BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων στον κόμβο της Αμφιλοχίας

Στον κόμβο στην Αμφιλοχία η συγκέντρωση-διαμαρτυρία αγροτοκτηνοτρόφων την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.

agrotes-vonitsa1

57
0

Στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ακτίου - Βόνιτσας, Αμφιλοχίας και Κατούνας - Μεδεώνων αναφέρουν τα εξής:

«Οι μειώσεις των ενισχύσεων εξαιτίας της νέας ΚΑΠ, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στο γάλα, το φαινόμενο των επιθέσεων λύκων στα κοπάδια στο σύνολο της περιοχής μας, που και σ’ αυτό το ζήτημα η κυβέρνηση μας αφήνει εδώ και καιρό απροστάτευτους, μας οδηγούν, μαζί με μια σειρά άλλα προβλήματα, με μαθηματική ακρίβεια στην έξοδο από την παραγωγή. Ήδη αρκετοί συνάδελφοί μας, τον τελευταίο χρόνο, εγκατέλειψαν την κτηνοτροφία. Οι κτηνοτρόφοι επιλέγουμε να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στην Αμφιλοχία, αρχές Δεκέμβρη, για το σύνολο των προβλημάτων μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην παραπάνω κινητοποίηση. Κινητοποιούμαστε και διεκδικούμε:

  • Να δοθούν άμεσα τα παρακρατηθέντα χρήματα από τις ενισχύσεις σε όλους τους κτηνοτρόφους.
  • Να παρθούν άμεσα μέτρα από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό του φαινομένου των επιθέσεων λύκων. Να δοθεί αποζημίωση που να εξασφαλίζει το σύνολο του χαμένου ζωικού κεφαλαίου.
  • Να ενταχθούν ξανά στην "εξισωτική ενίσχυση" τα τοπικά διαμερίσματα Πλαγιάς - Περατιάς.
  • Εγγυημένες τιμές στο γάλα, πάνω του κόστους παραγωγής που να εξασφαλίζει εισόδημα επιβίωσης σε κάθε κτηνοτρόφο και προσιτές τιμές των προϊόντων μας στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Την καταβολή αποζημίωσης 200 ευρώ ανά στρέμμα στην ελιά, εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής από την ακαρπία.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ άμεσα.
  • Αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία