Ειδικότερα, τις πρωινές ώρες νεφώσεις θα επικρατούν στο Αιγαίο, στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το πρωί στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Από το μεσημέρι και μετά, νεφώσεις θα αναπτυχθούν και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου θα εκδηλωθούν τοπικά φαινόμενα. Παράλληλα, η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη έως τις πρωινές ώρες.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας κατά τόπους τους 29 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 8 έως 27, στη Θεσσαλία από 15 έως 29 και στην Ήπειρο από 13 έως 25 βαθμούς. Στη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο ο υδράργυρος θα κινηθεί από 10 έως 29 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 24 βαθμούς. Στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες από 12 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 18 έως 24 και στην Κρήτη από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι εντάσεως 2 έως 4 μποφόρ, οι οποίοι πρόσκαιρα θα φτάσουν τοπικά τα 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι δυτικοί, με την έντασή τους να κυμαίνεται από 2 έως 4 μποφόρ και κατά τόπους να αγγίζει τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι έως νοτιοδυτικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στα βόρεια τμήματα του πελάγους θα φτάσουν τα 5 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται κατά διαστήματα τοπικές νεφώσεις, χωρίς να αποκλείονται περιορισμοί στην ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν κατά τόπους. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Πηγή: Meteo.gr