BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

«Εκπτωτικά πορίσματα» από τον ΕΛΓΑ καταγγέλλουν οι παραγωγοί βιομηχανικής ντομάτας στην Αμαλιάδα

Για απαράδεκτα πορίσματα από τον ΕΛΓΑ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα μιλούν οι επικεφαλής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φρούτων, Λαχανικών, Ελαιολάδου, Σιτηρών της Αμαλιάδας, αναφερόμενοι στις ζημιές που άφησε πίσω της το χαλάζι, ο καύσωνας και οι ακραίες βροχοπτώσεις που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της κρίσιμων σταδίων ανάπτυξης της καλλιέργειας βιομηχανικής ντομάτας στην περιοχή.

20210804_085834_2

33
0

Σε επιστολή που απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τους βουλευτές του νομού Ηλείας, οι παραγωγοί εξηγούν ότι τηρούσαν συμβάσεις 42 εκατ. κιλών με μεγάλη εταιρεία μεταποίησης βιομηχανικής ντομάτας, ωστόσο εξαιτίας των ακραίων καιρικών συνθηκών παρέδωσαν 35.552.890 κιλά, δηλαδή 6.447.280 κιλά  λιγότερα, που μεταφράζεται σε μια οικονομική ζημιά της τάξης των 9,67 εκατ. ευρώ, η οποία δεν αποτυπώνεται όπως υποστηρίζουν στα πορίσματα του ΕΛΓΑ.

Εξαιτίας των ίδιων καιρικών φαινομένων, οι αγρότες αναφέρουν σημαντικές αδυναμίες στην περίπτωση της παραγωγής κορινθιακής σταφίδας, εξηγώντας πως θα πρέπει να μειωθεί το ελάχιστο απαιτούμενο των 150 κιλών για την εξασφάλιση της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Παράλληλα οι αγρότες ζητούν  εξηγήσεις για τη μείωση των επιδοτήσεων και επίσημη ενημέρωση από τους ιθύνοντες του υπουργείου αναφορικά με το τι θα ισχύσει με τις αγροτικές ενισχύσεις μέχρι το 2027.

Στα αιτήματα των παραγωγών περιλαμβάνονται και διευκολύνσεις στις υποθέσεις των ΤΟΕΒ-ΓΟΕΒ της περιοχής, καθώς και πρόσβαση στα υπό εκκαθάριση κτίρια των συνεταιριστικών οργανώσεων ώστε να μπορούν να τα συντηρούν και να τα λειτουργούν οι Ομάδες Παραγωγών. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία