BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Mαγεία οι Αμμοθίνες στην Λήμνο

Ένα εξαιρετικά σπάνιο και μαγευτικό τοπίο βρίσκεται στα βόρεια της Λήμνου και θα σας εντυπωσιάσει. Οι περίφημες αμμοθίνες ή Παχιές Άμμδες κατά τους ντόπιους, με έκταση 70 περίπου στρεμμάτων, ελάχιστη βλάστηση και τεράστιους αμμόλοφους, συνθέτουν ένα τοπίο που μοιάζει με μίνι έρημο. Βρίσκονται στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού, 3 χιλιόμετρα από το χωριό Κατάλακκος και σε μικρή απόσταση από την παραλία Γομάτι.

sax1

436
0

Οι Αμμοθίνες είναι αμμώδεις λόφοι που συνήθως υπάρχουν σε παράκτιες περιοχές και συγκεκριμένα εντοπίζονται βόρεια του νησιού της Λήμνου, τρία χιλιόμετρα πάνω από το χωριό Κατάλακκο και κοντά στην παραλία Γομάτι.

Όπως στη Σαχάρα, έτσι και στη Λήμνο, οι ισχυροί άνεμοι ανασχηματίζουν συνεχώς τη μορφή των χρυσαφένιων βουνών από άμμο, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό και ασυνήθιστο οπτικό θέαμα που δεν έχουμε συνηθίσει στην Ελλάδα.

Λέγεται μάλιστα, ότι οι Αμμοθίνες της Λήμνου αποτέλεσαν τόπο γυρίσματος στη σειρά «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι».

Εκεί, η Ρένα Βλαχοπούλου με τον Χρόνη Εξαρχάκο, τον Βαγγέλη Σειληνό και την Μαρία Ιωαννίδου πραγματοποιούν αναγκαστική προσγείωση και αποφασίζουν να διασχίσουν την έρημο προκειμένου να βρουν κάποιον να τους βοηθήσει.

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία