BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Παναγροτικό στους Εύζωνους και συλλαλητήριο στην Καρδίτσα το μήνυμα των μπλόκων στις Βρυξέλλες

Να διατηρήσουν τα τρακτέρ τους στους κόμβους Ε65 της Καρδίτσας, Πλατύκαμπου Λάρισας, Μεγαλοχωρίου Τρικάλων και Στεφανοβικείου Μαγνησίας, προχωρώντας και σε κινητοποιήσεις, όπως η συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 28 Φεβρουαρίου αποφάσισαν οι συνελεύσεις των αγροτικών μπλόκων, ενώ ειδικά για τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, όσο γίνεται το συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ, αγρότες από το Κιλκίς και τις γύρω περιοχές, προχωρούν σε αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων.

agr_euzonon-02

89
0

Σε μια προσπάθεια να αυξήσουν την πίεση προς τις ευρωπαϊκές αρχές αλλά και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αγρότες, για την ημέρα του συμβουλίου των υπουργών της ΕΕ, αποφάσισαν: 

  • Το Μπλόκο Καλπακίου Ιωαννίνων θα επιχειρεί μαζική κάθοδο στα Γιάννενα και πορεία με τα τρακτέρ την Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
  • Τα δύο μπλόκα στην Ηλεία του κόμβου Αγίου Γεωργίου και Γαστούνης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά στον Πύργο το πρωί της Δευτέρας.
  • Στις 11 π.μ. - Στην Μεσσηνία, την πραγματοποίηση μηχανοκίνητου συλλαλητηρίου στην Καλαμάτα, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, αποφάσισαν τα μπλόκα Μεσσήνης και Χανδρινού.
  • Στην Καρδίτσα, θα γίνει συλλαλητήριο, στις 6.30 μ.μ. με τρακτέρ από το μπλόκο του Ε65. Κινητοποίηση θα γίνει επίσης σήμερα Δευτέρα και από τους αγρότες στον κόμβο του Πλατύκαμπου στη Λάρισα. 
  • Το μπλόκο στον κόμβο Χαλίκι Αιτωλοακαρνανίας προχωρά σε μηχανοκίνητο συλλαλητήριο με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα στο Μεσολόγγι, με συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης, αλλά και παράσταση στην Περιφερειακή Ενότητα.
  • Το μπλόκο Κηρίνθου στις 12 το μεσημέρι, τα τρακτέρ θα φτάσουν έξω από τα σχολεία, δίπλα στα παιδιά, για να συμμετέχουν και αυτά στον αγώνα ενώ στις 7 μ.μ. διοργανώνουν γλέντι στο μπλόκο με ζωντανή μουσική.
  • Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς σήμερα, στις 12 το μεσημέρι διοργανώνει παναγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο του τελωνείου Ευζώνων, με τη συμμετοχή από μπλόκα της Κ. Μακεδονίας και όχι μόνο!
  • Σύσκεψη για τη συνέχεια των κινητοποιήσεών τους θα πραγματοποιήσουν σήμερα Δευτέρα 26 Φλεβάρη, στις 8 μ.μ. στην ταβέρνα «Ασίκης» (Φανή) στη Ζαγορά, οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Πηλίου μετά και από τη μαζική τους κάθοδο στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα.


Νωρίτερα τo Agronews έγραφε:

Κρατά το μπλόκο ο Πλατύκαμπος ως τις 26 του μήνα λόγω συμβουλίου γεωργίας ΕΕ, παναγροτικό στους Εύζωνους
Να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις στα μπλόκα, ενισχύοντας τα και με περισσότερα τρακτέρ, αποφάσισαν οι αγρότες στο μπλόκο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης την Πέμπτη στην οποία συζητήθηκε το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, ενώ σε παναγροτικό συλλαλητήριο καλούν στο τελωνείο των Ευζώνων οι αγρότες του Κιλκίς με αφορμή το συμβούλιο των υπουργών γεωργίας της ΕΕ.

Ειδικότερα, στον Πλατύκαμπο, αποφάσισαν να παραμείνουν στα μπλόκα έως και τηνΔευτέρα, οπότε θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής των υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. για την αναθεώρηση της νέα ΚΑΠ. Μάλιστα, η δράση που θα κάνουν συντονισμένα τη Δευτέρα για την αναθεώρηση της νέας ΚΑΠ θα είναι συλλαλητήρια με τρακτέρ στο κέντρο μεγάλων πόλεων. Έτσι, πέρα από τα μπλόκα, αναμένονται και άλλες, ξεχωριστές δράσεις σε πόλεις, ενώ με τη συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να συνταχθούν και οι αγρότες της Καρδίτσας.

Κατά πληροφοριες, μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων για τον συντονισμό των δράσεων, ενώ η επιθυμία που εκφράζεται, είναι η νέα συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πραγματοποιηθεί ως τις 11 Μαρτίου κυρίως για τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Daniel».

Στο μεταξύ, στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έφτασαν γύρω στις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης τα τρακτέρ που συμμετείχαν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και στη συνέχεια ξεκίνησε η σύσκεψη των αγροτών.

Εκτος από τον Πλατύκαμπο, συσκέψεις πραγματοπιούνται και στα μπλόκα άλλων περιοχών. Αργότερα μέσα στη μέρα θα συσκεφθούν οι αγρότες στις Σέρρες, ενώ αύριο θα συγκεντρωθούν οι αγρότες της Πέλλας. «Αν αποχωρήσουμε, θα το κάνουμε συντεταγμένα, έτσι όπως ξεκινήσαμε. Ο αγώνας δεν θα σταματήσει εδώ» λένε μέλη της Επιτροπής.



Τα μπλόκα Μαλγάρων και Χαλκηδόνας μάζεψαν τα τρακτέρ και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στους Εύζωνες, όπου θα πηγαίνουν με τα οχήματα τους κάθε φορά που θα κλείνουν το σημείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει προγραμματιστεί να κλείσουν τα σύνορα την Παρασκευή 23 Φλεβάρη. 

Στο μπλόκο Δερβενίου θα γίνεται συμβολικός αποκλεισμός καθημερινά μέχρι Κυριακή 25 Φεβρουαρίου στις 13:00 - 13:30. 

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Παιονίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Κιλκίς ανακοινώνει :

Την Δευτέρα 26/2/24 και ώρα 12:00 διοργανώνουμε Παναγροτικό συλλαλητήριο στο μπλόκο του τελωνείου Ευζώνων, με τη συμμετοχή από μπλόκα της Κ. Μακεδονίας και όχι μόνο!

Καλούνται οι αγρότες, οι λοιποί επαγγελματικοί κλάδοι και όλοι οι πολίτες να παραβρεθούν, για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλη την Ευρώπη!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία