BACK TO
TOP
Τοπικές Ειδήσεις

Στο 45% το φράγμα του Τσικαλαριού, το έργο θα συνεχιστεί με αυξημένο προϋπολογισμό

Κανονικά θα εκτελεστεί το έργο που αφορά στο φράγμα του Τσικαλαριού στη Νάξο, η εκτέλεση του οποίου φέρεται να έχει μείνει στάσιμη, με βάση τις σχετικές διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Κελέτση.

ΦΡΑΓΜΑ-ΤΣΙΚΑΛΑΡΙΟΥ-

58
0

Διευκρινίσεις για το πολυαναμενόμενο έργο του φράγματος του Τσικαλαριού έδωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, στην διάρκεια της οποίας τέθηκε το πρόβλημα των καθυστερήσεων εκτέλεσης του έργου και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της λειψυδρίας και τον κίνδυνο να επηρεαστεί η εμβληματική Πατάτα Νάξου.

 «Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησα τη φράση “θα ξεκινήσει το φράγμα από το μηδέν”. Πρόκειται πράγματι για ένα έργο που έχει ταλαιπωρηθεί. Ο συμβατικός προϋπολογισμός του έργου 6.875.000 ευρώ. Έχει μέχρι σήμερα κατασκευαστεί περίπου το 45% του έργου. Μετά τις εκλογές του 2019, αρμόδιο για την υλοποίηση του εν λόγω έργου είναι πλέον το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η χρηματοδότησή του, ωστόσο, θα συνεχίσει να γίνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Αυτό που αποφασίστηκε σε σύσκεψη στις 14/02/2024 είναι ότι το έργο θα συνεχιστεί και έχει εγκριθεί και αύξηση του προϋπολογισμού του κατά 6,2 εκατ. ευρώ. Το έργο θα συνεχιστεί από εκεί που βρίσκεται. Για τα επόμενα ερωτήματα, ο κ. Καπούνης θα πρέπει να απευθυνθεί στο αρμόδιο Υπουργείο», ανέφερε ο υφυπουργός σε παρέμβαση του σε τηλεοπτική εκπομπή, στην οποία είχαν «βγει» ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. Νάξου, Δημήτρης Καπούνης και ο Ναξιώτης πατατοπαραγωγός, Στέλιος Βαθρακοκοίλης.

Το κεντρικό θέμα, συζήτησης ήταν το πόσο πολύ θα επηρεάσει (και) τη φετινή παραγωγή της περίφημης Πατάτας Νάξου το σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί μας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα του Τσικαλαριού και στο γεγονός ότι παραμένει στάσιμο εδώ και 15 χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία