BACK TO
TOP
Ζωϊκό Κεφάλαιο

Η βιομηχανία ζωωτροφών Αμβροσιάδη μεριμνά για την σωστή διατροφή και φροντίδα των παραγωγικών ζώων

Η   Βιοµηχανία Ζωοτροφών ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η, ως µέλος του Οµίλου «ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η ΑΒΕΕ – Κοτόπουλα Ολύµπου», γνωρίζοντας εξ ιδίων εδώ και δεκαετίες τις διατροφικές ανάγκες των πουλερικών, έχει σχεδιάσει πλήρως εξειδικευµένες τροφές, ανάλογα µε το είδος των πτηνών και το στάδιο της ανάπτυξής τους.

αμβροσιαδης_φωτο

74
0

Εκτρέφουµε κοτόπουλα στις ιδιόκτητες φάρµες µας σχεδόν 60 χρόνια.

Η ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆ΗΣ Κοτόπουλα Ολύµπου που έχει γίνει γνωστή µε τα Κοτόπουλα Εξοχής, συνεχίζει την οικογενειακή παράδοση και αποτελεί µια από τις πλέον καθετοποιηµένες πτηνοτροφικές επιχειρήσεις ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ της χώρας αφού διαθέτει ιδιόκτητο εκκολαπτήριο, βιοµηχανία ζωοτροφών , ιδιόκτητες φάρµες εκτροφής , σύγχρονο πτηνοσφαγείο και δίκτυο υποκαταστηµάτων χονδρικής σε όλη την Ελλάδα .

Πριν φτάσουµε όµως στην διατροφή και την εκτροφή του κοτόπουλου,  έχουµε ξεκινήσει από το πρώτο στάδιο επιλέγοντας τα καλύτερα αυγά που θα εκκολάψουµε στο ιδιόκτητο εκκολαπτήριο µας.

*Οι εγκαταστάσεις του εκκολαπτηρίου ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η ως οι πλέον  σύγχρονες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο παρέχουν καθηµερινά νεοσσούς που  πληρούν  πιστοποιηµένα από ∆ιεθνή φορείς όλα τα πρότυπα Ποιότητας, Βιοασφάλειας και Ευζωίας. (C.H.I.C.K program / CEVA).

Οι νεοσσοί µας φιλοξενούνται και εκτρέφονται στις φάρµες µας, που είναι εξοπλισµένες µε τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά µέσα για να τους παρέχουν τις ιδανικές συνθήκες που χρειάζονται.

Έχοντας διασφαλίσει τα δυο πρώτα στάδια, η επιστηµονική οµάδα από την ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η, καλείται  πλέον να παράγει την
βέλτιστη τροφή που θα χαρίσει στην εκτροφή των πτηνών µας  όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία  για να αναπτυχθούν σωστά και να αποδώσουν τα βέλτιστα .

Για εµάς  είναι σηµαντικό να µελετάµε και να ερευνούµε, παρακολουθώντας τις συνεχείς εξελίξεις του κλάδου και συµµετέχοντας σε διεθνή συνέδρια και ηµερίδες που αφορούν την εφαρµοσµένη επιστήµη της πτηνοτροφίας σε θέµατα όπως:

  •   Βιοασφάλεια
  •   Παθολογία / Μεταβολικά νοσήµατα
  •   Εµβολιασµοί
  •   Ανοσοβιολογία
  •   Εφαρµοσµένη διατροφή
  •   Φυσιολογία θρέψεως
  •   Εφαρµογή φυτογενών κλπ.

Παράλληλα, συµβουλευόµενοι  παγκόσµιας εµβέλειας επιστήµονες φροντίζουµε να µεταλαµπαδεύουµε σε Έλληνες πτηνοτρόφους την τεχνογνωσία και εµπειρία για τη συνεχή βελτίωση της παραγωγικότητας και την ανάδειξη του κλάδου.

Αξιοποιώντας τη γνώση, την επιστήµη, την τεχνολογία και την εµπειρία παράγουµε και συστήνουµε νέα προϊόντα που καλύπτουν τις ολοένα αυξανόµενες διατροφικές ανάγκες  των πτηνών και ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΜΕ µε νέες πρακτικές όπως :

*Η εισαγωγή / χρήση αρωµατικών φυτών και  µειγµάτων αιθέριων ελαίων  όπως ρίγανη, γλυκάνισο, κανέλα, σκόρδο και γνωρίζοντας τις ευεργετικές  ιδιότητες τους τόσο στο επίπεδο της ευζωίας / υγείας  όσο και στο επίπεδο ποιότητας του τελικού προϊόντος.

Την υλοποίηση  της πολυετούς  έρευνας  αποτελεί το «ΧΡΥΣΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η» που έχει ήδη τύχει ιδιαίτερης υποδοχής καταλαµβάνοντας εξέχουσα θέση στο τραπέζι των καταναλωτών. Είναι  ένα ιδιαίτερο κοτόπουλο που η διατροφή του είναι  βασισµένη στο καλαµπόκι και έχει εµπλουτιστεί µε λιναρόσπορο, ρίγανη και µείγµα αρωµατικών φυτών όπως  γλυκάνισος, κανέλα, σκόρδο. Η εκτροφή του είναι πολύ µελετηµένη, προσεγµένη και προσανατολισµένη, έτσι ώστε το  τρυφερό, ζουµερό και ιδιαίτερα γευστικό του κρέας να ικανοποιήσει και τους πιο  απαιτητικούς γευσιγνώστες . Μέσα στο 2020 έχει λάβει 2 ανώτατες  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – σε διεθνή διαγωνισµούς .

Όλες οι παραγόµενες Ζωοτροφές της Βιοµηχανίας ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η ,  βασίζονται σε άριστα δηµητριακά- είναι ισορροπηµένα και σχεδιασµένα να καλύπτουν το ιδανικό ισοζύγιο βιταµινών, ιχνοστοιχείων, αµινοξέων που απαιτεί κάθε παραγωγικό ζώο, η ασφάλεια και η ποιότητα τους εξασφαλίζεται µε τη χρήση νέων τεχνολογιών ελέγχου όπως NIR, ELISA, HPLC, ενώ οι συνεχείς   αυτοέλεγχοι, εξασφαλίζουν την άριστη υγιεινή και ιχνηλασιµότητα  µε πιστοποιήσεις κατά HACCP (ISO 22000 / FSSC 22000).

Η  ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η δραστηριοποιείται και στην παραγωγή Ζωοτροφών για µηρυκαστικά µε την ίδια φιλοσοφία των υψηλών προδιαγραφών γεγονός που αντανακλάται στην προτίµηση του επαγγελµατία ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥ.

Είµαστε ιδιαίτερα περήφανοι που στοχευµένα συµβάλουµε µέσω της διατροφής τόσο στην υγεία του ζωϊκού κεφαλαίου όσο και στις υψηλές αποδόσεις  γαλακτοπαραγωγής που χρειάζονται οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΟΙ πελάτες µας.

Θεωρούµε ότι είναι πολύ σηµαντικό πρώτα απ’ όλα  να ενηµερώσουµε σωστά τους παραγωγούς για τα πλεονεκτήµατα που παρέχει η σωστή διατροφή στο τελικό προϊόν είτε αυτό είναι το κρέας των πουλερικών, είτε τα παραγόµενα αυγά, είτε το γάλα και το κρέας των αιγοπροβάτων και αµνοεριφίων αντίστοιχα.

Η σωστή διατροφή είναι ίσως και ο πιο δυνατός σύµµαχος του παραγωγού, είναι το µέσο µε το οποίο και θα οχυρώσει το ζωικό του κεφάλαιο αλλά συγχρόνως θα πετύχει και τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδοκά .

Είναι πλεονέκτηµα της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΩΟΤΡΟΦΩΝ ΑΜΒΡΟΣΙΑ∆Η,  να είναι παραγωγός αλλά συγχρόνως και πελάτης των ζωοτροφών της.
Βρισκόµαστε  καθηµερινά µέσα στις ιδιόκτητες  φάρµες  µας και στις µονάδες των παραγωγών µας , αφουγκραζόµενοι τις κοινές δυσκολίες, αγωνίες και έχουµε να αντιµετωπίσουµε µια κοινή καθηµερινότητα . Είναι γνωστό  ότι το ζωικό κεφάλαιο και η ενασχόληση µε την ζωική παραγωγή απαιτούν προσήλωση, συνεχή παρουσία και πολύ ζήλο . Για τον λόγο αυτό είµαστε διαρκώς πλάι τους µε σεβασµό, µε άριστα προϊόντα και διαρκή τεχνική υποστήριξη και συµβουλευτική.

Τέλος, ευχόµαστε µια καλή και παραγωγική χρονιά σε όλους τους κλάδους της πτηνοτροφίας και κτηνοτροφίας, καλή δύναµη στους παραγωγούς, να συνεχίσουν να παράγουν µε ζήλο και µεράκι και να στρώνουν το ελληνικό τραπέζι µε νόστιµα και υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας αγαθά.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων Ζωϊκό Κεφάλαιο Τυροκόμος