Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ την Πέμπτη 4 Μαρτίου από τους αγρότες του δήμου Τυρνάβου

Σε συμβολική διαμαρτυρία προχωρούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Τύρναβου την Πέμπτη 4 Μαρτίου στις 11:00 π.μ., διεκδικώντας την κάλυψη και αποζημίωση των καταστροφών που υπέστησαν οι καλλιέργειες των παραγωγών της περιοχής λόγω κακοκαιρίας.

agrotes3-1-e1612460356635

3
0

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του δήμου Τύρναβου θα προχωρήσουν σε συμβολική διαμαρτυρία στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Λάρισα την Πέμπτη (4/3/2021)στις 11:00π.μ., διεκδικώντας την καταβολή των αποζημιώσεων για τις καταστροφές που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τους φετινούς αλλά και περσυνούς παγετούς καθώς και την αλλαγή των αναχρονιστικών κανονισμών του ΕΛΓΑ.

 

Αναλυτικά το δελτίο που εξέδωσαν αναφέρει:

ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μετά απο ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Τύρναβου αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην συμβολική διαμαρτυρία που οργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Λάρισα την Πέμπτη (4/3/2021)στις 11:00π.μ. Προσυγκεντρωση με τα οχήματα μας στις 10:00π.μ στην Τούμπα Τύρναβου τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

 Διεκδικούμε: 

  • Να επιτραπεί από τον ΕΛΓΑ με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να δηλωθούν όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 17/2 (Μήδεια) και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εξατομίκευση των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια όσες καλλιέργειες που καταστραφηκαν . 
  • Άμεση εξόφληση του περσινού παγετού στις 17/3/2020 είναι απαράδεκτο οι πληγέντες συνάδελφοι μας να μην έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση ούτε καν τις εκτιμήσεις ζημιάς.Ξεκαθαρη ευθύνη που βάραινει την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ. 
  • Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση. Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί. 
  • Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τις ζημιές.

 Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.

 ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

 Α.Σ Τυρνάβου

 Α.Σ Αμπελώνα 

Α.Σ Αργυροπουλίου-Λυγαριάς 

Α.Σ Δαμασίου

Πηγή: irnavitikanea.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία