BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Το πρόβατο Φλώρινας ξεχώρισε στη Zootechnia

Με ιδιαίτερo ενδιαφέρον θεωρείται ότι εισέπραξαν οι επισκέπτες της Zootechnia 2019 την παρουσίαση του προγράμματος διάσωσης του προβάτου Φλώρινας.

aprobatafulhpelagonias

37
0

Σε stand στο περίπτερο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, το παράρτημα της Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε το πρόγραμμα που υλοποιεί με σκοπό τη διάσωση του προβάτου φυλής Φλώρινας μέσω χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Interreg – IPA CBC Ελλάδα - πΓΔΜ.

Το πρόβατο φυλής Φλώρινας κρίνεται ότι έχει εξαιρετικά χαρακτηριστικά κρέατος, αυξανόμενη γαλακτοπαραγωγή, διευρυμένη επιδότηση και η εκτροφή του συμφέρει κυρίως λόγω των μειωμένων εισροών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό σε περίοδο κρίσης που τα κεφάλαια κίνησης είναι δυσεύρετα. Η εκτροφή των συγκεκριμένων προβάτων πιστεύεται ότι θα συνεισφέρει στην μακροοικονομία της περιοχής, καθώς θα υπάρχει μια ακόμη ταμπέλα με σήμα ποιότητας τη Φλώρινα.

Μέσω του προγράμματος ερευνάται η περιοχή για πρόβατα που δεν έχουν αλλοιωθεί γενετικά, μελετώνται τρόποι γενετικής επαναφοράς και αναζητούνται οι προοπτικές προώθησης των προϊόντων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία