BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παράπλευρα στον κόμβο Πλατυκάμπου της Λάρισας τα τρακτέρ των αγροτών παρακάρλιων χωριών

Mε αίσθημα αγανάκτησης οι αγρότες των παρακάρλιων χωριών του νομού Λάρισας έβγαλαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, τα τρακτέρ τους στον κόμβο Πλατυκάμπου, δηλώνοντας την απόφαση τους να παραμείνουν στο σημείο παράπλευρα του κόμβου απαιτώντας συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο, προκειμένου να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα αιτήματα τους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

00500154576_000000000000000000000000000000000000000000αααα

56
0

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας και της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Αγροτών οι αγρότες των παρακάρλιων χωρών κάθε μέρα στις 5 μ.μ. θα πραγματοποιούν ενημερωτικές συνελεύσεις που θα αποφασίζουν για τα επόμενα βήματά τους.

Κυρίαρχο συναίσθημα στην πλειοψηφία των αγροτών ήταν η οργή και η απόγνωση, αφού περίπου 160.000 στρέμματα με καλλιέργειες και μηχανήματα παραμένουν ακόμα κάτω από τα νερά, εκατοντάδες οικογένειες έχουν μείνει χωρίς εισόδημα όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια και την ίδια ώρα δεν υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο για το πώς θα φύγουν τα νερά, ενώ και οι όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν δεν επαρκούν.

Μιλώντας στη συγκέντρωση ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, σημείωσε πως «τρεις μήνες μετά τις πλημμύρες ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει και τηρηθεί από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων στήριξης. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας από την κυβέρνηση, δεν θα έχουμε εισόδημα για πολλά χρόνια. Για αυτό βγήκαμε σήμερα στους δρόμους, δείχνοντας την αποφασιστικότητά μας για έναν ανυποχώρητο αγώνα. Γιατί ξέρουμε ότι μόνο με τους αγώνες μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ζητάμε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο ώστε να δοθούν απαντήσεις στα άμεσα αιτήματα μας. Αυτά είναι: χρονοδιάγραμμα και έργα για την αποκατάσταση των ζημιών και την αποστράγγιση των πλημμυρισμένων χωραφιών στην πρώην λίμνη Κάρλα. Οι αγρότες που καλλιεργούσαν σε αυτές τις περιοχές να πάρουν πλήρη αποζημίωση για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί ώστε τα χωράφια να γίνουν ξανά παραγωγικά. Άμεσα χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των αποζημιώσεων στο 100% σε πραγματική αξία. Ουσιαστικά έργα, φράγματα, αναχώματα ότι άλλο προβάλει η σύγχρονη τεχνογνωσία για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και όλης της Θεσσαλίας».

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία