BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στήριξη ζητούν οι παραγωγοί κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν Αργολίδας

Tην ανάγκη ενίσχυσης των παραγωγών εσπεριδοειδών του νομού Αργολίδας και ιδιαίτερα αυτών κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω πολλαπλών επιβαρυντικών παραγόντων όπως η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές, έθεσε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο τοπικός βουλευτής Γιάννης Ανδριανός.

λιβανος1

29
0

Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις Ανδριανού μετά την συνάντηση  συμφωνήθηκε να υπάρξει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο με θέμα τις τεχνικές λεπτομέρειες της τεκμηρίωσης της ζημιάς που υφίστανται οι παραγωγοί λόγω COVID-19 ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες για την ενίσχυση των πληγέντων.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδριανού

«Συζήτησα σήμερα με τον Υπουργό όλα τα ζητήματα της πρωτογενούς παραγωγής που αφορούν την Αργολίδα. Ιδιαίτερα επεσήμανα την ανάγκη ουσιαστικής ενίσχυσης των παραγωγών εσπεριδοειδών του νομού και ιδιαίτερα των παραγωγών κλημεντίνης, ναβαλίνας και μέρλιν, οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα λόγω πολλαπλών επιβαρυντικών παραγόντων όπως η δυσκολία πρόσβασης στις αγορές, η μείωση της ζήτησης και των παραγγελιών των συσκευαστηρίων προς εξαγωγή, και βεβαίως οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Συμφωνήθηκε δε να υπάρξει σύντομα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Γιώργο Στρατάκο με θέμα τις τεχνικές λεπτομέρειες της τεκμηρίωσης της ζημιάς που υφίστανται οι παραγωγοί λόγω COVID-19 ώστε στη συνέχεια να διερευνηθούν οι χρηματοδοτικές δυνατότητες για την ενίσχυση των πληγέντων».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία