BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Ελαιώνες Μερκούρη

Οι «ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», είναι τμήμα του κτήματος Μερκούρη, με παράδοση 150 ετών στην παραγωγή κρασιών, ξηρής μαύρης σταφίδας και εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου. Το 1995 η Χριστίνα Μερκούρη-Φράγκου, χημικός, οινολόγος, ξεκινά με όραμα και επιμονή μια συστηματική προσπάθεια παραγωγής εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, με βιολογικές μεθόδους παραγωγής.

slider2_bg

38
0

Το κτήμα βρίσκεται σε μια καταπράσινη ειδυλλιακή χερσόνησο πάνω στη θάλασσα του Ιονίου, κοντά στο χωριό Κορακοχώρι του Νομού Ηλείας στη Δυτική Πελοπόννησο και απέχει 25 χλμ από την Ολυμπία και 3 χλμ από το λιμάνι του Κατάκολου.

To βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στους Ελαιώνες είναι προϊόν βιοδυναμικής – ομοιοδυναμικής καλλιέργειας, ακολουθώντας έτσι τις πλέον φιλικές μεθόδους για το περιβάλλον, ώστε να παράγεται ένα καθαρό προϊόν υψίστης ποιότητας.

Δραστηριοποιούνται επίσης και σε υπηρεσίες φιλοξενίας και αγροτουρισμού διαθέτοντας ξενώνα εντός του κτήματος.

Οι επισκέπτες μπορούν να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν  την συγκομιδή στον ελαιώνα, όπου θα δοθούν πληροφορίες από την Χριστίνα Μερκούρη για τη βιολογική, βιοδυναμική και ομοιοδυναμική καλλιέργεια. Δοκιμάζουν ελαιόλαδο με ψωμί, τομάτες, τυρί και ελιές στην αυλή και ξεναγούνται στα προϊόντα που εκτίθενται και μπορούν  να αγοράσουν.

Τέλος, στο μπαλκόνι με την υπέροχη πανοραμική θέα της περιοχής και τους ελαιώνες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από το αγρόκτημα.

Περισσότερες πληροφορίες: www.mercouriolivegroves.gr



Πηγή:openfarm.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία