοχή της Αταλάντης, της Λαμίας και του Δομοκού και στη συνέχεια προσανατολίζονται στη δημιουργία ενός μαζικού μπλόκου σε όλη τη Φθιώτιδα.

Μεταξύ άλλων οι αγρότες διεκδικούν αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος λόγω ακαρπίας στην ελαιοκαλλιέργεια, στα εσπεριδοειδή, στην αμπελοκαλλιέργεια και σε άλλες καλλιέργειες που αν και έχει πλήξει όλη την Ελλάδα, δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και την άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς στους καλλιεργητές σταφίδας, επιτραπέζιων σταφυλιών, αμπελοκαλλιέργειας για τις καταστροφές που υπέστησαν από τον περονόσπορο, άλλες ασθένειες και καιρικά φαινόμενα (χαλάζι, καύσωνα κλπ).

Στις 26 του μήνα οι Σερραίοι

Τρακτέρ και άλλα μηχανήματα στο κέντρο της πόλης των Σερρών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σχεδιάζουν να κατεβάσουν οι αγρότες του νομού σε συλλαλητήριο που προγραμματίζουν για τις 26 Ιανουαρίου.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωση της κινητοποίησης έχει αναλάβει ο Πανσερραϊκός Αγροτικός Σύλλογος, ο οποίος απηύθυνε και σχετικό κάλεσμα στον αγροτικό κόσμο, ορίζοντας το ραντεβού στο διοικητήριο (σ. σ. πρώην Νομαρχία) Σερρών για τις 11:30 το πρωί της 26ης του μήνα.

Το πλαίσιο των αιτημάτων που προβάλουν φέτος οι δυνάμεις των μπλόκων αφορά συνοπτικά σε:

Χρονοδιάγραμμα και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα. 

Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

- Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα για να καλύψουμε τις βιοποριστικές ανάγκες και τα έξοδα καλλιέργειας.

- Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.

- Καμία αλλαγή χρήσης γης και να μην επιτρέψουμε να γεμίσουν τα χωράφια με φωτοβολταϊκά.

- Να συμπεριληφθούν οι συνάδελφοι καστανοπαραγωγοί που εξαιρέθηκαν από την τελευταία πληρωμή του ΕΛΓΑ στα κάστανα στη Δράκεια όπως επίσης και οι υπόλοιπες ποικιλίες μήλων που δεν αποζημιώθηκαν.

- Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους η πρόσβαση των κατοίκων στα χωριά μας. Άμεση αποκατάσταση για τα κατεστραμμένα γεφύρια και δρόμους.

- Να δοθεί μηνιαίο επίδομα τουλάχιστον 1.500 ευρώ με προσαύξηση 300 ευρώ για κάθε παιδί, σε κάθε νοικοκυριό, μέχρις ότου αποκατασταθούν οι ζημιές σε όλους τους πληγέντες, όπως είναι οι αγρότες με χωράφια που έχουν υποστεί ζημιές, οι κτηνοτρόφοι που έχασαν ζωικό κεφάλαιο κ.λπ.

- Να απαλλαγούν οι πληγέντες από δημοτικά τέλη, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΟΓΑ, να υπάρξει πάγωμα των χρεών σε κράτος και τράπεζες χωρίς προσαυξήσεις. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Να παγώσουν όλα τα χρέη χωρίς προσαυξήσεις για όσο διάστημα αδυνατούν οι πληγέντες να τα πληρώσουν. Να γίνει διαγραφή τόκων και κούρεμα κεφαλαίου στα τραπεζικά δάνεια.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Αυγενάκη που έφεραν αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο:

Αυγενάκης: Αυτοί που υποκινούν τους Έλληνες αγρότες να βγουν στους δρόμους δεν μπορούν να κρύψουν την κομματική τους προέλευση

Οι Γερμανοί αγρότες διεκδικούν όσα η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δώσει στους Έλληνες

Οι Γερμανοί αγρότες βρίσκονται στους δρόμους και αγωνίζονται για προβλήματα που για τους Έλληνες αγρότες δεν υφίστανται, καθώς η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα έχει επιλύσει, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή του Δημήτρη Κοτταρίδη και της Νίνας Κασιμάτη, επισημαίνοντας ότι πίσω από την προσπάθεια κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, βρίσκονται κομματικά πρόσωπα.

Ο κ. Αυγενάκης, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο συμμετέχοντας στην Έκθεση της Πράσινης Εβδομάδας και στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Υπουργών Γεωργίας και Τροφίμων, εξήγησε ότι:

  1. Τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση έχει επιστρέψει στους αγρότες τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο δίνοντας συνολικά περί τα 160 εκατ. ευρώ σε περίπου 290.000 αγρότες.
  2. Μείωσε από το 24% στο 13% τον ΦΠΑ για αγορά αγροτικών μηχανημάτων
  3. Μείωσε κατά 50% τη φορολογία στα κέρδη αγροτών που δραστηριοποιούνται μέσα από συνεργατικά σχήματα
  4. Κατήργησε τη φορολόγηση των ενισχύσεων από το πρώτο ευρώ που είχε επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε ο ΥπΑΑΤ, η πολιτική αυτή της κυβέρνησης «είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που επικαλούμενοι τις εικόνες διαμαρτυρίας κατά της γερμανικής κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν άλλοθι ώστε να ξεκινήσουν και στη χώρα μας ανάλογες κινητοποιήσεις». 

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στους αγρότες του θεσσαλικού κάμπου ο υπουργός τους χαρακτήρισε γενναίους, λόγω της δοκιμασίας που πέρασαν και περνούν, ωστόσο είπε, ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή και ότι συνεχίζει να είναι δίπλα τους. 

Για τις προσπάθειες που γίνονται να υπάρξουν κινητοποιήσεις αγροτών και στη χώρα μας ο ΥπΑΑΤ έκανε λόγο για «κάποιες κραυγές από κάποιους αγρότες που υποτίθεται αγωνιούν, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορούν να κρύψουν και την κομματική τους προέλευση. Δηλαδή όλες οι προσπάθειες για να ξεσηκωθεί ο αγροτικός κόσμος στη χώρα μας φαίνεται, πολύ απλά, ότι έχουν κομματικό πρόσημο. Φαίνεται ότι υπάρχουν κομματικές αποχρώσεις πίσω από όλα αυτά», τόνισε. Εξήγησε δε ότι στα αιτήματά τους όσα αναφέρουν ή έχουν ικανοποιηθεί από την κυβέρνηση ή δρομολογούνται, όπως η αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ που σε λίγο διάστημα θα βγει σε δημόσια  διαβούλευση.

«Υπάρχουν προβλήματα στον αγροτικό κόσμο. Αυτό είναι σαφές. Και γι’ αυτό θα συνεχίσουμε να δίνουμε σε καθημερινή βάση τη μάχη μας για έναν σύγχρονο και δίκαιο ΕΛΓΑ, για έναν σύγχρονο, διάφανο και λειτουργικό ΟΠΕΚΕΠΕ, για δομές που θα λειτουργούν προς όφελος του ΟΠΕΚΕΠΕ, για ένα υπουργείο θα είναι ένα υπουργείο πραγματικά αγροτικής ανάπτυξης και όχι μόνο ένα υπουργείο επιδοτήσεων. Αυτά αποτελούν προσωπικό μας στοίχημα και φυσικά στοίχημα του ιδίου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. 

Κι επειδή βλέπω τα πρόσωπα που προσπαθούν να βγάλουν τους αγρότες στο δρόμο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι η προέλευση η κομματική είναι πασιφανής. Είναι ξεκάθαρη», τόνισε ο ΥπΑΑΤ, επαναλαμβάνοντας ότι είναι ανοικτός στο διάλογο.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει κάποια συνάντηση με όσους διαμαρτύρονται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θύμισε ότι ιδιαίτερα με τους αγρότες της Θεσσαλίας την προηγούμενη εβδομάδα επί ένα τετραήμερο έγιναν δεκάδες πολύωρες συσκέψεις με όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους του συνόλου του αγροτικού κόσμου της Θεσσαλίας, αλλά και με πανελλαδικές οργανώσεις, όπως την Πανελλαδική Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων. Στις περισσότερες συναντήσεις, εκτός από τον ίδιο, ήταν παρόντες και οι Θεόδωρος Σκυλακάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Νίκος Ταχιάος, Χρήστος Τριαντόπουλος και Γενικοί Γραμματείς των αντίστοιχων υπουργείων, ενώ με τους υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη και Σταύρο Κελέτση και τους Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΑΑΤ, «γυρίσαμε απ’ άκρη σε άκρη, κάθε γωνιά της Θεσσαλίας και μιλήσαμε για τα πάντα και δώσαμε χρονοδιαγράμματα. Ένα πράγμα δεν μπορεί να μας πει κάποιος: Ότι αυτό που είπαμε δεν το κάναμε. Είμαστε συνεπείς! Γι’ αυτό το λόγο έχει χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των Θεσσαλών κτηνοτρόφων, γεωργών, αλιέων και μελισσοκόμων μαζί μας».

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους στην αγορά ο ΥπΑΑΤ είπε ότι ήδη έχουν βγει στα supermarket και στους δρόμους, μικτά κλιμάκια του ΕΦΕΤ, του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων, με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και εισαγγελέων, για να ελεγχθούν καταγγελίες για μεταφορές και εισαγωγές γάλακτος αγνώστου προελεύσεως ή ανάμιξη γάλακτος σκόνης με κανονικό.

Ο υπουργός είπε, επίσης, ότι μετά από το Βερολίνο, θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ και υπενθύμισε ότι στις 24 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη σύνοδο- με ελληνική πρωτοβουλία-  για θέματα γεωργίας της ομάδας EUMED-9, την οποία αποτελούν οι χώρες του νότου της ΕΕ, προκειμένου να συζητήσουν και να ακολουθήσουν κοινή στάση σε κοινά προβλήματα. Όπως είπε, στη συνεδρίαση των EUMED- 9 θα συζητηθεί:

  1. Η κλιματική κρίση και τι πρέπει να βελτιώσει η ΕΕ για να είναι αποτελεσματική σε περιπτώσεις όπως η Θεσσαλία.
  2. Το πρόβλημα της ακαρπίας και του περονόσπορου.
  3. Το πρόβλημα των ψαριών εισβολέων, που αφορά όλες τις μεσογειακές χώρες.

«Δεν θα σταματήσουμε την προσπάθειά μας σε όλα τα επίπεδα», είπε ο ΥπΑΑΤ, επαναλαμβάνοντας ότι οι αγρότες της Θεσσαλίας είναι γενναίοι γιατί μάχονται σε δύσκολες συνθήκες. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες των παρακάρλιων , όπου 180.000 στρέμματα βρίσκονται ακόμα κάτω από το νερό και τόνισε ότι για τους συγκεκριμένους παραγωγούς θα υλοποιηθεί ξεχωριστό πρόγραμμα στήριξης. «Για όλους αυτούς έχουμε μεριμνήσει. Γνωρίζουν πολύ καλά πως για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ένα μεγάλο στοίχημα, το οποίο θα κερδίσουμε».

Σε δήλωση του ο Μαρίνος Αντύπας

Ο Αγροτικός  Σύλλογος  Νάουσας "Μαρίνος  Αντύπας" καταγγέλλει την απρόκλητη επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, που δέχτηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι συνάδελφοι μας αγρότες της καρδίτσας, οι οποίοι διαδήλωναν στην εθνική οδό, διεκδικώντας μέτρα για την επιβίωσή τους, με αποτέλεσμα ένας συνάδελφος να τραυματιστεί και δύο να συλληφθούν.
Στην τρομοκρατία της Κυβέρνησης απαντάμε με μαζική συμμετοχή στο μπλόκο της διασταύρωσης Νάουσας Πέμπτη 1 το μεσημέρι με τα τρακτέρ, και την Παρασκευή  11 το πρωί στη διαμαρτυρία στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη βέροια.
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.






 

Σχόλια (14)
Προσθήκη σχολίου

26-01-2024 15:17Νεοδημοκράτης

Κυριάκο στείλε τα ΜΑΤ και ξέσκισε τους που τολμάνε να σηκώνουν κεφάλι. Μια χαρά είναι όλα κανένα πρόβλημα δεν έχει ο αγρότης μικροπροβλήμαρα υπάρχουν που θα λυθούν.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)

26-01-2024 13:16Γιώργος

Πάλι δημόσιοι υπάλληλοι αγρότες κατεβαίνουν σε κινητοποιήσεις τι να πούνε για τα κλεμμένα χωράφια που έχουν εδώ και χρόνια και τα καταπατημένα βρε ουστ να δώσουν τιμή στο προϊόν και όχι αλλά δικαιώματα να τα παίρνουνε λίγοι και εννοείται ότι η πλειοψηφία των αγροτών είναι επέτες ενώ κάποιοι λίγοι αγρότες κερδοφορούν πάνω σε αυτούς στις πλάτες τους για αυτό καλό είναι να κόψουν τα δικαιώματα και να δώσουνε τιμή πάνω στο προϊόν που παράγει ο καθένας

Απάντηση

26-01-2024 10:04Σάκης

Υπάρχει ξεσηκωμός σε όλη την Ευρώπη. Θέλω να βγω κι εγώ αλλά δεν μπορώ να βλέπω πάλι τους ΚΚΕδες μπροστά να προσπαθούν να στρατολογήσουν κόσμο για το κόμμα.

Απάντηση

23-01-2024 21:11Πάτρα.

Παιδιά.εχο.παραδεχτει.ολη.τη.βορεια. Ελλάδα.στης.κηνοιτοπησεις.απο.τα. Παλιά.χρονια.και.εμεις.εδο.στη.αχαια. Αν.παιρνουμε.λεφτα.απο.αυτους. Παίρνουμε.

Απάντηση

23-01-2024 20:09Βασίλης

Η Σλοβακία μας ξεπέρασε στο κατακεφαλήν εισόδημα. Η Σλοβακία!! Τι έχει η Σλοβακία σε σχέση με την Ελλάδα παραπάνω;; Έχει η Σλοβακία την πρωτογενή παραγωγή που έχει η Ελλάδα το κλίμα της Ελλάδας της έκτασης της Ελλάδας τις θάλασσες τα νησιά τον τουρισμό που έχει η Ελλάδα;; Ούτε κατά διάνοια. Σκεφτείτε τι κλέψιμο έχει γίνει και γίνεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ όλα τα χρόνια. Η Ελλάδα πεθάνει και οι νεοελληναράδες κοιμούνται όρθιοι. Έχω πάει στις περισσότερες χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ και αυτό που έχω να πω είναι πως οι χώρες αυτές μας έχουν ξεπεράσει σε όλα. Και σκεφτείτε ότι στην ευρωπαϊκή ένωση έχουν τα μισά χρόνια από εμάς και φυσικά δεν έχουν πάρει τα πακέτα με δις που πήρανε εμείς. Αλλά όταν σε κυβερνάνε οι απόγονοι των δοσίλογων αυτά είναι τα αποτελέσματα. Τι χειρότερο θα πάθαινε η Ελλάδα αν στον εμφύλιο είχε κερδίσει η άλλη πλευρά; Κέρδισαν οι δοσίλογοι της κατοχής με την βοήθεια των Αμερικανών και από τότε η Ελλάδα είναι υπόδουλοι σε αυτούς.

Απάντηση

23-01-2024 19:54Sakis

Έχουνε περάσει υπουργοί κ υπουργοί αλλά με τούτον σηκώνει η επιστήμη τα χέρια ψηλά.Οτι κ να πεις τζάμπα σάλιο χαλάς.Εγω ένα πράγμα θα σε πω Αυγουλακη.Συγκρινε τα εισοδήματα Γερμανών αγροτών κ Ελλήνων κ από την άλλη Γερμανών πολιτικών με Ελλήνων.Εκει θα καταλάβεις Αυγουλακη ότι εσείς ζείτε σε ένα άλλο σύμπαν χρόνια τώρα.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (3)

23-01-2024 19:30Βασίλης

Ούτε μια εβδομάδα δεν θα κάνουν κινητοποιήσεις εδώ είμαστε και θα δείτε. Είναι όλοι τους ξεπουλημένα τομάρια και νεοδημοκράτες. Πριν έξι μήνες ψήφισε ο αγροτικός κόσμος δαγκωτό ΝΔ και σήμερα μετά από πέντε χρόνια θυμήθηκαν πως η κυβέρνηση τους κορόιδεψε. Καλά κρασιά σιγά μην σκίσετε τα καλσόν σας. Στα δικά μου μέρη οι νεοδημοκράτες είναι στα καφενεία και ακόμα παινεύουν το Μητσοτάκη για τέτοια κατάντια λαού μιλάμε. Ραγιάδες με όλη τη σημασία της λέξεως. Τίποτα δεν θα γίνει η συμμετοχή θα είναι μικρή και το πολύ πολύ να κάτσουν στα μπλόκα μια εβδομάδα με δέκα μέρες έτσι για να φανεί ότι κάτι έκαναν. Μόλις ο Αυγενάκης και η κυβέρνηση πετάξει κανένα κόκκαλο στα κομματόσκυλα τους που είναι οι μπροστάρηδες θα τους πουλήσουν όλους όπως και στο παρελθόν. Ο νεοέλληνας δεν έχει κότσια είναι λαπάς και η νέα γενιά αγροτών χειρότεροι μόνο η πάρτη τους.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (2)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία