BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Ζημιές από χαλάζι σε καλλιέργειες στην Τριφυλία, προβλήματα και στην πόλη των Γαργαλιάνων στη Μεσσηνία

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν στην αγροτική παραγωγή και κυρίως στον ελαιόκαρπο, από την ισχυρή χαλαζόπτωση που για ακόμη μια φορά σήμερα το μεσημέρι έπληξε την Τριφυλία.

b90a8e833f5ddc759cc88877c199a0ff_XL

96
0

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν ιδιαίτερα έντονα σε αρκετές περιοχές , όπου πέρα από το χαλάζι είχαμε έντονη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα τόσο στην πόλη των Γαργαλιάνων, όσο και στο οδικό δίκτυο της περιοχής αλλά και σε θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις.

Οι παραγωγοί για ακόμη μια χρονιά είδαν το προϊόν τους να χάνεται λίγες μόνο ημέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή του. Ενώ πέρα από τις ελιές σημαντικές είναι οι ζημιές και σε υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από το Διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνη Παρασκευόπουλο που αμέσως μετά βρέθηκε στις περιοχές που επλήγησαν , οι μεγαλύτερες ζημιές καταγράφονται στη περιοχή της Βάλτας, Βορειοανατολικά της Βάλτας και στις περιοχές της Άγιος Αθανάσιος και Χρυσοβίτσι.

Επίσης ζημιές έχουν προκληθεί στη περιοχή από Γρηγοράκη μέχρι Τραγάνα και ανατολικά του δρόμου, όπως και στις περιοχές Εξοχικό, Χαλαζόνι, Αγρίλης.

Ακόμη χτυπήθηκαν υπαίθριες καλλιέργειες κηπευτικών, όπως πατάτες, μελιτζάνες και άλλα, ενώ πλημμύρισαν και θερμοκήπια στη περιοχή του Λαγκούβαρδου.

Σχετική ανακοίνωση για τις ζημιές υπήρξε από τους Αγροτικούς Συλλόγους Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, όπου τονίζεται: "Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Φιλιατρών και Γαργαλιάνων καλούν όλους τους αγρότες της περιοχής που έχουν υποστεί ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα να απευθυνθούν στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ για να δηλώσουν τις ζημιές που έχουν γίνει. Έχει γίνει ενημέρωση στη ΔΑΟΚ Τριφυλίας και ο διευθυντής της ο κ. Παρασκευόπουλος Αντώνης. Έχουν γίνει επιτόπιοι έλεγχοι και θα γίνει αναγγελία αύριο στον ΕΛΓΑ. Παρακαλείται ο ΕΛΓΑ να ανταποκριθεί άμεσα στο κάλεσμα μας για να διαπιστωθούν οι ζημιές που έχουν γίνει".

Πέρα από το χαλάζι όμως οι δρόμοι έγιναν ποτάμια και πλημμύρισαν τόσο στη πόλη των Γαργαλιάνων στο κέντρο της , όσο και στους επαρχιακούς δρόμους Γαργαλιάνοι – Μάραθος στο ύψος της Χοχλαστής που συνέχεια παρουσιάζει πρόβλημα. Όσο και το δρόμο Φιλιατρά – Μαρθούπολη σχεδόν σε όλο το μήκος του. Επίσης στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών στο ύψος του Χαλαζονίου και στους εκεί κάθετους δρόμους , αλλά και στο δρόμο Αγρίλη – Φιλιατρά.

πηγή: eleftheriaonline.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία