BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Oι πιο ακριβές και οι πιο φθηνές πόλεις στον κόσμο σύμφωνα με το CEOWORLD

Η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ισλανδία καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις ανάμεσα στις πιο ακριβές χώρες του πλανήτη, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού CEOWORLD Magazine, που πραγματοποίησε έρευνα ανάμεσα σε 132 χώρες, υπολογίζοντας το κόστος ζωής, τις τιμές των ενοικίων, τα ψώνια, τα εστιατόρια και την αγοραστική δύναμη των πολιτών.

download_30

102
0

 Η Ελλάδα βρίσκεται στην 38η θέση ενώ στη δεκάδα υπάρχουν πέντε Ευρωπαϊκές χώρες, ενώ η Κύπρος καταλαμβάνει την 36η θέση στη λίστα.

Η Ελλάδα που βρίσκεται στην 38η θέση θεωρείται πιο φθηνή από την Ιρλανδία (13), την Γαλλία (14), την Ολλανδία (15), το Βέλγιο (18), την Αυστρία (21), την Μάλτα (26), το Ηνωμένο Βασίλειο (27), την Ιταλία (28), την Γερμανία (29). Ακριβώς την προηγούμενη θέση καταλαμβάνει η Τζαμάικα (370) ενώ οι επόμενες θέσεις ανήκουν στη Ζιμπάμπουες και την Παλαιστίνη (39 και 40).

Παραμένει ωστόσο πιο ακριβή από την Ισπανία (44), αλλά και όλες τις χώρες των Βαλκανίων, εκ των οποίων οι πλείστες βρίσκονται στις πλέον φθηνές χώρες. Στις δέκα πιο ακριβές χώρες περιλαμβάνονται η Ιαπωνία (η πιο ακριβή χώρα εκτός Ευρώπης), η Δανία, οι Μπαχάμες, το Λουξεμβούργο, το Ισραήλ, η Σιγκαπούρη και η Νότια Κορέα. Οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 20ή θέση των πιο ακριβών χωρών, ενώ ιδιαίτερα υψηλό κρίνεται το κόστος ζωής στην πόλη της Νέας Υόρκης.

 Η πιο φθηνή χώρα στον κόσμο είναι το Πακιστάν (132) και τη δεκάδα με τις πιο φθηνές χώρες συμπληρώνουν το Αφγανιστάν, η Ινδία, η Συρία, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, η Τυνησία, η Βενεζουέλα, το Κόσσοβο και η Γεωργία.

Η έρευνα που διεξήχθη εξετάζει το κόστος στέγασης, ρουχισμού, μεταφοράς με ταξί, δημοσίων αγαθών, διαδικτύου, τις τιμές στα ψώνια, στις μεταφορές και το φαγητό σε εστιατόριο.

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία