BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Πολιτιστική κληρονομία και ιστορία συνδυάζει ο ξενώνας Archontiko Filippidi

Το Αρχοντικό Φιλιππίδη, άνηκε στην οικογένεια του λόγιου διαφωτιστή και μέλους της Φιλικής Εταιρείας Δανιήλ Φιλιππίδη.

75919036

150
1

Το Archontiko Filippidi βρίσκεται στις Μηλιές, λίγα μόλις βήματα μακριά από το Λαογραφικό Μουσείο. Προσφέρει κήπο, βεράντα και θέα στη θάλασσα. Το κατάλυμα παρέχει υπηρεσία δωματίου, χώρο φύλαξης αποσκευών και δωρεάν WiFi σε όλους τους χώρους. Ο ξενώνας έχει οικογενειακά δωμάτια.

Σε κάθε μονάδα θα βρείτε ντουλάπα. Τα δωμάτια του Archontiko Filippidi περιλαμβάνουν επιφάνεια εργασίας, τηλεόραση επίπεδης οθόνης και ιδιωτικό μπάνιο.

Στο κατάλυμα σερβίρεται καθημερινά ευρωπαϊκό πρωινό.

Οι επισκέπτες του Archontiko Filippidi μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες δραστηριότητες στις Μηλιές και τη γύρω περιοχή, όπως πεζοπορία, σκι και ποδηλασία.

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι ο Κρατικός Αερολιμένας της Νέας Αγχιάλου, στα 54χλμ. από τον ξενώνα.

Το κτίριο αυτό προστατεύεται από το Υπουργείο Πολιτισμού σαν πρότυπο αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Το αρχοντικό είναι κτισμένο σύμφωνα με τη νεότερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική και από το εσωτερικό του ακόμα άλλα και από την πλακόστρωτη αυλή του μπορείς να δεις όλο τον Παγασητικό κόλπο μέχρι τον Παρνασσό.

Το κατάλυμα βρίσκεται στο κέντρο του χωριού. Μπορείς να περιπλανηθείς στα καλντερίμια του και να το εξερευνήσεις με τα ποδιά προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Πολύ κοντά μας υπάρχει το Μουσείο Μηλεων, ο Αγ. Νικόλαος οπού βρίσκονται οι τάφοι του Φιλιππίδη, του Κωνσταντά και του Γάζη, η σχόλη Μηλέων που ιδρύσαν οι τρεις και το καμάρι του χωριού η εκκλησία των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Στα 800 μέτρα βρίσκεται ο παλιός σταθμός του "Μουτζούρη".

 
Πηγή: booking.gr

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία