BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Μήλα και κάστανα έριξαν παραγωγοί από την Αγιά στην είσοδο του ΕΛΓΑ Λάρισας για μη αποζημιώσεις

Αγρότες, παραγωγοί μήλων και κάστανων από την Αγιά Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή, πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί δυναμική κινητοποίηση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων στην θεσσαλική πρωτεύουσα, ζητώντας να αποζημιωθούν για τις απώλειες που υπέστησαν από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

paragogoi-ekso-apo-ELGA

142
0

Οι παραγωγοί στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους στον ΕΛΓΑ Λάρισας, έριξαν συμβολικά  μήλα και κάστανα στην είσοδο του κτηρίου.

Οι δενδροκαλλιεργητές διαμαρτύρονται γιατί όπως υποστηρίζουν δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή της αποζημίωσης για τις ζημιές που υπέστησαν τον περασμένο Σεπτέμβρη από τον «Daniel», ενώ οι συνάδελφοί τους από τη γειτονική Μαγνησία έλαβαν προκαταβολή αποζημίωσης.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Αγιάς Λάρισας συνεχίζονται με μαζική παρουσία στον εορτασμό της εξέγερσης του Κιλελέρ την Κυριακή 9 Μαρτίου, ενώ την Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κάθοδος των τρακτέρ τους στο κέντρο της Αγιάς όταν θα είναι σε εξέλιξη η συνάντηση στην Αθήνα του πρωθυπουργού με τους αγρότες της Θεσσαλίας.

Έως τώρα η διοίκηση του ΕΛΓΑ απέφευγε να τους συναντήσει, αφήνοντας να αιωρείται πως δεν τεκμηριώνεται η ζημιά, κάτι που φαίνεται πως υιοθετεί και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο οποίος δήλωσε ότι ο ΕΛΓΑ χρειάζεται τεκμηρίωση για να αποζημιώσει. Για τον παγετό του Μάρτη ακόμα περιμένουν να βγουν τα πορίσματα για να αποζημιωθούν για τις καταστροφές σε κεράσια, αμύγδαλα, δαμάσκηνα και ροδάκινα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία