BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Πρωτόγνωρη εμπειρία στις κατοικίες Theasis Igloo

Οι αγροτουριστικές κατοικίες Theasis Igloo στα Τζουμέρκα λειτουργούν στη θέση Συγγενά Κτιστάδων Άρτας από το Δεκέμβριο του 2007.

slider_image_7_

Agronews

132
0

Πρόκειται για κτίρια που έχουν σχεδιαστεί με βάση τις αρχές της οικοδυναμικής και που για την κατασκευή τους έχουν χρησιμοποιηθεί αρχέγονα υλικά: Ξύλο και Πέτρα, υλικά τα οποία αφθονούν στη γύρω περιοχή, στην Άρτα και την Ήπειρο ολόκληρη.



Διαμένοντας κανείς στο «ΘΕΑΣΙΣ» στα Τζουμέρκα του δίνεται η ευκαιρία να μυηθεί στο μεγαλείο του σύμπαντος. Σε μια περιοχή με μηδενική φωτορρύπανση, μακριά από τα φώτα της πόλης και με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου skywatcer 10 ιντσών, μπορείτε να εξερευνήσετε τη Σελήνη, τους πλανήτες καθώς και διάφορα άλλα ουράνια σώματα.



Οι αγροτουριστικές κατοικίες «ΘΕΑΣΙΣ» αποτελούνται από 4 αυτόνομες κατοικίες χτισμένες στη μέση μιας ειδυλλιακής κοιλάδας με έλατα, κάτω ακριβώς από την επιβλητική οροσειρά των Τζουμέρκων. Αυτό που κάνει πραγματικά ξεχωριστή την διαμονή στο ΘΕΑΣΙΣ είναι ο πρωτότυπος τρόπος κατασκευής καθώς και οι ιδιαίτερες δραστηριότητες που αναπτύσσονται.
Οι κατοικίες είναι στρογγυλές και πυραμοειδείς για την σωστή ροή της ενέργειας στον χώρο. Έχουν γυάλινη οροφή που προσφέρει την θεά του έναστρου ουρανού. Τις βραδιές που έχει φεγγάρι, αυτό κάνει πραγματικά βόλτα πάνω από τα κρεβάτια των κατοικιών.



Στις κατοικίες μπορεί κανείς να γευτεί παραδοσιακά προϊόντα όπως μέλι δικής μας παραγωγής, μαρμελάδα από κράνα, ζυμωτό ψωμί κ.λ.π. Επίσης έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει συγκεκριμένες μελισσοκομικές εργασίες (άνοιξη, καλοκαίρι), να μάθει για την ζωή των μελισσών και να γευτεί προϊόντα της κυψέλης (γύρη, κερί, προπολη, μέλι).

Διαμονή

Υπάρχει η πεντάκλινη και η τρίκλινη κατοικία IGLOO που  μπορεί να φιλοξενήσει από τρία έως πέντε άτομα. Διαθέτει φυσικά τη δυνατότητα, λόγω πολύ μεγάλου χώρου, να φιλοξενήσει και επιπλέον άτομα σε ειδικά ράντζα.Το κουζινάκι που διαθετει τις βασικές ανάγκες μπορεί να εξυπηρετήσει άνετα μια οικογένεια ή παρέα.


Δραστηριότητες

Η περιοχή των Τζουμέρκων είναι μια περιοχή με πολλές δυνατότητες για εκπλήρωση όλων των δυνατών μορφών δραστηριοτήτων και παράλληλα διαθέτουν μια ιδιαίτερη φυσική ομορφιά και αξιόλογα γραφικά χωριά και άλλα αξιοθέατα.

Όπως : Rafting-canoe-kayiak στον Άραχθο, επίσκεψη στα Μεσαιωνικά Μοναστήρια, υπαίθριες δραστηριότητες και sport βουνού, Ιππασία μπορείτε ωστόσο να περιηγηθείτε στην περιοχή.
Στα χωριά Συρράκο, Καλλαρύτες και το κοντινό χωριό Κτιστάδες.
Στη Μονή της Κηπίνας (κτισμένη σε βράχο).
Στα πανέμορφα ελατοδάση της περιοχής (με πολλά μονοπάτια για περπάτημα).
Στον ποταμός Άραχθος, ιδανικός για rafting και όλα τα σχετικά extreme sports.
Στο σπήλαιο «Ανεμότρυπα».
Στους καταρράκτες στο ομώνυμο χωριό Καταρράκτης.
Στο πέτρινο γεφύρι της Πλάκας.
Στην Κόκκινη Εκκλησία του 13ου αιώνα με περίφημες τοιχογραφίες, κοντά στο χωριό Βουργαρέλι.
Στο δάσος Λεπτοκαρυάς με τις πηγές.
Στο Λαογραφικό Μουσείο Κυψέλης και σε πολλά άλλα άλλα μέρη που θα ανακαλύψετε μόνοι σας ή με την βοήθεια των ιδιοκτητών από τα ξενοδοχεία και καταλύματα στα Τζουμέρκα.


*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις κατοικίες Theasis Igloo  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.theasis-igloo.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία