BACK TO
TOP
Αγροτουρισμός

Εξερευνώντας τα μονοπάτια της οροσειράς της Ροδόπης

Η οροσειρά της Ροδόπης είναι ένας μεγάλος ορεινός όγκος, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου (το 83%) ανήκει στη Βουλγαρία, και μόνο ένα μικρό μέρος είναι ελληνικό έδαφος. Όχι ότι έχει καμία σημασία για τους ορειβάτες, αφού τα σύνορα είναι απλώς μια γραμμή στον χάρτη και μερικά «ορφανά» λευκά κολονάκια που κάποτε χώριζαν τον δυτικό κόσμο με το Σύμφωνο της Βαρσοβίας, στα οποία κανείς δεν δίνει σημασία πια.  

04_22

148
0

Στην κεντρική Ροδόπη, ένας από τους πιο όμορφους και πυκνοδασωμένους ορεινούς όγκους είναι η Χαϊντού ή Ερύμανθος, με κορυφή το Γυφτόκαστρο στα 1.828 μ. υψόμετρο. Ιδανικό ορμητήριο για να εξερευνήσετε την περιοχή είναι το Δασικό Χωριό Ερυμάνθου, μια συστάδα από ενοικιαζόμενα ξύλινα σπιτάκια στην καρδιά του δάσους, όπου υπάρχει και ένα ωραίο εστιατόριο τύπου ορειβατικού καταφυγίου.  

Από το Δασικό Χωριό ξεκινάνε σηματοδοτημένα μονοπάτια που οδηγούν στην κορυφή του βουνού μέσα από το εντυπωσιακό δάσος με τις θεόρατες αιωνόβιες οξιές που ξεπερνούν σε ύψος τα 30 μέτρα, έλατα, πεύκα, ακόμα και σφενδάμους! Κάτω στο φρέσκο χώμα σίγουρα θα δείτε ίχνη από αρκούδες, αγριογούρουνα και λύκους που έχουν εδώ έναν από τους πιο σημαντικούς βιότοπούς τους, αλλά τα ίδια τα άγρια ζώα δεν θα τα δείτε γιατί φοβούνται τους ανθρώπους και κρατούν τις αποστάσεις τους.  

Εξαιρετική πεζοπορία θα απολαύσετε και στο σηματοδοτημένο μονοπάτι προς τους καταρράκτες του Λειβαδίτη, αλλά και σε άλλα μονοπάτια της Χαϊντούς που δεν είναι σηματοδοτημένα αλλά αποτυπώνονται καθαρά στον πεζοπορικό χάρτη, ο οποίος έχει εκδοθεί από την εταιρία Geopsis (www.geopsis.com) για την περιοχή αυτή.


Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία